Skip links

SICILIJA – OTOK SUNCA

PALERMO – MONREALE – SIRACUSA – CATANIA – ETNA – TAORMINA

POLAZAK: 26.05.-30.05.2021.

1. DAN, 26.05.2021. – PULA (ISTRA) – VENECIJA – PALERMO

Polazak autobusom iz Pule u 10:00 sati s parkirališta Konzuma (ex Mercator), u 10:30 sati s odmorišta BAČVA, u 11:00 sati s GP KAŠTEL. Putovanje preko Kopra, Trsta u pravcu Venecije. Po dolasku u zračnu luku Marco Polo, prijava na let kompanije Volotea. Polazak zrakoplova za Palermo prema redu letenja u 15:45 sati (zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta). Slijetanje u zračnu luku Aeroporto di Palermo Falcone e Borsellino u 17:25 sati. Slijedi transfer autobusom do hotela uz panoramski razgled grada. Temperamentni Palermo, glavni grad otoka, jedan je od najljepših talijanskih gradova, poznat po mafiji. Grad je osnovan od strane Feničana, no imenovan od strane Grka kao Panormus što znači “uvijek spreman za slijetanje”. Smještaj u hotel. Večernja orijentacijska šetnja s pratiteljem putovanja, uvijek živim ulicama Palerma. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN, 27.05.2021. – PALERMO – MONREALE

Doručak. Krećemo prema gradiću Monreale, koji se nalazi na padinama brda Monte Caputo iznad plodne doline poznate kao La Conca d’oro (“Zlatna školjka”), značajne po nasadima naranči, maslina i badema, koji se odavde izvoze u velikim količinama. Razgledat ćemo jedinstvenu katedralu Uznesenja Blažene Djevice Marije, jednu od najpoznatijih katedrala na Siciliji. Građevina predstavlja simbiozu romaničkih, arapskih i bizantskih utjecaja, a unutrašnjost crkve ukrašavaju veličanstveni zlatni mozaici. Nakon razgleda grada s lokalnim vodičem povratak prema Palermu, najvećem gradu na Siciliji. U šetnji ulicama grada vidjet ćemo najvažnije znamenitosti: gradsku katedralu, Nova vrata Palermo, samostan i crkvu San Giovanni degli Eremiti, crkvu sv. Katalda, Normansku palaču, trgove Bellini, Pretoria, Canti i Quattro. Slobodno vrijeme za individualne šetnje, razglede, shopping. Noćenje.

3. DAN, 28.05.2021. – SIRACUSA – CATANIA

Doručak i odjava iz hotela. Polazak u pravcu Siracuse, antičkog grada na istočnoj obali otoka. Po dolasku u Arhimedov grad, posjet arheološkom lokalitetu (ulaznica uz doplatu) u kojem se nalaze ostaci grčke i rimske kulture: grčki teatar, “rajski kamenolom” i rimski amfiteatar. Nastavak razgleda starog grada: znamenita Normanska katedrala, dvorac, gotičke palače Bellomo i Parisio fontana Fonte Aretusa, te antički spomenici Apolonov hram, grčki hram i kazalište, citadela, oltar Hijerona II., rimski amfiteatar i katakombe. Nakon posjeta Siracusi, polazak u pravcu Catanie, koja je drugi po veličini grad na Siciliji. Leži na istočnoj obali otoka, na obali Jonskog mora, u podnožju 30-ak km udaljenog vulkana Etna, iznad rijeke Amenano. Smještaj u hotel na području Catanije. Noćenje.

4. dan, 29.05.2021. – ETNA – TAORMINA

Doručak. Vožnja do Etne, najvišeg europskog vulkana i simbola Sicilije. Dovest ćemo se do nadmorske visine od 1.900 m i pogledati nekoliko manjih vulkanskih kratera. Moguć je odlazak na sam vrh vulkana (2.900 m) žičarom i terencima, te zatim pješice (fakultativno kod minimalno 20 prijavljenih putnika, ukoliko vremenske prilike dozvoljavaju). Nastavljamo prema Taormini, jednom od najpitoresknijih sicilijanskih gradića i arheoloških nalazišta. Osim veličanstvenog pogleda, najpoznatija atrakcija ovog šarmantnog gradića su ostaci grčkog amfiteatara Teatro Greco, drugog po veličini amfiteatra nakon Agrigenta, koji se zbog svoje iznimne očuvanosti često koristi za izvođenje kazališnih predstava i koncerata. Obilazak amfiteatra (ulaznica u grčko-rimski teatar fakultativno), i starogradske jezgre. Slobodno vrijeme za uživanje u jednom od mnogobrojnih kafića i restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN, 30.05.2021. – CATANIA – VENECIJA – PULA (ISTRA)

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u razgled znamenitosti Catanije s vodičem. Barokno središte Catanije je, zajedno sa sedam drugih baroknih gradova u dolini Val di Noto, upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi kao primjer “vrhunca i završnog procvata baroka u Europi”. Vidjet ćemo staru luku, glavni trg s katedralom sv. Agate zaštitnice grada, rimski amfiteatar, Slonovu fontanu kao simbole Catanije, brojne gradske palače i crkve. Slobodno vrijeme u gradu za individualne razglede. U poslijepodnevnim satima u dogovoreno vrijeme polazak autobusom prema zračnoj luci Vincenzo Bellini di Catania-Fontanarossa. Prijava na let kompanije Volotea. Polazak zrakoplova prema redu letenja u 16:05 sati (zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta). Dolazak u Veneciju predviđen je u 17:55 sati. Ukrcaj u autobus za Pulu (Istru). Dolazak u noćnim satima.

FIRST MINUTE CIJENA: 3.990,00 kn

(vrijedi do 31.03.2021.)

REDOVNA CIJENA: 4.190,00 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • transfer autobusom Pula – Venecija – Pula
 • prijevoz zrakoplovom Venecija – Palermo, Catania – Venecija
 • prijevoz autobusom prema programu
 • 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3/4* u Palermu
 • 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3/4* na području Catanije/Acireale
 • trošak jednog komada predane prtljage do 20 kg
 • pratitelja putovanja
 • sve pristojbe za ulaze u gradove
 • osiguranje putnika od rizika nezgode
 • usluge lokalnih vodiča na destinaciji
 • organizaciju putovanja i jamčevinu

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • zrakoplovne pristojbe i naknade – obavezna doplata 990,00 kn (promjenjivo do izdavanja avio karata)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 780,00 kn
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • putno osiguranje

OBAVEZNE DOPLATE:

 • boravišna pristojba koja se plaća na recepciji hotela u Palermu (1,50 EUR po osobi/danu)
 • boravišna pristojba koja se plaća na recepciji hotela u Cataniji (1,50 EUR po osobi/danu)

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA (plaćanje na licu mjesta; mogućnost promjene cijene do putovanja):

 • ulaznica u Kapelu Palatina u Palermu 10 EUR po osobi
 • katedrala Monreale 4 EUR (ulaznica + slušalice)
 • arheološki park Siracusa 10 EUR
 • ulaznica za Monreale klaustar 6 EUR
 • ulaznica za grčko-rimski teatar u Taormini 10 EUR
 • uspon na Etnu do 2.900 m terenskim vozilima i lokalnim vodičem cca 65 EUR (ulaznice se plaćaju u eurima na licu mjesta – kod minimalno 20 prijavljenih putnika ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale)

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 30

Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.

ODGOVORNI ORGANIZATOR: Zeatours, putnička agencija, Dobricheva 24, 52100 Pula

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Zeatours