Skip links
Informacije o putovanju u Italiju

Molimo putnike da prije putovanja na stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova provjere najnovije preporuke, informacije i uvjete za ulazak u Italiju.

SKIJALIŠTE ZONCOLAN (RAVASCLETTO)

Jedan od najvećih turističkih središta u Alpama Carnia, nalazi se na 950 metara n/v. Ovaj predivan alpski centar okružen šumovitim planinama ima izuzetnu klimu koja obećava snijeg kroz čitav zimski period. Na Ravasclettu čitave zime organiziramo vikend aranžmane i jednodnevne izlete. U mjestu se nalaze apartmani, hoteli, trgovine, iznajmljivanje ski opreme, pizzerije, restorani, barovi, pošta, otvoreno klizalište. Iz podnožja planine ZONCOLAN uzdiže se jedan od najbolje opremljenih skijaških poligona cijele zone. Najpoznatije je i najtraženije skijalište zone Valcade, a skijaške staze srednje težine omogućuju vam pogled na najljepše krajolike Carnije i na Austrijske Alpe. Ravascletto sa svojih 14 skijaških staza i 13 žičara kao i skijalište na Piancavallu, zadovoljit će ukuse svih uzrasta skijaša. Skijašima je na raspolaganju 1 gondola, 4 četverosedežnice, 2 dvosedežnice, 3 vučnice, 3 pokretna tapeta. Dobri se skijaši žičarom mogu popeti na 2000 m/nm visine i uživati u dugim spustevima niz snježne padine. Topovima za umjetno zasježnjivanje pokriveno je svih 100% površine staza za alpsko skijanje.

KAKO STIĆI DO RAVASCLETTA

Ukoliko dolazite iz smjera Trsta autocestom A4 vozite do Palmanove, i kod preusmjeravanja idete pravcu UDINA. Ostati na autoputu A23, i idete u pravcu TARVISIA. Izlazite na izlazu za CARNIA/TOLMEZZO. Pratite putokaze za ARTA TERME, TOLMEZZO, a dalje putokaze za Austriju. Tada se nalazite na cesti SS465. Nakon ovog skretanja dobra signalizacija će vas odvesti do RAVASCLETTA. Od mjesta SUTRIO do RAVASCLETTA ima 10-ak minuta vožnje (8 km). Kad stignete u RAVASCLETTO, ne skrenuti u centar mjesta, već ići pravo i nakon 100-ak metara s desne strane je hotel PERLA, a 100 m niže s lijeve strane nalazi se hotel SPORTUR. Od Pule do Ravascletta ima samo 262 km. Izlaz s autoputa je na 230-om kilometru i ostalih 32 km sve do mjesta cesta je dobra.

SMJEŠTAJ

ŠKOLA SKIJANJA

Škola skijanja na hrvatskom jeziku na Zoncolanu realizirala bi se u organizaciji ski kluba ARENA PULA, u terminu 07.01.-11.01.2022. Petodnevna škola skijanja trajat će 5 dana po 4 školska sata dnevno. Škola skijanja održat će se u terminu 10,00 – 13,00 sati. Za školu skijanja mogu se prijaviti polaznici koji imaju navršenih 5 godina. Zbog trenutne epidemiološke situacije, ne možemo garantirati da će se škola skijanja realizirati u navedenom terminu. Realizacija će ovisiti o broju zainteresiranih polaznika, stoga radi što kvalitetnije organizacije ski škole, rok prijave je najkasnije tjedan dana prije početka škole skijanja, odnosno do 31.12.2021. Osoba zadužena za koordinaciju škole bit će VJEKOSLAV JOZANOVIĆ.

Svi polaznici škole skijanja moraju voditi računa da prije početka škole budu potpuno opremljeni, te da imaju kupljen SKI PASS. Sva djeca do 14 godina obavezno moraju imati zaštitnu kacigu. Cijena škole skijanja NE UKLJUČUJE najam opreme i ski passa. ZBORNO MJESTO ZA SKI ŠKOLU BIT ĆE PO DOGOVORU SA SKI UČITELJEM!

Cijena škole skijanja u grupi iznosi 1.150,00 kn po osobi za goste Zeatoursa i ski kluba ARENA. Gosti Zeatoursa školu skijanja plaćaju agenciji prilikom ugovaranja aranžmana. Po završetku škole skijanja svim našim polaznicima bit će podijeljene diplome. U planu je da se zadnji dan škole organizira i takmičenje. U popodnevnim satima nudimo mogućnost organiziranja individualne škole skijanja. Individualna škola skijanja za 1 sat (60 min) iznosi 220,00 kn po osobi, a za svaku sljedeću osobu iznosi 160,00 kn. Za prijave na skijalištu cijena petodnevne škole skijanja iznosi 1.360,00 kn, ali uz uvjet da ima mjesta u grupama. Plaćanje odmah na licu mjesta. Ukoliko se za rad škole skijanja prijavljuje više članova uže obitelji, za drugog i svakog sljedećeg člana odobravamo 10% popusta.

SKI KARTE

posebne cijene za goste Zeatoursa – zimska sezona 2021/2022
tip karte/kategorija ODRASLI DJECA (2008.-2014.)
SKI PASS 1 DAN 30 EUR 10 EUR
SKI PASS 2 DANA 54 EUR 20 EUR
SKI PASS 3 DANA 78 EUR 30 EUR
SKI PASS 4 DANA 100.50 EUR 40 EUR
SKI PASS 5 DANA 121.50 EUR 50 EUR
SKI PASS 6 DANA 140.50 EUR 60 EUR
NAPOMENE
  • DJECA rođena 2015. godine na dalje, ukoliko ski pass kupuje 1 roditelj, dobivaju GRATIS SKI PASS (1 roditelj = 1 dijete)
  • Za naše goste prilikom kupnje višednevnog ski passa nije potrebna fotografija.
  • Kupnja ski karata preko naše agencije NIJE OBAVEZNA.
VOUCHER ZA POPUST NA SKI KARTE

Ideli li na skijanje u vlastitom aranžmanu, jednodnevno ili višednevno, na jedno od sljedećih skijališta: ZONCOLAN (RAVASCLETTO), PIANCAVALLO, FORNI DI SOPRA, SAURIS, SAPPADA, SELLA NEVEA – KANIN, TARVISIO, zatražite voucher na temelju kojega ćete ostvariti veliki popust prilikom kupnje ski karata.

Voucher za ski karte zatražite osobno u agenciji ili pošaljite upit na e-mail adresu info@zeatours.hr (potrebno je navesti ime i prezime osobe na koju glasi voucher, skijalište, termin i broj osoba – posebno navesti godišta djece).