Skip links

SKIJALIŠTE FOLGARIA – FIORENTINI – LAVARONE

Jedno je od najvažnijih skijališta u jugoistočnom Trentinu, a po kvaliteti žičara i okoliša prema kvalifikaciji Touring cluba ovo je skijalište osvojilo prvo mjesto. Gradić se nalazi na 1.168 metara nadmorske visine. U mjestu se nalaze mnogobrojni hoteli i apartmani, trgovine, restorani, barovi, banke, te veliko klizalište i zatvoreni bazen. Folgaria-Fiorentini-Lavarone sa svojih 100 km skijaških staza za alpsko skijanje zadovoljiti će ukuse svih uzrasta skijaša. Topovima za umjetno zasježnjivanje pokriveno je 100% površine staza za alpsko skijanje. Sa skijališta se može uživati u prekrasnom pogledu koji se proteže od Dolomiti Brenta do Masiva Pasubio, od Adamella do Marmulade. Posljednjih nekoliko godina postavljene su nove žičare i napravljeno je nekoliko novih staza. Posebno idealno skijalište za obitelji. Za ljubitelje snowborda tu je JURASSIK SNOWPARK ALPE FIORENTINI.

KAKO STIĆI DO FOLGARIE:

Ukoliko dolazite iz smjera Trsta autocestom A4 kad stignete na sam ulaz u VICENZU izići na izlaz za VALDASTICO/ PIOVENE ROCCHETE. Nastaviti u smjeru Piovene Rocchete autocestom A31 do kraja autoputa. Zatim po cesti s oznakom 350 preko mjesta Arsiero, Pedescasla Longhi, Carbonare stižete do Folgarie. U Piovene Rochete paziti da se ne krene u pravcu ASIAGO, treba pratiti tabele TRENTO, dok u mjestu ARSIERO treba pratiti tabelu TRENTO 53 jer se tu često dešava da navigacija odvede po puno lošijoj cesti. Od Pule je Folgaria udaljena 405 km, a od izlaza s autoputa (Piovene Rocchete) 44 km. Cesta od izlaza s autoputa do Folgarie je jako dobra. Iz Rijeke do Folgarie ukoliko se ide ovim pravcem ima 355 km.

PREDVIĐENO OTVORENJE TALIJANSKIH SKIJALIŠTA:
NAKON 05.03.2021.

SMJEŠTAJ

ŠKOLA SKIJANJA

Škola skijanja na hrvatskom jeziku na Folgariji realizirat će se u organizaciji ski klubova iz Hrvatske i ski škola iz Italije, u terminima 11.01.-15.01.2021. (5 dana) i 12.01.-15.01.2021. (4 dana)

Škole skijanja trajat će 5, odnosno 4 dana po 4 školska sata dnevno, a održavat će se u terminu od 10,00 do 13,00 sati. Za školu skijanja mogu se prijaviti polaznici koji imaju navršenih 5 godina.

Svi polaznici škole skijanja moraju voditi računa da prije početka škole budu potpuno opremljeni, te da imaju kupljen SKI PASS. Sva djeca do 14 godina obavezno moraju imati zaštitnu kacigu. Cijena škole skijanja NE UKLJUČUJE najam opreme i ski passa.

U grupi škole skijanja bit će minimalno 5, a maksimalno 12 polaznika. Grupe će se organizirati ovisno o godištu i znanju skijanja. Cijena 5-dnevne škole skijanja u terminu 11.01.-15.01. u grupi iznosi 950,00 kn po osobi, dok cijena 4-dnevne škole skijanja u terminu 12.01.-15.01. u grupi iznosi 850,00 kn po osobi za goste Zeatoursa. Za odustajanje od škole skijanja na licu mjesta ne vraćamo uplaćeni iznos. Po završetku škole skijanja svim našim polaznicima bit će podijeljene diplome.

U popodnevnim satima nudimo mogućnost organiziranja individualne škole skijanja. Ista se dogovara na licu mjesta s učiteljima skijanja. Za prijave na skijalištu cijena 5-dnevne škole skijanja iznosi 1.200,00 kn, dok cijena 4-dnevne škole skijanja iznosi 1.100,00 kn, ali uz uvjet da ima mjesta u grupama. Plaćanje odmah na licu mjesta. Ukoliko se za rad škole skijanja prijavljuju 2 člana uže obitelji omogućen je popust od 10 %, dok za 3 i više članova uže obitelji omogućen je popust od 20 %.

U putničkoj agenciji na vrijeme zatražite prijavnicu za školu skijanja.

Detaljna uputstva (sat, mjesto i početak rada škole), te ostale informacije pravovremeno će Vam biti dostavljene. Zbog trenutne epidemiološke situacije, ne možemo garantirati da će se škola skijanja realizirati u navedenim terminima. Realizacija će ovisiti o broju zainteresiranih polaznika, stoga radi što kvalitetnije organizacije ski škole, rok prijave je najkasnije tjedan dana prije početka škole skijanja, odnosno do 04.01.2021.

SKI KARTE

posebne cijene za goste Zeatoursa u terminu 04.01.-10.01.2021.
tip karte/kategorija JUNIORI ODRASLI
SKI PASS 4 DANA 98 EUR 120 EUR
SKI PASS 5 DANA 108 EUR 125 EUR
SKI PASS 6 DANA 118 EUR 135 EUR
KATEGORIJE

ODRASLI rođeni prije 30.11.2004.
JUNIORI rođeni nakon 30.11.2004.
DJECA rođena nakon 30.11.2012., ukoliko ski pass kupuje 1 roditelj, dobivaju GRATIS SKI PASS (1 roditelj = 1 dijete)

NAPOMENE
  • Za naše goste prilikom kupnje višednevnog ski passa nije potrebna fotografija.
  • Depozit za magnetsku kartu je 5,00 EUR. Plaća se dodatno i isti se vraća po povratku karte.
  • Kupnja ski karata preko naše agencije NIJE OBAVEZNA.
  • Ski bus u prosjeku ide svakih 20-ak minuta. Raspored vožnji postavljeni su na oglasnim pločama u hotelima.
  • Za skijaše koji imaju ski pass od 2 dana na više, ski bus je GRATIS, dok ostali plaćaju 2,50 EUR u jednom pravcu.
VOUCHER ZA POPUST NA SKI KARTE

NAKON 11.01.2021. SVI SKIJAŠI NA SKIJALIŠTU FOLGARIA-FIORENTINI-LAVARONE, NA TEMELJU NAŠEG VOUCHERA KOJEG ZATRAŽE U AGENCIJI, OSTVARIT ĆE PRAVO NA POVOLJNIJE CIJENE SKI PASSEVA (ZA SKI PASS MINIMUM 3 DANA).

Voucher za ski karte zatražite osobno u agenciji ili pošaljite upit na e-mail adresu info@zeatours.hr (potrebno je navesti ime i prezime osobe na koju glasi voucher, skijalište, termin i broj osoba – posebno navesti godišta djece).