Skip links

SICILIJA – 4 dana

Posebnim zrakoplovom iz Zagreba
GARANTIRANI POLAZAK: 17.02.-20.02.2024.

1. dan, subota 17.02.2024.: ZAGREB – CATANIA – SIRACUSA – PALERMO

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije predviđenog polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan let posebnim charter zrakoplovom za Cataniju u 7.00 sati. Po dolasku u zračnu luku Catania, u 9.45 sati, odlazimo do Siracuse, nekadašnje najvažnije grčke kolonije na Siciliji. Posjet arheološkom nalazištu: grčki teatar, rimski amfiteatar, Dionizijevo uho, zatim odlazak do otočića Ortigia – šetnja slikovitim ulicama do katedrale koja predstavlja jedinstven primjer arhitekture – spoj grčkog hrama božice Atene i barokne crkve. Povijesna jezgra grada se nalazi na popisu UNESCO baštine. Uživajte u šetnji gradom kojeg je Ciceron opisao kao „od svih, najveći i najljepši grčki grad“. Nastavak putovanja za Palermo. Po dolasku smještaj u hotel i noćenje.

2. dan, nedjelja 18.02.2024.: PALERMO – MONREALE – PALERMO

Nakon doručka odlazimo do gradića Monreale, 7 km udaljenog od Palerma, poznatog po benediktinskom samostanu i prekrasnoj katedrali iz 12. stoljeća, ukrašenoj serijom zlatnih mozaika koji su remek-djelo bizantske umjetnosti. Poslijepodne povratak do Palerma. Po dolasku razgled grada: arapsko-normanska katedrala, Kraljevska Palača – bivša arapska tvrđava koja je pretvorena od strane normanskih vladara u jednu od najimpresivnijih vladarskih palača u Europi, prekrasna Cappella Palatina, maestralni Teatro Massimo, Quattro Canti – srce staroga Palerma, crkva Martorana i Piazza del Comune s fontanom Pretoria koju Sicilijanci kolokvijalno nazivaju „fontanom srama“ (fontana della vergogna). Po završetku razgleda povratak do hotela. Slobodno vrijeme za vlastite programe. U večernjim satima svakako preporučujemo da u nekom od brojnih autohtonih restorana i lokala isprobate neke od tipičnih sicilijanskih specijaliteta; cannolo, arancino, cassata, pasta alla norma, caponata i sl. Noćenje u hotelu.

3. dan, ponedjeljak 19.02.2024.: PALERMO – CEFALU – TAORMINA – GIARDINI NAXOS

Doručak i odjava iz hotela. Polazak prema 75 km udaljenom ribarskom mjestu Cefalù na Tirenskoj obali s brojnim arheoloških lokalitetima na kojima se vidi utjecaj grčke, rimske, bizantske i islamske kulture.  Po dolasku razgledavanje slikovitog gradića smještenog uz stijenu poznatu kao Rocca di Cefalù u kojem dominira Normanska katedrala s jednim od najljepših mozaika južne Italije. Katedrala je započeta u 12. stoljeću i prikazuje remek djela bizantskih majstora mozaika. Slobodno vrijeme za šetnju uz plaže i slikovitom obalom uz brojne tradicionalne restorane. Potom nastavljamo prema jednom od najljepših gradića Italije – Taormini, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Predlažemo posjet grčko-rimskom teatru s nezaboravnim pogledom na Etnu (doplata za ulaznice). Po završetku razgleda Taormine satima odlazak prema hotelu na području Giardini Naxosa. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan, utorak 20.02.2024.: GIARDINI NAXOS – ETNA – CATANIA – ZAGREB

Nakon doručka odjava iz hotela i vožnja do Etne, najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 m nadmorske visine prestaje vegetacija, te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri, ili će voziti naseljima u podnožju. Fakultativno, mogućnost uspona žičarom do 2.500 metara visine te dalje terenskim vozilima na 2.900 metara, gdje možete prošetati oko vulkanskih kratera u pratnji lokalnog vodiča. U poslijepodnevnim satima odlazak prema Cataniji. Po dolasku razgled grada; Katedrala u kojoj se nalazi kapelica Sv. Agate, zaštitnice grada, potom Litorno, kip slona, dio grada u baroknom stilu s građevinama od smeđeg vulkana, Palazzo delle Scienze, amfiteatar, kazalište. Slobodno vrijeme za ručak i vlastite programe do transfera  za zračnu luku. Slijedi transfer autobusom do zračne luke Catania te prijava na izravan let posebnim zrakoplovom za Zagreb u 19.00 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 20.50 sati.

First minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 749,00 € (5.643,34 kn)

* First Minute popust 50,00 € (376,73 kn) za uplate do 45 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta po FM cijeni.

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 799,00 € (6.020,06 kn)

Doplata za jednokrevetnu sobu: 120,00 € (904,14,18 kn)
Popusti: 10% popusta za dijete do 12 god. na pomoćnom ležaju

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb – Catania – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • uključen 1 komad predane prtljage po osobi (kofer do 13 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg; dimenzija ne preko 55x40x23)
 • transfere i razglede prema programu
 • 3 noćenja s doručkom u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama u Palermu i Giardini Naxosu
 • lokalne vodiče u Siracusi i Monrealeu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu
 • boravišne pristojbe u Cataniji 1,50 €, Palermu 2,00 € dnevno po osobi (plaćanje na recepciji hotela)
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove osobne prirode
Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 120

PREDVIĐENI HOTELI:

PALERMO:

Hotel Garibaldi, 4* ili sličan
Adresa: Via E. Amari, 146, 90139 Palermo PA, Italija
Telefon: +39 091 601 7111

ili

Hotel Vecchio Borgo, 4* ili sličan
Adresa: Via Quintino Sella, 1/7, 90139 Palermo PA, Italija
Telefon: +39 091 611 8330

GIARDINI NAXOS:

Hotel Hellenia Yachting, 4* ili sličan
Adresa: Viale Jannuzzo 41, 98035 Giardini Naxos ME, Italija
Telefon: +39 0942 51737

INFORMATIVNI RED LETENJA – zrakoplovna kompanija Sundair:

17FEB2024 ZAG CTA 08:50 09:45
20FEB2024 CTA ZAG 19:00 20:50

Kod charter letova moguće su promjene satnice letova neposredno prije samog putovanja. Dodatne informacije stranke će dobiti u završnoj obavijesti prije putovanja ili od prodajnog mjesta.

ULAZNICE (informativne cijene podložne promjenama – plaćanje na licu mjesta):

 • arheološki lokaliteti u Siracusi 17,00 €
 • Monreale katedrala 6,00 €
 • Monreale klaustar samostana 6,00 €
 • Normanska palača i Palatinska kapelica u Palermu 19,50 €
 • Grčko-rimski teatar u Taormini 13,50 €
 • Etna, odrasli, cca 80,00 € (djeca od 5 do 10 g. popust)

Vulkan Etna:

Izlet ovisi o vremenskim prilikama! Uspon na Etnu (do cca 2.900 m n.v.) moguć je žičarom koja polazi od točke gdje se nalazi krater Silvestri na oko 1.900 metara nadmorske visine. Prvo se vozi 10-ak minuta žičarom, a potom se nastavlja terenskim vozilima i s planinskim vodičem na engleskom jeziku. Informativna cijena izleta iznosi 65 € po osobi. Uplata se obavlja na licu mjesta pružatelju usluga, a izlet traje oko 2 sata. S obzirom da je na Etni hladnije i svježije nego u podnožju te zna biti i vjetrovito, preporučujemo ponijeti zatvorenu i čvrstu obuću (najbolje čvrste tenisice ili planinarske cipele-gojzerice) te topliju odjeću – vjetrovku, deblju majicu, šal i kapu. Ukoliko nemate prikladnu obuću ili odjeću, na licu mjesta možete iznajmiti vjetrovku za 4 € po osobi ili cipele za 4 € po osobi.

NAPOMENE:

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Italiji te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama
 • Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Republiku Italija dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.
 • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
ODGOVORNI ORGANIZATOR: Palma Travel, turistička agencija, Praška ulica 9, 10000 Zagreb

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Palma Travel

Konverzija iz valute HRK u valutu EUR izvršena je primjenom fiksnog tečaja konverzije 1 euro = 7,53450 kuna, sukladno točki II. Odluke Vlade Republike Hrvatske o objavi uvođenja eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj (NN 85/2022).