Skip links

“POT MED KROŠNJAMI” I LJUBLJANA

POLASCI: 26.02., 19.03., 27.03.2022.

Polazak iz Pule u 6:00 (kod Konzuma ), Okreti u 6:20 i  Poreča u 7:00 i GP Kaštel u 7:30 sati. Vožnja u smjeru Slovenije sve do Pohorja i Rogle poznatog skijališta i vikend-destinacije. Posjet šetnici „Pot med krošnjami“ , koja se nalazi na najvišem vrhu pohorskog gorja, na 1517 n/m. Kružna šetnica je duga preko 1 kilometar te sadrži 37 metara visok toranj s kojeg se pruža jedinstven pogled na stotine godina staru pohorsku šumu. Kako bi se zainteresirali i najmlađi, s tornja je moguće spustiti se 60 metara dugim toboganom . Obilazak šetnice je ujedno i edukativan zahvaljujući brojnim pločama koje sadrže informacije o okolnoj prirodi, šumi i njenoj zaštiti. Na nekoliko lokacija nalaze se i takozvana „adrenalinska stajališta“ na kojima djeca i odrasli mogu pokušati ravnotežu te testirati svoj strah od visine.  Nakon šetnje i uživanja u pogledu, okupljanje grupe i odlazak prema Trojanama gdje se možete zasladiti s njihovim poznatim krofnama i ostalim slasticama kao i domaćim tradicionalnim jelima. U dogovoreno vrijeme nastavljamo  vožnju do glavnog i najvećeg slovenskog grada – Ljubljane. Po dolasku slijedi šetnja gradom s voditeljem putovanja. Obilazak ćemo započeti ispred barokne zgrade Gradske vijećnice i dalje nastaviti šetnju starim gradom koji je poznat po svom jedinstvenom arhitektonskom izgledu kojeg krase barokne i secesijske građevine i djela arhitekta Jože Plečnika. Među ostalim znamenitostima koje ćete vidjeti ističemo: katedralu sv. Nikole, Zmajev most, Prešernov trg, Plečnikovo tromostovje. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme, te polazak prema Istri. Predviđeni dolazak u večernjim satima.

CIJENA PO OSOBI: 280,00 kn

Djeca do 12 godina: 200,00 kn

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz autobusom prema programu
 • razglede prema programu
 • voditelj putovanja
 • organizaciju i pripremu izleta
 • jamčevno osiguranje

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • ulaznicu za Pot med Krošnjami
 • troškove osobne potrošnje
 • putno osiguranje

OBAVEZNA NADOPLATA:

 • ulaznica za Pot med krošnjami: 9,00 EUR / osoba (odrasle osobe); 8,00 EUR (djeca 3–14 godina, osobe starije od 65 godina)

Minimalan broj prijavljenih putnika: 30 osoba (u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo otkaza putovanja ili promjene cijene)

Moguć ukrcaj u Puli, Okreti, Poreč i GP Kaštel

Za putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili važeća putovnica

VAŽNO:

Za ovo putovanje je potrebna tzv. digitalna potvrda odobrena od Europske Unije, koja će služiti kao dokaz o cijepljenju (sa jednim od cjepiva koji su odobreni od EMU), dokaz od nedavno preboljenom virusu (ne duže od 6 mjeseci) ili kao dokaz negativnog PCR testa .

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr.

NAPOMENE:

 • Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.
 • Preporuka polica putnog zdravstvenog osiguranja.
 • Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom gore navedenog rasporeda, kao i vremena polaska autobusa,  kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja, ali se obvezuje da će program izvesti u cijelosti. Sadržaj programa ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed provođenja istog.
ODGOVORNI ORGANIZATOR: SABINA TRAVEL d.o.o., putnička agencija, Nikole Tesle 8, 52440 Poreč

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Sabina Travel