Skip links

SARAJEVO – MOSTAR

POLAZAK: 30.10.-01.11.2021.

1. DAN

Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 05:00 sati, iz Pazina s „Etradexa“ u 05:30 sati, s tunela Učka u 05:45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 07:00 sati. Vožnja turističkim autobusom preko Zagreba, Slavonskog Broda i Zenice. Dolazak u Sarajevo u kasnim popodnevnim satima. Smještaj u hotel s 4*. Slodobno vrijeme za odmor ili odlazak javnim prijevozom na prvo upoznavanje s gradom i njegovom bogatom gastronomskom ponudom. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN

Nakon doručka odlazimo na panoramsko-pješački razgled grada uz pratnju stučnog lokalnog vodiča tijekom kojega ćemo doživjeti autentična mjesta iz turskih i austro-ugarskih vremena: Mostovi na Miljacki, Gradska vijećnica, STARI GRAD: Baščaršija, Kujundžiluk, Gazihusrevbegov bezistan i veličanstvena Gazihusrevbegova džamija, Stari Židovski hram i sinagoga, Katolička katedrala, …Nastavak razgleda: Titova ulica s vječnom vatrom, Narodno pozorište, Evangelička crkva, Skenderija… Slobodno popodne za individualne razglede ili shopping. Navečer organiziramo fakultativni odlazak u grad našim autobusom. Prošetat ćemo lijevom obalom Miljacke pokraj Careve džamije, Franjevačkog samostana i crkve. Šetnju ćemo završiti kod Sarajevske pivovare i pivnice. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN

Nakon doručka odlazimo prema MOSTARU gdje je uz pratnju stručnog lokalnog vodiča predviđen pješački razgled grada: Stari most, Ćejvan-Ćehajina džamija, Stari bazar, Kujundžiluk, Krađozbegova džamija, Stara katolička crkva… Nakon razgleda slobodno vrijeme za fakultativni ručak ili shopping. Nastavak putovanja prema Hrvatskoj južnom autocestom „Dalmatinom“ preko Senja do Rijeke i Pule gdje stižemo u kasnim večernjim satima.

FIRST MINUTE CIJENA: 890,00 kn

(vrijedi za prijave i uplate do popunjenja mjesta na akciji)

REDOVNA CIJENA: 990,00 kn

Popust za dijete do 12 godina u sobi s dvije odrasle osobe: 10%

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE:

 • prijevoz turističkim autobusom uz besplatni povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka
 • smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om u hotelu 3/4* na bazi 2 noćenja s doručkom
 • pješačke razglede Sarajeva i Mostara uz pratnju stručnih lokalnih vodiča
 • usluge voditelja putovanja
 • jamčevinu turističkog paket aranžmana
 • pripremu i organizaciju putovanja

Minimalni broj prijavljenih putnika: 30

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • stručna vođenja u muzejima i galerijama
 • ulaznice za muzeje, galerije i ostale znamenitosti
 • informativne cijene ulaznica: Gazihusrevbegova džamija 3 KM, Gradska vijećnica 10 KM, Zemaljski muzej 8 KM

DOPLATE:

 • obvezna doplata za boravišnu pristojbu 3 EUR po osobi
 • jednokrevetna soba 300,00 kn
 • fakultativni večernji izlazak autobusom 2 EUR (minimalno 20 prijavljenih)
 • putno zdravstveno osiguranje

NAPOMENA:

Cijene fakultativnih sadržaja i ulaznica navedene su informativno kao i redoslijed razgleda koji mogu biti podložni promjenama.

DOBRO JE ZNATI:

U BiH jedino sredstvo plaćanja je nacionalna valuta Konvertibilna marka (KM). Preporučujemo kupiti valutu prije putovanja u nekoj od naših banaka ili mjenjačnica. Za ovo putovanje dovoljna je važeća osobna iskaznica.

ODGOVORNI ORGANIZATOR: Jadrotours, putnička agencija, Dolac 9b, 51000 Rijeka

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Jadrotours