Skip links

VIKEND U ISTANBULU

POLASCI: 12.02.-14.02., 12.03.-14.03., 26.03.-28.03.2022.

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman, kod šaltera informacija u 6:30 sati. Podjela putne dokumentacije, prijava na let i polijetanje zrakoplova Turkish Airlines prema Istanbul u 8:35 sati na liniji TK1054. Po dolasku u Istanbul u 12:50 sati, transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel i kraće slobodno vrijeme za odmor. Odlazak javnim prijevozom do trga Taksim, centra noćnog života. Šetnja poznatom ulicom Istiklal Caddesi, s brojnim restoranima, trgovinama i barovima, do Galata kule, s koje se pruža najljepši pogled na Bospor. Slobodno vrijeme za večeru i uživanje u turskim specijalitetima. Noćenje.

2. dan: ISTANBUL

Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled grada u pratnji lokalnog vodiča (doplata za ulaznice). Razgled: Hipodrom, Plava džamija – najveličanstvenija džamija u Istanbulu, a ime je dobila po brojnim ukrasima od plavog porculana na zidovima džamije, Aja Sofija – izvorno izgrađena kao najveća crkva Bizantskog carstva, koja je naknadno pretvorena u džamiju, pa u muzej, a danas je ponovo džamija, Topkapi saraj – glavna rezidencija osmanskih sultana sa haremom, privatnim sultanovim odajama, Aja Irena -bivša bizantske crkve koja je nekoć bila arsenal, a danas je muzej, Cisterna bazilika – najveći i najljepši antički rezervoar pitke vode ispod Istanbula, jedinstvena po svojoj ljepoti i nevjerojatnim mramornim stupovima osvijetljenim crvenim svjetlom. Slijedi odlazak do Grand Bazara, najveće i najstarije natkrivene tržnice na svijetu, s preko 4.000 trgovina tepisima, tekstilom, kožom, antikvitetima, nakitom, začinima. Slobodno vrijeme za kupovinu. Navečer predlažemo zajednički odlazak na tradicionalnu večeru s zabavnim programom i trbušnim plesačicama. Noćenje.

3. dan: ISTANBUL – ZAGREB

Doručak. Predlažemo izlet „Ljepote Bospora“. Izlet započinje plovidbom Bosporskim tjesnacem, koji razdvaja Europu i Aziju, te uživanje u pogledu na carske palače, tvrđave, mostove i elitne dijelove grada. Slijedi posjet Dolmabahce palači, jednoj od najglamuroznijih palača svijeta, nekadašnjoj sultanskoj rezidenciji.  Izlet završava posjetom Egipatskoj tržnici, gdje se prodaju začini, sušeno voće, rahat lokum i suveniri, te razgled đamije Sulejmanije, vrhunskog remek djela najznačajnijeg turskog arhitekta Sinana. Slobodno vrijeme za kupovinu. Transfera autobusom za zračnu luku. Let zrakoplovom prema Zagrebu u 19:10 sati na liniji TK1055. Dolazak u Zračnu luku Franjo Tuđman predviđen je u 19:20 sati.

FIRST MINUTE CIJENA (12.02., 12.03.): 1.590 kn

FIRST MINUTE CIJENA (26.03.): 1.790 kn

FIRST MINUTE CIJENA vrijedi za uplate do 30 dana prije putovanja ili do popunjenja kapaciteta.

 

 

 

REDOVNA CIJENA (12.02., 12.03.): 1.790 kn

REDOVNA CIJENA (26.03.): 1.990 kn

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.090 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 490 kn

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom Turkish Airlines na relaciji Zagreb – Istanbul – Zagreb
 • pratitelja putovanja
 • smještaj u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama, na osnovi noćenja s doručkom
 • transfer u Istanbulu: zračna luka – hotel – zračna luka
 • jamčevno osiguranje
 • troškove organizacije i prodaje aranžmana

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • zrakoplovne pristojbe
 • fakultativne sadržaje
 • ulaznice za kulturno povijesne spomenike i muzeje
 • karte za javni gradski prijevoz
 • troškove osobnih narudžbi

PRTLJAGA uključena u cijenu: 1 komad prtljage koji se prijavljuje do 23 kg + 1 komad ručne prtljage do 8 kg težine, dimenzija 55 x 25 x 35 cm

FAKULTATIVNA PONUDA (prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta):

 • razgled lokaliteta u pratnji lokalnog vodiča s uključenim ulaznicama za Topkapi palaču, Aja Irenu i Cisterna baziliku 50 EUR0 (dodatno se plaća harem u Topkapiju 12 EUR)
 • cjelodnevni izlet „Ljepote Bospora“ 50 EUR – uključuje ulaznicu i razgled Dolmabahce palače, krstarenje brodom po Bosporu, posjet Egipatskoj tržnici, lokalnog vodiča
 • Turska večera 40 EUR – uključen transfer, večera, bezalkoholna pića, show program, trbušne plesačice (doplata za neograničenu konzumaciju alkoholnih pića 10 EUR

INFORMACIJE VEZANE ZA COVI-19

Svi putnici koji putuju u Tursku (osim putnika u tranzitu kroz Tursku i djece mlađe od 6 godina) dužni su ispuniti online obrazac Ministarstva Zdravstva Republike Turske unutar 72 sata prije leta, isprintati ili spremiti na mobitel, kako bi pokazali prilikom prijave na let.

Od 1.6.2021. za ulazak u Tursku svi putnici moraju predočiti negativni nalaz PRC testa koji nije stariji od 72 sata ili brzi antigenski test na SARS-CoV-2 koji nije stariji od 48 sati (računajući od vremena uzimanja brisa do dolaska na granični prijelaz).

Ukoliko osoba ima potvrdu o cijepljenju protiv COVID-19 obavljeno prije više od 14 dana od dana prelaska državne granice (od dana primitka druge doze ili 14 dana od primanja jednokratnog cjepiva), ta osoba će moći ući u Republiku Tursku bez potrebe za dodatnim testiranjima na SARS-CoV-2 i neće biti podložna samoizolaciji.

Ako je osoba preboljela COVID-19 unatrag posljednjih šest mjeseci i ima liječničku potvrdu o preboljenoj bolesti, za tu osobu također vrijedi izuzeće od obveze predočenja negativnog PCR ili brzog antigenskog testa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Državljani Republike Hrvatske koji putuju u Tursku u svrhu turizma, ne trebaju vizu za boravak do 90 dana. U sve ostale svrhe potrebno je ishoditi tursku vizu (poslovna putovanja). Za putovanje hrvatskih državljana u Tursku potrebna je valjana putovnica koja mora važiti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u Tursku. Sve osobe koje putuju u Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Turskoj.

NAPOMENE:

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj turskoj kategorizaciji.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Istanbulu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima.
 • Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Turkish Airlines i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Organizator nije odgovoran za eventualno naknadno povećanje cijena ulaznica i fakultativnih izleta navedenih u programu, koje su formirane na dan izrade programa.
 • Zadržavamo pravo promjene imena hotela uslijed overbookinga, nepredviđenih okolnosti ili više sile.
ODGOVORNI ORGANIZATOR: Integral Zagreb d.o.o., turistička agencija, Paromlinska 2/a, Pothodnik Glavnog kolodvora, 10000 Zagreb

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Integral