Skip links

SEVILLA – ANDALUZIJA – 4 dana

SEVILLA, CORDOBA, SETENIL DE LA BODEGAS, RONDA, JEREZ

Direktnim zrakoplovom iz Trsta, organiziran transfer do zračne luke, 3 noćenja u hotelu 4* u Sevilli

POLAZAK: 27.05.-30.05.2024.
Sevilla
Cordoba
Ronda

1.DAN, 27.05.2024. PULA (ISTRA) – TRST – SEVILLA

Sastanak putnika u 06:00 h u Puli, Super Konzum / ex Mercator. Mogućnost ukrcaja u Bonacima i GP KAŠTEL. Polazak autobusom u smjeru tršćanske zračne luke Ronchi dei Legionari. Po dolasku prijava na let Trst – Sevilla, Ryan air-a sa polaskom u 09:50 h, te dolaskom u Sevillu u 12:55 h. Nakon graničnih formalnosti i preuzimanja prtljage odlazak u grad, glavni grad autonomne zajednice Andaluzija, te četvrti grad po veličini u Španjolskoj. Smješten je na obalama rijeke Guadalquivira, bio je bogat i slavan grad već u doba arapske vladavine, a kasnije su iz njega kretali konkvistadori u osvajačke pohode i vraćali se donoseći prekooceansko blago. Danas je Sevilla sveučilišni grad i sjedište biskupije, te glavno trgovačko središte južne Španjolske. Fascinira bojama, vegetacijom, arhitekturom i atmosferom. Kolijevka je mnogih španjolskih tradicija, dom ukusnih tapasa i grandioznih spomenika. Po dolasku slobodno vrijeme za zalogaj, predlažemo upravo tapase! Slijedi razgled grada panoramski i pješice: Sveučilište, Plaza de Espana, Plaza San Francisco, Gradska vijećnica. Katedrala Santa Maria de la Sede u kojoj se nalazi najveći oltar na svijetu, načinjen od dvije tone zlata, te grob Kristofora Kolumba. Katedralu krase slike velikih španjolskih majstora Zurbarana i Goye, te toranj Giralda, simbol grada. Giralda je zvonik izgrađen kao minaret za Veliku džamiju za vrijeme vladavine dinastije Almohad, sa zvonikom u renesansnom stilu koji su dodali katolici nakon protjerivanja muslimana s tog područja. Odlazak u hotel. Smještaj i noćenje.

 

2.DAN, 28.05.2024. FAKULTATIVNI IZLET CORDOBA

Doručak. Predlažemo cjelodnevni, fakultativni izlet izlet autobusom do Cordobe, prijestolnice maurskog kalifata El Andalus. Cijeli je grad remek-djelo, a to je prepoznao i UNESCO zaštitivši čak četiri znamenitosti u ovom gradu, što je više od Rima ili Pariza, te čini grad jedinim na svijetu s tolikim brojem lokacija pod zaštitom UNESCO-a. Po dolasku šetnja slikovitom židovskom četvrti Judeira i razgled simbola grada i čuda islamske arhitekture – čuvene Mezquite, katedrale koja je nekoć bila najveća džamija na svijetu. Nakon razgleda katedrale šetnja živopisnim trgovima i cvijećem ukrašenim dvorištima (Patio de las Flores). Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti, npr. predlažemo ručak u nekoj od tipičnih taverni. Povratak u Sevillu u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vrijeme za večernji posjet gradu i doživljaj Seville noću.  Noćenje.

 

3.DAN, 29.05.2024. SETENIL DE LA BODEGAS – RONDA – JEREZ

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet šarenolikom Andaluzijom! Prvo ćemo posjetiti mjesto Setenil de las Bodegas, smješten na pola puta između Seville i Malage, Setenil de las Bodegas jedan je od najupečatljivijih gradova na Mediteranu koji je poznat po  bijelim kućama koje su izgrađene u strmim stijenama, te je jedan od tvz. “Pueblos blancos” (bijelih gradova). Broji tek nekoliko tisuća stanovnika, a do njega vode ceste koje prolaze kroz predio Andaluzije s predivnom prirodom, iako često zasjenjenom pretjeranom izgradnjom u toj turističkoj regiji. Posjet i egzotičnom brdskom mjestu Ronda. Ronda je jedan od najstarijih španjolskih gradova, a njegova povijest datira još iz rimskog doba. Grad se nalazi na vrhu stijene, na visini od oko 750 metara. U Rondi je smještena najstarija arena za borbu s bikovima u Španjolskoj i impresivni kameni most Puente Nuevo, koji premošćuje rijeku Tajo na visini od oko 100 metara. Most je izgrađen u 18. stoljeću i jedan je od najpoznatijih simbola grada. Brojni umjetnici pronalazili su inspiraciju u ovom čudesnom mjestu: Oscar Wild, Ernest Hemingway, Rainer Marie Rilke i drugi. Zadnja postaja na ovom našem jednodnevnom upoznavanju predivne Andaluzije biti će grad Jerez. Grad u pokrajini Cádiz u autonomnoj zajednici Andaluzija, leži na Campiña de Jerez, unutarnjoj nizinskoj ravnici. Jedan je od najtipičnijih gradova u Andaluziji te se smatra domom flamenka. Od spomenika mogu se vidjeti crkva Alcázar, Iglesia de Santiago i San Miguel, katedrala i samostan Cartuja. Povratak u Sevillu. Noćenje.

 

4.DAN, 30.05.2024. SEVILLA – TRST – PULA (ISTRA)

Doručak i odjava iz hotela. Prijepodne našeg zadnjeg dana boravka u Sevilli provedite u uživanju i vlastitom istraživanju ovog grada: predlažemo šetnju obalom rijeke Guadalquivir ili posjet parku Marie Luise. S površinom od 34 hektara, park je idealan za odmor u hladovini šume, šetnju stazama ili pak uživanje u mnogobrojnim fontanama. Prijevoz do zračne luke i prijava na let Sevilla – Trst, Ryan air-a sa polaskom iz Seville u 18:05 h, te dolaskom u Trst u 21:00 h. Slijedi preuzimanje prtljage te prijevoz autobusom do Pule. Dolazak u Pulu predviđen je u kasnim večernjim satima.

REDOVNA CIJENA: €698,00

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE:

 • autobusni prijevoz na relaciji Pula-Trst-Pula (uz mogući ukrcaj Bonaci NP i Kaštel GP)
 • prijevoz zrakoplovom prema programu na relaciji Trst – Sevilla – Trst
 • 1 komad ručne, kabinske prtljage po osobi do 10 kg dimenzija 55 cm x 40 cm x 20 cm + 1 komad ručne prtljage 40 cm x 20 cm x 25 cm; mala torba, ruksak ili torba za laptop
 • 3 noćenje s doručkom u hotelu 4* u Sevilli u dvokrevetnim sobama
 • prijevoz na lokaciji autobusom prema programu
 • lokalnog vodiča za razgled Seville
 • razgled Setentile de la Bodegas, Ronde i Jereza autobusom i pješice u pratnji voditelja putovanja
 • ulaznice za: seviljsku katedralu Santa Maria de la Sede i toranj Giralda
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi
 • cjelodnevni izlet Cordoba
 • putna osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučljivo)

FAKULTATIVNI SADRŽAJI: 

 • Cjelodnevni izlet Cordoba (prijava i plaćanje u putničkoj agenciji), cijena €80,00  po osobi.
 • Minimum potreban za realizaciju izleta: 20 prijavljenih putnika.

PREDVIĐEN HOTEL: Hotel Silken Al-Andalus Palace 4* https://www.hoteles-silken.com/en/hotel-al-andalus-seville/

INFORMACIJE O LETU: Prijevoznik: Ryan air

27MAY, FR2427, TRST – SEVILLA 09:50 – 12:55
30MAY, FR2426, SEVILLA – TRST 18:05 – 21:00

Red letenja podložan je promjeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put, kao i tijekom samog putovanja. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije polaska. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima.

NAPOMENE:

 • Za državljane RH za putovanje u Španjolsku potrebna je važeća osobna iskaznica putovnica
 • Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani
 • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske hr
ODGOVORNI ORGANIZATOR: Zeatours putnička agencija, Ezea d.o.o., Dobricheva 24, 52100 Pula

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Ezea d.o.o.