Skip links

MALTA

POLAZAK: 27.04.-02.05.2022.

1. dan, 27.04. srijeda Ljubljana – Malta, izlet Valletta

Sastanak putnika u ljubljanskoj zračnoj luci kod šaltera informacija dva sata prije polijetanja direktnog zrakoplova za Maltu, ili pak transfer autobusom iz Zagreba uz doplatu. Nakon obavljenih formalnosti let za na relaciji Ljubljana-Malta u 06.30h. Po slijetanju na Maltu u 08.30h, transfer do Buggibe i smještaj u hotel 4*. Predlažemo poludnevni fakultativni obilazak glavnog grada Vallette koji je i pod zaštitom UNESCO-a. Izlet u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku i hrvatskog pratitelja uključuje šetnju kroz živopisne ulice Vallette, razgled graskih vrata, zgrade Parlamenta i zgrade Opere. Slijedi nastavak razgleda najvažnijih povijesnih građevina, kao i vrtova Barracca, izgrađenih na vrhu obrambenih zidina koje okružuju ovaj veličanstveni grad. Vrtove su dali urediti vitezovi sv. Ivana na vidikovcu s prekrasnim pogledom na luku i utvrđena Tri grada. Potom posjet bogato ukrašenoj katedrali sv. Ivana (jednoj od najljepših crkava Europe) u čijoj se raskošnoj baroknoj unutrašnjosti ističe Caravaggiova slika izložena u oratoriju kao i crkveni muzej s prekrasnom zbirkom flamanskih tapiserija. Program završava s  multimedijalnim showom “Malta Experience”. Ulaznice uključene. Ostatak dana slobodan. Noćenje u hotelu.

2. dan, 28.04. četvrtak izlet Gozo

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet na otok Gozo, jedan od dva preostala naseljena otoka u malteškom arhipelagu, povezan s Maltom čestim trajektnim linijama (oko 30 minuta vožnje), a vegetacija, brdašca i stjenovite hridi čine tipičan reljef otoka. Nakon pristajanja u luci Mgarr na Gozu slijedi autobusni razgled najpoznatijih lokacija: posjet glavnom gradu otoka Victoria, zaljevu Dwejra i prirodnom čudu Inland Sea, laguni koja je ujedno i najniža točka Goza, te strmim stijenama u zaljevu Xlendi.  Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu u vlastitom aranžmanu. Nastavak razgleda pretpovijesnih hramova Ggantije, najstarijih izgrađenih hramova na svijetu, starijih čak i od egipatskih piramida (ulaznica uključena). Budući da je otok Gozo poznat i po lokalnim rukotvorinama od vune i čipke, ali i medu i siru, posjetit ćemo i tipične štandove gdje ćete isto moći razgledati ili kupiti. Povratak trajektom na Maltu, te transfer do hotela. Noćenje.

3. dan, 29.04., petak izlet Mdina

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo poludnevni fakultativni izlet do Mdine. Ukrcaj u autobus i vožnja kroz ruralnu Maltu do srednjovjekovnog grada Mdine i njegovog predgrađa Rabata. Sa svojim moćnim zidinama i sjenovitim ulicama ovaj grad opravdava naziv “Tihi grad” za razliku od moderne i dinamične Vallette.  Obilazak započinje ispred glavnih vrata Mdine, a ulazak kroz utvrđene zidine grada otkriva zadivljujuće palače koje su pripadale malteškom plemstvu. Slijedi razgled katedrale sv. Pavla (ulaznica nije uključena). Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan, 30.04. subota izlet Tri grada

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe.  Predlažemo poludnevni fakultativni izlet „Tri grada“. Vožnja istočnom obalom do tri stara utvrđena grada smještena u poznatoj Velikoj luci (Grand Harbour): Vittoriosa, Cospicua i Senglea. Panoramska vožnja kroz slikovite Sengleu i Cospicuau  do njavećeg gradića Vittoriosa koji je ime dobio po pobjedničkom stavu u velikoj opsadi 1565.g. Šetnja ulicama Vittoriose uz razglede crkve sv. Lovre, utvrde sv. Anđela, sve do marine i luke nekada poprišta mnogobrojnih ratova i borbi a danas bogate skupim jahtama i brodicama.  Za kraj izleta kratka panoramska vožnja brodom uz sva tri gradića. Po završetku izleta povratak u hotel. Slobodan ostatak dana. Noćenje u hotelu.

5. dan, 01.05. nedjelja izlet Blue Grotto i Marsaxlokk

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo poludnevni fakultativni izlet do južnog dijela Malte gdje se smjestilo ribarsko mjesto Marsaxlokk. Šetnja slikovitim gradićem, njegovom promenadom uz more gdje se mogu vidjeti brojni tradicionalni ribarski Luzzu brodići živopisnih boja. Posjet nedjeljnom sajmu. Slijedi vožnja do obližnjeg kompleksa Blue Grotto koji se sastoji od čak sedam spilja. Moguća vožnja brodićem kroz tirkizno plavu spilju, ukoliko vremenske prilike dozvoljavaju. Povratak u hotel. Slobodan ostatak dana. Noćenje.

6. dan 02.05. Malta – Ljubljana

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za dodatno istraživanje živahnog gradića Buggibe, punog pubova, sportskih barova i pizzeria u ulicama u blizini palmama obrubljenog trga Bugibba Square. Šetnja uz more, ili odlazak do obližnjeg akvarija Malta National Aquarium gdje žive raže i morski psi, ili pak razgled starinskih vozila izloženih u muzeju Malta Classic Car Collection. U centru je obnovljena crkva St. Paul’s Shipwreck Church koja datira iz 14. st, a obalna promenada uz more vodi do vidikovca Qawra Point Beach s kojeg se može uživati u pogledu na zalazak sunca. Predvečer slijedi transfer do zračne luke te odlazak direktnog zrakoplova na relaciji Malta-Ljubljana u 20.50h. Dolazak u Ljubljanu oko 22.50h. Transfer autobusom do Zagreba za one putnike koji su ga dodatno rezervirali.

FIRST MINUTE CIJENA aranžmana po osobi: 3.490 kn

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

 

REDOVNA CIJENA aranžmana po osobi: 3.790 kn

Doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade (promjenjivo do puta): 990 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 790 kn
Doplata po želji za paket 5 večera: 490 kn
Doplata transfera Zagreb-Ljubljana-Zagreb, min. 12 putnika: 350 kn
Cijena aranžmana je rađena na bazi minimum 25 putnika

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz posebnim zrakoplovom na relaciji Ljubljana-Malta-Ljubljana (uklj. 1 kom prtljage do 23 kg)
 • transfere na odredištu (zrakoplovna luka–hotel–zrakoplovna luka)
 • smještaj u hotelu Qawra Palace 4* s uslugom noćenje/doručak
 • pratnju predstavnika na hrvatskom jeziku
 • troškove organizacije i prodaje

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • fakultativne sadržaje i izlete
 • obavezno plaćanje eco takse u hotelu 0,50 EUR po osobi dnevno
 • napojnicu vozačima i vodičima
 • putno osiguranje
 • troškove osobnih narudžbi
 • povratni transfer Zagreb-Ljubljana-Zagreb

Doplate za fakultativne izlete po osobi (min. 12 prijavljenih), prijave i uplate isključivo prilikom rezervacije:

 • poludnevni izlet u Vallettu 370 kn
 • cjelodnevni Izlet na Gozo 490 kn
 • poludnevni izlet u Mdinu 230 kn
 • poludnevni izlet “Tri grada” 260 kn
 • poludnevni izlet Plava Spilja i Marsaxlokk 260 kn

INFORMACIJE O LETU, PRIJEVOZNIK AIRMALTA:

27APR LJU MLA 06:30 08:30
02MAY MLA LJU 20:50 22:50

VAŽNO:

Covid uvjet za ulazak na Maltu je obavezno cijepljenje punom dozom + 14 dana te ispunjavanje obrasca PLF prije puta na https://app.euplf.eu/online.

S obzirom da se uvjeti mogu mijenjati, molimo da se redovno informirate o preporukama za putovanje na Maltu na službenim stranicama MVEP-a: https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044?country=85

NAPOMENA:

Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Malte te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.

ODGOVORNI ORGANIZATOR: Azur Tours, putnička agencija, Trg bana Jelačića 4, 10000 Zagreb

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Azur Tours