Skip links
Informacije o putovanju u Italiju

Molimo putnike da prije putovanja na stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova provjere najnovije preporuke, informacije i uvjete za ulazak u Italiju.

Sukladno posljednjoj Uredbi talijanskog ministarstva zdravstva koja je stupila na snagu 29.11.2021., talijanska regija Friuli Venezia Giulia nalazi se u žutoj zoni (niži epidemiološki rizik). Mjere su na snazi od 29.11.2021. do 15.01.2022., uz mogućnost produženja ili prelaska u narančastu zonu (srednji epidemiološki rizik).

U žutoj zoni koriste se Basic Green Pass (potvrda o završenom ciklusu cijepljenja, potvrda o ozdravljenju od infekcije u posljednih 6 mjeseci ili negativni nalaz antigentskog testa ne stariji od 48 sati, odnosno molekularnog testa ne stariji od 72 sata) i Super Green Pass (isključivo potvrda o završenom ciklusu cijepljenja ili potvrda o ozdravljenju od infekcije u posljednjih 6 mjeseci).

Basic Green Pass potreban je za:

 • pristup svim smještajnim objektima (osim privatnim apartmanima)
 • pristup zatvorenom prostoru restorana za goste smještajnog objekta, ako je prostor rezerviran samo za goste smještajnoj objekta
 • pristup sastancima, konferencijama, kongresima, wellness centrima, teretanama, bazenima, ski liftovima, toplicama (ostale usluge)

Super Green Pass potreban je za:

 • pristup zatvorenom prostoru restorana za goste smještajnog objekta, ako je prostor otvoren i za vanjske goste
 • pristup zatvorenom prostoru restorana za vanjske goste
 • pristup zabavama i plesovima

Green Pass nije potreban za:

 • pristup otvorenom prostoru restorana i pultu (zatvorenom i otvorenom), osim ako se za pristup vanjskom prostoru ili pultu ne mora proći kroz područje kojemu mogu pristupiti samo osobe s Basic Green Pass
 • pristup toplicama (osnovna razina pomoći)

Sve osobe iznad 12 godina koje učestvuju ili borave na gore navedenim mjestima/aktivnostima, obavezne su imati Green Pass. Upravo zbog navedenih odredbi, cijena brzog antigenskog testa smanjena je te iznosi 8 EUR za djecu do 18 godina i 15 EUR za odrasle osobe, može se obaviti u većini ljekarni.

Obveza nošenja kirurške maske ili FFP2 maske:

 • u zatvorenim i zajedničkim prostorima (trgovinama, restoranima, itd.)
 • u javnom prijevozu
 • u zdravstvenim ustanovama, prema postojećim protokolima
 • tijekom vožnje na svim ski liftovima, uz održavanje razmaka od 1 metra

SKIJALIŠTE ZONCOLAN (RAVASCLETTO)

Jedan od najvećih turističkih središta u Alpama Carnia, nalazi se na 950 metara n/v. Ovaj predivan alpski centar okružen šumovitim planinama ima izuzetnu klimu koja obećava snijeg kroz čitav zimski period. Na Ravasclettu čitave zime organiziramo vikend aranžmane i jednodnevne izlete. U mjestu se nalaze apartmani, hoteli, trgovine, iznajmljivanje ski opreme, pizzerije, restorani, barovi, pošta, otvoreno klizalište. Iz podnožja planine ZONCOLAN uzdiže se jedan od najbolje opremljenih skijaških poligona cijele zone. Najpoznatije je i najtraženije skijalište zone Valcade, a skijaške staze srednje težine omogućuju vam pogled na najljepše krajolike Carnije i na Austrijske Alpe. Ravascletto sa svojih 14 skijaških staza i 13 žičara kao i skijalište na Piancavallu, zadovoljit će ukuse svih uzrasta skijaša. Skijašima je na raspolaganju 1 gondola, 4 četverosedežnice, 2 dvosedežnice, 3 vučnice, 3 pokretna tapeta. Dobri se skijaši žičarom mogu popeti na 2000 m/nm visine i uživati u dugim spustevima niz snježne padine. Topovima za umjetno zasježnjivanje pokriveno je svih 100% površine staza za alpsko skijanje.

KAKO STIĆI DO RAVASCLETTA

Ukoliko dolazite iz smjera Trsta autocestom A4 vozite do Palmanove, i kod preusmjeravanja idete pravcu UDINA. Ostati na autoputu A23, i idete u pravcu TARVISIA. Izlazite na izlazu za CARNIA/TOLMEZZO. Pratite putokaze za ARTA TERME, TOLMEZZO, a dalje putokaze za Austriju. Tada se nalazite na cesti SS465. Nakon ovog skretanja dobra signalizacija će vas odvesti do RAVASCLETTA. Od mjesta SUTRIO do RAVASCLETTA ima 10-ak minuta vožnje (8 km). Kad stignete u RAVASCLETTO, ne skrenuti u centar mjesta, već ići pravo i nakon 100-ak metara s desne strane je hotel PERLA, a 100 m niže s lijeve strane nalazi se hotel SPORTUR. Od Pule do Ravascletta ima samo 262 km. Izlaz s autoputa je na 230-om kilometru i ostalih 32 km sve do mjesta cesta je dobra.

SMJEŠTAJ

ŠKOLA SKIJANJA

Škola skijanja na hrvatskom jeziku na Zoncolanu realizirala bi se u organizaciji ski kluba ARENA PULA, u terminu 07.01.-11.01.2022. Petodnevna škola skijanja trajat će 5 dana po 4 školska sata dnevno. Škola skijanja održat će se u terminu 10,00 – 13,00 sati. Za školu skijanja mogu se prijaviti polaznici koji imaju navršenih 5 godina. Zbog trenutne epidemiološke situacije, ne možemo garantirati da će se škola skijanja realizirati u navedenom terminu. Realizacija će ovisiti o broju zainteresiranih polaznika, stoga radi što kvalitetnije organizacije ski škole, rok prijave je najkasnije tjedan dana prije početka škole skijanja, odnosno do 31.12.2021. Osoba zadužena za koordinaciju škole bit će VJEKOSLAV JOZANOVIĆ.

Svi polaznici škole skijanja moraju voditi računa da prije početka škole budu potpuno opremljeni, te da imaju kupljen SKI PASS. Sva djeca do 18 godina obavezno moraju imati zaštitnu kacigu. Cijena škole skijanja NE UKLJUČUJE najam opreme i ski passa. ZBORNO MJESTO ZA SKI ŠKOLU BIT ĆE PO DOGOVORU SA SKI UČITELJEM!

Cijena škole skijanja u grupi iznosi 1.150,00 kn po osobi za goste Zeatoursa i ski kluba ARENA. Gosti Zeatoursa školu skijanja plaćaju agenciji prilikom ugovaranja aranžmana. Po završetku škole skijanja svim našim polaznicima bit će podijeljene diplome. U planu je da se zadnji dan škole organizira i takmičenje. U popodnevnim satima nudimo mogućnost organiziranja individualne škole skijanja. Individualna škola skijanja za 1 sat (60 min) iznosi 220,00 kn po osobi, a za svaku sljedeću osobu iznosi 160,00 kn. Za prijave na skijalištu cijena petodnevne škole skijanja iznosi 1.360,00 kn, ali uz uvjet da ima mjesta u grupama. Plaćanje odmah na licu mjesta. Ukoliko se za rad škole skijanja prijavljuje više članova uže obitelji, za drugog i svakog sljedećeg člana odobravamo 10% popusta.

NOVO – VAŽNA OBAVIJEST!

OD 01.01.2022. NA SVIM TALIJANSKIM SKIJALIŠTIMA:

 • sva djeca do 18 godina na stazi obavezno moraju nositi kacigu
 • sve osobe na stazi (od 0 godina na dalje) obavezno moraju imati osiguranje od odgovornosti prema trećim osobama*

* osiguranje na skijalištima FVG je moguće kupiti zajedno sa ski passom (prije izdavanja ski passa), cijena iznosi 3,00 EUR po osobi/dan

SKI KARTE

posebne cijene za goste Zeatoursa – zimska sezona 2021/2022
tip karte/kategorija ODRASLI DJECA (2008.-2014.) i
UMIROVLJENICI (1946. i prije)
PROMOTIVNI PERIOD
(04.12.-17.12.2021. i 21.03.2022. do kraja sezone)
SKI PASS 1 DAN 30 EUR 10 EUR 21 EUR
SKI PASS 2 DANA 54 EUR 20 EUR 38 EUR
SKI PASS 3 DANA 78 EUR 30 EUR 56 EUR
SKI PASS 4 DANA 100.50 EUR 40 EUR 71 EUR
SKI PASS 5 DANA 121.50 EUR 50 EUR 86 EUR
SKI PASS 6 DANA 140.50 EUR 60 EUR 100 EUR
NAPOMENE
 • DJECA rođena 2015. godine na dalje, ukoliko ski pass kupuje 1 roditelj, dobivaju GRATIS SKI PASS (1 roditelj = 1 dijete)
 • Za naše goste prilikom kupnje višednevnog ski passa nije potrebna fotografija.
 • Kupnja ski karata preko naše agencije NIJE OBAVEZNA.
VOUCHER ZA POPUST NA SKI KARTE

Idete li na skijanje u vlastitom aranžmanu, jednodnevno ili višednevno, na jedno od sljedećih skijališta: ZONCOLAN (RAVASCLETTO), PIANCAVALLO, FORNI DI SOPRA, SAURIS, SAPPADA, SELLA NEVEA – KANIN, TARVISIO, zatražite voucher na temelju kojega ćete ostvariti veliki popust prilikom kupnje ski karata.

Voucher za ski karte zatražite osobno u agenciji ili pošaljite upit na e-mail adresu info@zeatours.hr (potrebno je navesti ime i prezime osobe na koju glasi voucher, skijalište, termin i broj osoba – posebno navesti godišta djece).