Skip links

ADVENT U GRAZU I TVORNICA ČOKOLADE ZOTTER

POLAZAK: 18.12.2021.

Polazak iz Pule (parking kod Konzuma ex Mercatora) u 5:00, Okreti u 5:20, Poreča ispred dvorane Veli Jože u 6:00, GP Kaštel u 6:35 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju prema Riegersburgu i tvornici čokolade Zotter. Obilazak je u trajanju od cca 1 h uz neograničenu degustaciju svih vrsta i okusa čokolade. Tvornica je izvana uređena živahnim raznobojnim površinama, muralima velikog formata te skulpturama. U predvorju tvornice dobiti ćete elektronskog vodiča sa slušalicama te keramičku žlicu za kušanje čokoladnih smjesa. Prva postaja u Schokoladen Theatru je kino-sala u kojoj će vam prikazati kratki dokumentarac o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi, a već na sljedećoj postaji možete vjerojatno prvi put upotrijebiti i keramičku žlicu te kušati tekuću masu od čistog kakaa. Na sljedećim postajama iz staklenih fontana na kušanje vam se nude tekuće čokoladne smjese s dodanim mlijekom i aromatičnim sastojcima te s različitim postotkom kakaa. Potom slijedi odlazak do čokoladnog bara, a njegova glavna ponuda je topla čokolada koju morate pripraviti – sami. Posljednja prostorija prije izlaza je prodavaonica gdje su na prodaju ponuđene sve čokolade koje ste prethodno imali prilike kušati. Mogućnost posjeta zoološkom vrtu u sklopu tvornice. Nakon slatkog kušanja okupljanje grupe i polazak prema  GRAZU. Po dolasku krećemo u otkrivanje ljepota adventa na raznim lokacijama u gradu. Slijedi šetnja gradom u pratnji licenciranog pratitelja: GLAVNI TRG – GRADSKA VIJEĆNICA – OPERA – GLOCKENSPIEL ZVONO – KAŠTEL – STARO ISUSOVAČKO SVEUČILIŠTE – KATEDRALA I MAUZOLEJ. Poslije razgleda odlazak do Božićnog sajma ispred Gradske vijećnice. Slobodno vrijeme za kupovinu na mnogobrojnim adventskim štandovima i uživanje u predbožićnom raspoloženju. Predlažemo posjet otoku – mostu na rijeci Muri, jednom od futurističkih čuda koje u sebi sadrži amfiteatar, igralište i kavanu, te odlazak do KUNSTHAUSA – futuristički građenog Muzeja suvremene umjetnosti.  Božični sajam sa  bogatom gastro ponudom, vožnja uspinjačom na SCHLOSSBERG – TORANJ SA SATOM, te šetnja SPORTGASSEOM – najromantičnijom ulicom u gradu samo su neki od sadržaja koje možete posjetiti. U dogovoreno vrijeme sastanak grupe sa pratiteljem te povratna vožnja prema Istri. Očekivano vrijeme dolaska je u kasnim večernjim satima.

CIJENA PO OSOBI: 320,00 kn

Djeca od 5 do 12 godina: 250,00 kn

Minimalan broj prijavljenih putnika:  35 osoba

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz autobusom
 • razglede prema programu
 • turističkog pratitelja
 • jamčevno osiguranje
 • troškove organizacije i prodaje

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • sve što nije navedeno pod “cijena uključuje”
 • ulaznicu za tvornicu Zotter
 • troškovi osobne prirode
 • putno osiguranje

OBAVEZNA DOPLATA!

 • ulaznica u tvornicu čokolade Zotter grupa minimalno 20 osoba:
  za odrasle 17,40 EUR, za tinejdžere od 11 do 17 godina 14,40 EUR, za djecu od 6 do 10 godina 11,40 EUR, za djecu od 4 do 5 godina 5,40 EUR. Plaćanje pratitelju u busu.

MOGUĆNOST UKRCAJA:

Pula, Okreti, Bonaci, GP Kaštel

VAŽNO – PROTOKOLI VEZANI UZ COVID-19

 • Putnici za ulazak u Austriju moraju imati jedan od ova tri dokumenta:
  – negativan COVID test (PCR test ne stariji od 72 sata ili antigenski test ne stariji od 48 sati). Djeca do 12 godina oslobođena su obveze testiranja i predočenja ostalih potvrda.
  – potvrdu o cjepivu (od prve doze cjepiva ili jednokratnog cjepiva mora proći najmanje 22 dana, do najviše 3 mjeseca, a nakon druge doze maksimalno 9 mjeseci. Ako se prva doza primila 21. dan nakon preboljenja, moguće je odmah putovati nakon prve doze.)
  – dokaz da se infekcija preboljela u posljednjih 6 mjeseci ili nalaz antitijela ne stariji od 3 mjeseca.

Povratak u Republiku Hrvatsku
Prilikom povratka u Republiku Hrvatsku, putnik mora predočiti jedno od navedenog:
•    EU digitalnu COVID potvrdu.
•    negativan nalaz PCR testa  ili brzog antigenskog testa na SARS-CoV-2
•    ili obaviti PCR testiranje ili brzo antigensko testiranje – BAT na SARS-CoV-2 odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku (o vlastitom trošku), uz obvezu samoizolacije do prispijeća negativnog nalaza.
Molimo informirajte se o sigurnosno zdravstvenim mjerama i preporukama za putovanje u Austriju na službenim stranicama MVEP-a.

NAPOMENE:

 • Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.
 • Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom gore navedenog rasporeda, kao i vremena polaska autobusa,  kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja, ali se obvezuje da će program izvesti u cijelosti. Sadržaj programa ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed provođenja istog.
 • Za ovo putovanje obavezna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.
 • Preporučujemo osiguranje od otkaza, posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 35. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.
 • U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Sabina Travel d.o.o.
ODGOVORNI ORGANIZATOR: SABINA TRAVEL d.o.o., putnička agencija, Nikole Tesle 8, 52440 Poreč

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Sabina Travel