Skip links

LIKIJA

ANTALIJA, MYRA, EFEZ, PAMUKKALE, HIERAPOLIS

POLASCI: 14.03.-21.03., 21.03.-28.03., 28.03.-04.04., 04.04.-11.04., 11.04.-18.04., 18.04.-25.04., 25.04.-02.05., 02.05.-09.05.2022.

1. DAN

Let posebnim zrakoplovom (charter let) iz Zagreba za Antaliju. Na izlazu iz zračne luke Antalija Vaš vodič će Vam poželjeti dobrodošlicu. Slijedi transfer do hotela i smještaj u hotel na području Belek/Kemer. Večera i noćenje.

2. DAN – MYRA

Doručak u hotelu. Krećete na izlet duž obale kojom se pružaju predivni prizori. Ubrzo stižete u Myru i do lokaliteta grobnica uklesanih u stijene, koje su dio fascinantnih znamenitosti Turske (ulaznica i vođenje u paketu Kultura i večere). Tu se nalazi i crkva sv.Nikole u kojoj je on pokopan. Večera inoćenje na području Mugle.

3. DAN – LIKIJA

Doručak u hotelu. Danas se možete pridružiti fakultativnoj (doplata na destinaciji) vožnji brodom rijekom Dalyan i uživati u njezinom krajoliku. Jedino je brodom moguć dolazak do plaže Iztuzu, koju zovu i plažom kornjača, na samome kraju lagune. Ovdje ćemo napraviti kraću stanku za kupanje, a potom se vozimo natrag prema obali. U poslijepodnevnim satima nastavljamo prema Kušadasiju, na čijem području ostajemo sljedeća dva noćenja.

4. DAN – EFEZ

Doručak u hotelu. Danas posjećujete antički grad Efez, jedan od najvećih arheoloških lokaliteta na svijetu (ulaznica i vođenje u paketu Kultura i večere). Očuvanost ovog povijesnog mjesta je izvanredna. Ovdje ćete vidjeti ostatke javne tržnice, hrama Domitian, Nympheuma, termi, velikog teatra (za 25.000 gledatelja), čudesne aleje Arcadia i Celsiusove knjižnice. Povratak u hotel večera i noćenje.

5. DAN – PAMUKKALE

Doručak u hotelu. Vožnja kroz predivnu meandarsku dolinu prema Pamukkaleu, što na turskom znači pamučna palača. Snježnobijele terasaste vapnenačke padine travertina koje se naziru u daljini nastale su prelijevanjem mineralne vode i taloženjem minerala. Ovi termalni izvori bili su poznati po svojoj ljekovitosti još u antičkom dobu. Nakon dolaska možete iskoristiti prednosti termalne kupelji u svom hotelu. Večera i noćenje na području Pamukkalea.

6. DAN – HIERAPOLIS

Doručak. Impozantni grad Hierapolis najveći je procvat doživio u rimsko doba, a prostire se iznad bajkovitih vapnenačkih „terasa“ Pamukkala (ulaznica i vođenje u paketu Kultura i večere). Osnovala ga je pergamska kraljevska dinastija Atalida u 2. stoljeću pr. Kr. kao lječilište. Zadivit će vas ostaci Kleopatrinog bazena, Apolonovog hrama i teatra. Putovanje nastavljamo vožnjom kroz krajolike moćne planine Taurus prema Antaliji. Usput ćete posjetiti i predionicu tepiha po kojima je Turska svjetski poznata. Imat ćete priliku upoznati se s cjelokupnim procesom izrade, od sirovine do tehnike tkanja te vidjeti brojne predivne primjerke gotovih tepiha. Večera i noćenje području Kemera ili Beleka.

7. DAN – ANTALIJA – VODOPAD KARPUZKALDIRAN

Antalija se nalazi u podnožju planine Taurus i jedan je od najljepših gradova turske rivijere. Posjetitelje najviše privlače čudesne plaže, prirodne ljepote i brojni kulturni spomenici, stara gradska jezgra Kaleici te jedna od najočuvanijih kulturnih ostavština – Hadrianova vrata, izgrađena još 130.g. pr. Kr. Centar starog grada, nekad rimsko pristanište, sada je preuređen u marinu oko koje se nalaze uske popločene uličice prepune kafića, suvenirnica i manjih hotela u kućama iz otomanskih vremena. Svojim položajem na Mediteranu turističko je i kulturno središte regije. Između ostalog, vidjet ćete simbol grada, džamiju Yivli Minaret s izrezbarenim minaretom, luku, ostatke zidina i odlično očuvani stari dio grada. Upoznat ćete i dvije važne turske djelatnosti: proizvodnju kože i proizvoda od zlata. Iskoristite brojne mogućnosti za povoljnu kupovinu. Za kraj dana posjetit ćemo čuveni vodopad Karpuzkaldiran. Večera i noćenje području Kemera ili Beleka.

8. DAN

Doručak. U skladu s vremenom leta slijedi transfer do zračne luke i povratni let za Zagreb.

FIRST MINUTE CIJENA (14.03.): 2.099 kn

FIRST MINUTE CIJENA (21.03.): 2.299 kn

FIRST MINUTE CIJENA (28.03.): 2.399 kn

FIRST MINUTE CIJENA (04.04.): 2.499 kn

FIRST MINUTE CIJENA (11.04.): 2.599 kn

FIRST MINUTE CIJENA (18.04.): 2.699 kn

FIRST MINUTE CIJENA (25.04., 02.05.): 2.899 kn

Napomena: first minute cijena vrijedi do 90 dana prije putovanja

REDOVNA CIJENA (14.03.): 2.849 kn

REDOVNA CIJENA (21.03.): 3.049 kn

REDOVNA CIJENA (28.03.): 3.149 kn

REDOVNA CIJENA (04.04.): 3.249 kn

REDOVNA CIJENA (11.04.): 3.349 kn

REDOVNA CIJENA (18.04.): 3.449 kn

REDOVNA CIJENA (25.04., 02.05.): 3.649 kn

Obvezna doplata za pristojbe u zračnoj luci: 799 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 850 kn

CIJENA UKLJUČUJE:

 • povratni charter let Zagreb – Antalya
 • asistencija u zračnim lukama Zagreb/Antalija
 • 7x noćenje u hotelima s 4 ili 5* u dvokrevetnoj sobi
 • 7x polupansion u hotelu iz ponude švedskog stola
 • ulaznica i stručno vođenje – Myra grobnice i crkva Sv. Nikole
 • ulaznica i stručno vođenje – Efez
 • ulaznica i stručno vođenje – Hierapolis/Pamukkale
 • prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
 • voditelja putovanja i lokalnog vodiča
 • jamčevno osiguranje prema propisima

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • pristojbe u zračnoj luci 799,00 kn po osobi
 • putno osiguranje (preporuka)
 • dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi…)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)

FAKULTATIVNI IZLETI (rezervacija i doplata na destinaciji*)

 • izlet brodom u drevni potopljeni grad cca 45 EUR po osobi
 • vožnja brodom rijekom Dalyan: cca 40 EUR po osobi
 • selo Sirince i kuća Djevice Marije s ručkom: cca 55 EUR po osobi
 • Hamam (turska kupelj): cca 35  EUR po osobi

* Za realizaciju izleta potrebno je minimum 10 osoba. Cijene i ponuda fakultativnih izleta su informativni. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije. 

DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE:

Za putovanje u Republiku Tursku hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica koja mora vrijediti još najmanje 150 dana od datuma ulaska u zemlju. Sve osobe koje putuju u Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Turskoj. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak u Tursku.

Svi putnici koji putuju u Tursku (osim putnika koji su u tranzitu kroz Tursku i djece mlađe od 6 godina) dužni su ispuniti putni obrazac „Traveler Entry Form“(dostupan na poveznici https://register.health.gov.tr/) kojeg je potrebno ispuniti u roku od 72 sati prije ulaska u zemlju.

Vezano za Covid mjere za ulaska u Tursku, trenutačno u Tursku može ući putnik sa jednom od slijedećih potvrda:
– negativni nalaz PRC testa koji nije stariji od 72 sata ili brzi antigenski test na SARS-CoV-2 koji nije stariji od 48 sati (računajući od vremena uzimanja brisa do dolaska na granični prijelaz)
– potvrdu o cijepljenju protiv COVID-19 obavljeno prije više od 14 dana od dana prelaska državne granice (od dana primitka druge doze ili 14 dana od primanja jednokratnog cjepiva)
– liječničku potvrdu o preboljenoj bolesti COVID-19 unatrag posljednjih šest mjeseci

NAPOMENE:

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Letovi se organiziraju charter prijevozom/ redovnim linijama. Točno vrijeme charter leta biti će objavljeno 3 tjedna prije putovanja. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova i u kratkom roku prije putovanja kao i tijekom putovanja, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Vremena polazaka na redovnim linijama navedena su prema redu letenja objavljenom za 2021. godinu i podložna su promjeni.
 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima. Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
 • O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja. U slučaju posebnih zrakoplova (charter let/), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 putnika u avionu i najmanje 35 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji.
 • Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.
 • Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.
 • Molimo da se o preporukama za putovanja informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.
 • Putna dokumentacija biti će dostavljena na e-mail najkasnije 3 dana prije putovanja. Najmanji broj putnika: 35.
ODGOVORNI ORGANIZATOR: Nikal d.o.o., putnička agencija, Nadinska ulica 11, 10000 Zagreb

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Nikal