Skip links

ADVENT U KLAGENFURTU I VELDENU

POLAZAK: 19.12.2021.

Polazak iz Pule ( parking kod Konzuma) u 6:30 sati, Okreti u 6:50 sati, Poreča u 7:30 sati, GP Kaštel u 8:00. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju do Klagenfurta s pogledom na prekrasno jezero Wörthersee koje je jedno od najvećih i najtoplijih alpskih jezera Europem . U pratnji pratitelja prošetat ćemo centrom grada. Najveći dio važnih građevina smjestio se između i oko tri glavna trga – Novog (Neuer Platz), Starog (Alter Platz) i Trga sv. Duha (Heiligengeistplatz). Klagenfurt je posebno lijep u vrijeme Adventa, kada cijeli grad odiše predbožićnom atmosferom koju upotpunjuju tisuće lampica i božićni sajam, smješten na najvećem trgu Neuer Platzu. Kušajte tradicionalne austrijske delicije, grijte se uz kuhano vino i sladide uz božićne biskvite.  Nakon slobodnog vremena slijedi zajedničko okupljanje na dogovorenom mjestu i odlazak autobusom u Velden koji je kao i Klagenfurt  smješten na obali Vrbskog jezera (Wörthersee). Mjestu koje se u vrijeme adventa naziva i Gradom anđela .Krasi ga epitet elitnog odredišta, a sa svojim prekrasnim palačama, dvorcem, Casinom i nadaleko poznatim divovskim jaslicama i adventskim vijencem koji pluta nadomak ovog predivnog gradića u vrijeme Adventa postaje mjesto susreta za sve one koji bježe iz gradske vreve. Ovdje će vas dočekati idilična atmosfera s prekrasnim vizurama, a šarmantni Božični sajam pružiti vam priliku da se još jednom okrijepite i kupite još pokoji Božićni poklon ili ukras.  Polazak u smjeru Istre predviđen je oko 19 sati. Dolazak u kasnim večernjim satima.

CIJENA PO OSOBI: 260,00 kn

Djeca od 5 do 12 godina: 190,00 kn

Minimalan broj prijavljenih putnika: 35 osoba

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz udobnim turističkim autobusom
 • pratitelja putovanja
 • organizacija i priprema putovanja
 • jamčevno osiguranje

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • sve što nije navedeno pod “cijena uključuje”
 • troškovi osobne prirode
 • putno osiguranje

MOGUĆNOST UKRCAJA:

Pula, Okreti, Poreč, GP Kaštel

PROTOKOLI VEZANI UZ COVID-19

Putnici za ulazak u Austriju moraju imati jedan od ova tri dokumenta:
– negativan COVID test (PCR test ne stariji od 72 sata ili antigenski test ne stariji od 48 sati). Djeca do 12 godina oslobođena su obveze testiranja i predočenja ostalih potvrda.
– potvrdu o cjepivu (od prve doze cjepiva ili jednokratnog cjepiva mora proći najmanje 22 dana, do najviše 3 mjeseca, a nakon druge doze maksimalno 9 mjeseci. Ako se prva doza primila 21. dan nakon preboljenja, moguće je odmah putovati nakon prve doze.)
– dokaz da se infekcija preboljela u posljednjih 6 mjeseci ili nalaz antitijela ne stariji od 3 mjeseca.

Molimo informirajte se o sigurnosno zdravstvenim mjerama i preporukama za putovanje u Austriju na službenim stranicama MVEP-a.

NAPOMENE:

 • Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke
 • Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom gore navedenog rasporeda, kao i vremena polaska autobusa, kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja, ali se obvezuje da će program izvesti u cijelosti. Sadržaj programa ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed provođenja istog.
 • Za putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili važeća putovnica.
ODGOVORNI ORGANIZATOR: SABINA TRAVEL d.o.o., putnička agencija, Nikole Tesle 8, 52440 Poreč

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Sabina Travel