Skip links

DRUŽENJE MATURANATA PULSKIH ŠKOLA NA NEZABORAVNOM KRSTARENJU JADRANOM

(program izrađen isključivo za generaciju maturanata 2021./2022.)

 

itinerer: Split – Hvar – Biševo – Vis – Korčula – Brač – Šolta – Split

POLAZAK: 30.08.-04.09.2021. (6 dana/5 noćenja)

Traditional Ensuite su drveni brodovi koji imaju klimatizirane kabine s vlastitim tušem/toaletom, uglavnom krevete na kat te klimatizirani salon.

1. dan, 30.08.2021. – PULA – SPLIT – HVAR (ručak, večera)

Polazak iz Pule s parkirališta Konzum (bivši Mercator) u 04:00 sata. Vožnja u pravcu luke Split gdje će brodovi biti usidreni. Prijava od 11:30 sati nadalje. Polazak brodova oko 13:00 sati. Krstarenje prema otoku Hvaru s ručkom na brodu i pauzom za kupanje. Hvar je najduži i najsunčaniji otok na Jadranu poznat po poljima lavande i ljepoti koja oduzima dah. Dolazak u poslijepodnevnim satima. Večera na brodu. Šetnja gradom uz voditelja putovanja. Noćenje u luci.

2. dan, 31.08.2021. – HVAR – MODRA ŠPILJA (BIŠEVO)/VIS (doručak, ručak, večera)

Doručak na brodu. Ranojutarnje krstarenje prema otočiću Biševo u posjet Modroj špilji, veličanstvenom prirodnom fenomenu. Kako ponekad vremenski uvjeti mogu biti vrlo nepredvidljivi, mogućnost posjeta ovisit će o tim uvjetima, no o tome ćete biti obaviješteni na vrijeme. Nastavljamo prema otoku Visu, nekada strateškoj pomorskoj jugoslavenskoj bazi i godinama zatvorenom za javnost. Zbog ove izoliranosti Vis zadržava posebnu čar – “Mediteran kakav je nekada bio” što ga čini zaista zanimljivim za posjet. Smješten na sjevernoj strani otoka, Vis se razvio u blizini ostataka antičke Ise, prvog urbanog središta u Hrvatskoj. Večera na brodu. Odlazak na večernju zabavu (organizirano isključivo za putnike brodova i ovisno o epidemiološkim mjerama). Noćenje u luci.

3. dan, 01.09.2021. – VIS – KORČULA (doručak, ručak, večera)

Doručak na brodu. Ranojutarnji polazak prema otoku Korčuli najpoznatijem kao rodno mjesto Marka Pola. Zaustavljanje u jednoj od osamljenih uvala na putu kupanje i ručak na brodu. Poslijepodnevni dolazak u Korčulu, nakon čega u pratnji vodiča slijedi obilazak ovog očaravajućeg grada okruženog zidinama i jednog od najbolje očuvanih srednjovjekovnih gradova na Mediteranu. Uzorak riblje kosti na ulicama korišten je u dizajnu starog grada Korčule kako bi se pružio prirodni efekt hlađenja pružajući građanima zaštićen i udoban smještaj. Večera na brodu. Odlazak na večernju zabavu (organizirano isključivo za putnike brodova i ovisno o epidemiološkim mjerama). Noćenje u luci.

4. dan, 02.09.2021. – KORČULA – BOL (BRAČ) (doručak, ručak, večera)

Doručak na brodu. Krstarenje prema prekrasnom otoku Braču i poznatom gradu Bolu koji ima jednu od najneobičnijih i najfotografiranijih plaža u Dalmaciji. Ručak na brodu. Zaustavljanje na Zlatnom ratu. Zbog svoje je neobičnosti i ljepote i jedan od najpoznatijih simbola hrvatskog turizma. Taj fenomen je šljunčani rt dug oko tisuću metara, kojeg oplakuje čisto i prozirno more. Plaža je posebna i po tome što mijenja oblik i položaj, ovisno o promjeni smjera vjetra i valova. Bol je tipičan ribarski grad. Postao je popularno turističko odredište, ali zadržao je svoj šarm. Kupanje na plaži i zabava u beach barovima. Večera na brodu. Noćenje u luci.

5. dan, 03.09.2021. BOL (BRAČ) – STOMORSKA (ŠOLTA) (doručak, ručak, večera)

Doručak na brodu. Posljednjeg dana krstarenja provodimo u opuštanju i kupanju u raznim mirnim uvalama otoka Brača. Nastavljamo prema prekrasnom otoku Šolti, sa zaustavljanjem za kupanje u uvali Livka i ručkom na brodu. Otok je poznat po izvrsnom tamnom maslinovom ulju i lijepim malim ribarskim lukama. Kasno poslijepodne dolazak u Stomorsku – grad koji ima sve što modernom turistu treba, ali bez gubitka šarma malog ribarskog mjesta. Ovo mjesto odmah osvaja svojim rustikalnim šarmom i gostoljubivošću lokalnog stanovništva. Večera i zabava na brodu. Noćenje u luci.

6. dan, 04.09.2021. SPLIT – PULA (doručak)

Rani doručak na brodu. Iskrcaj s brodova do 9:00 sati. Odlazak u centar Splita. Šetnja splitskom rivom uz voditelja putovanja i slobodno vrijeme za ručak. U dogovoreno vrijeme polaska u 13:00 sati, polazak autobusom u pravcu Istre. Dolazak u Pulu predviđen je u večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 3.580,00 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • transfer turističkim autobusom Pula – Split – Pula
 • 5 noćenja na brodu Traditional Ensuite kategorije s klimatiziranim salonom i kabinama
 • smještaj u kabinama s vlastitom kupaonicom i pretežno krevetima na kat
 • puni pansion na brodu (doručak, ručak, večera)
 • stručno vodstvo za razgled grada Korčule
 • lučke pristojbe
 • liječnik u pratnji grupe
 • osiguranje putnika od rizika nezgode
 • organizacija putovanja i jamčevina

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • sve što nije navedeno pod cijena uključuje
 • Modra špilja – 70,00 kn (plaćanje na licu mjesta)
 • ulaznice za discoteke (plaćanje na licu mjesta)
MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 50

NAPOMENE:

 • Aranžman je u slobodnoj prodaji te kao takav nije pod okriljem škole. U skladu s time, putnici su dužni poštivati brodska pravila, vrijeme ukrcaja/iskrcaja i polazaka, te propise pronađene u pisanom obliku na brodu, posebno u pogledu dovođenja pića na brod. U slučaju neprikladnog ponašanja, kapetan broda zadržava pravo tražiti iskrcaj putnika.
 • Kapetan broda zadržava pravo promjene rute u slučaju loših vremenskih uvjeta.
 • Za maloljetne putnike roditelj je obavezan potpisati obrazac suglasnosti u agenciji.
 • Prema trenutnim propisanim mjerama, za krstarenje nije potrebna EU digitalna COVID potvrda.
 • U slučaju nepovoljne epidemiološke situacije i nemogućnosti realizacije programa, agencija se obvezuje do 10.09.2021. izvršiti povrat uplaćenog iznosa u cijelosti.
 • Rok prijave i uplate prve rate za putovanje: produženo do 30.07.2021.
 • Mogućnost plaćanja aranžmana do 12 mjesečnih rata karticom.
ODGOVORNI ORGANIZATOR: Zeatours, putnička agencija, Dobricheva 24, 52100 Pula

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Zeatours