Skip links

BARCELONA

POLAZAK: 14.04.-17.04.2022. – garantirani polazak

1. DAN – 14.04.2022. – PULA (ISTRA) – VENECIJA – BARCELONA

Polazak autobusom iz Pule u 03:00 sata s parkirališta Konzuma (ex Mercator), u 03:30 sati s odmorišta BAČVA, u 04:00 sata s GP KAŠTEL. Putovanje preko Kopra, Trsta u pravcu Venecije. Po dolasku u zračnu luku Marco Polo, prijava na let kompanije Vueling. Polazak zrakoplova za Barcelonu prema redu letenja u 09:40 sati (zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta). Slijetanje u zračnu luku Barcelona El Prat u 11:40 sati. Slijedi transfer autobusom do hotela uz panoramski razgled grada: ulica Passeig de la Gracias poznata po dvjema Gaudíjevim kućama kao i luksuznim hotelima i trgovinama, upečatljivi Park Güell koji pruža prekrasan pogled na grad, najposjećenija znamenitost grada La Sagrada Familia, brežuljak Montjuic, Olimpijski stadion, nogometni stadion Camp Nou, plaza Espanya… Smještaj u hotel. Odlazak u večernju orijentacijsku šetnju zanimljivim i šarmantnim ulicama grada. Predlažemo odlazak na flamenco predstavu s večerom (doplata). Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN – 15.04.2022. – BARCELONA

Doručak. Odlazak s vodičem u razgled grada javnim gradskim prijevozom i pješice. U pješačkom razgledu posjetit ćemo Park Güell na brdu Carmel en Gracia, kompleks vrtova pod zaštitom UNESCO-a, te nastaviti do nedovršenog remek-djela, slavne “La Sagrada Familia”, koju godišnje posjeti više od tri milijuna ljudi. Prošetat ćemo do središnjeg gradskog trga Plaza Cataluña, te do najstarijeg dijela grada poznatog kao Gotička četvrt. Jedna od najljepših četvrti nalazi u središtu Barcelone, između gradskih šetnica Vie Laietane i poznate La Ramble, koja povezuje Katalonski trg i Spomenik Kristofora Kolumba. Spomenik je visok 60 m i podignut na mjestu gdje je Kolumbo pristao s brodom nakon otkrića Amerike. Posjetit ćemo jednu od najvećih europskih tržnica – La Boqueria, s bogatom ponudom lokalnih proizvoda. Slobodno vrijeme. Predlažemo odlazak u večernjim satima na otvorenu predstavu Magične fontane, izgrađene za Expo davne 1929. godine. – čudesnu igru svjetlosti, vode i glazbe na Plazi Espanya. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN – 16.04.2022. BARCELONA – izlet na MONTSERRAT

Doručak. Odlazak na fakultativni poludnevni izlet autobusom na Montserrat (doplata), slikovito mjesto na vrhu prekrasne planine, s jednim od najpoznatijih europskih samostana. Odlazak u posjet crkvi s poznatim kipom Crne Gospe od Montserrata – La Morenete, koju je papa Leo XIII. 1881. godine proglasio sveticom zaštitnicom Katalonije. Prema predaji, kip Crne Gospe pronašli su pastiri u gorju Montserrat 808. godine. To čudo je potaklo grofa Barcelone da tamo sagradi samostan. Od srednjega vijeka u samostanu djeluje poznati dječji zbor Escolania de Montserrat. Povratak u Barcelonu. Slobodno poslijepodne za osobne programe u gradu. Uputite li se prema obali u staru luku Port Vell, predlažemo da posjetite jedan od najvećih europskih akvarija s više od 8.000 vrsta riba i 11 vrsta morskih pasa, a za one željne shoppinga tu je veliki trgovački centar Maremagnum. Volite li više arhitekturu, tada posjetite jedno od remek-djela Gaudíja – neobičnu i prelijepu kuću Casa Batlló. Poznati slikar Salvador Dalí fasadu je nazvao kao “snažan i besmislen sjaj raznobojnog mozaika koji isijava iz neobičnih vodenih oblika”. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN – 17.04.2022. – BARCELONA – VENECIJA – PULA (ISTRA)

Doručak. Slobodan dan za osobne programe, šetnju, razgledavanje i upoznavanje zanimljivosti grada. Barcelona je poznata kao grad s iznimnom ponudom vrhunskih muzeja. Poznati španjolski umjetnici kao što su Picasso, Dalí i Velázquez, među ostalima, osnivači su brojnih umjetničkih pokreta – kubizma, impresionizma, modernizma, postmodernizma. No, u muzejima u Barceloni naći ćete i mnoštvo zbirki koje se protežu od srednjeg vijeka do 1990-ih godina. Suvremena djela etabliranih i manje poznatih umjetnika također su sveprisutna; gotovo svaki muzej organizira povremene izložbe koje popunjavaju praznine u svojim stalnim zbirkama. Preporučujemo posjet Picassovom muzeju, smještenom u jednoj od najljepših srednjovjekovnih uličica u Barceloni ili pak fondaciji Joana Miróa, koja se nalazi na Montjüicu, olimpijskom brdu s nekoliko lijepih parkova i zadivljujućim pogledom na grad. Svakako preporučamo posjet manje poznatim muzejima poput Pomorskog muzeja, Picassovog muzeja, Muzeja katalonske umjetnosti, panoramsku vožnju brodićima po luci Barcelone ili posjet Pueblu Espanol, jedinstvenom kompleksu građevina u raznim stilovima iz cijele Španjolske. U poslijepodnevnim satima u dogovoreno vrijeme polazak autobusom prema zračnoj luci Barcelona El Prat. Prijava na let kompanije Vueling. Polazak zrakoplova prema redu letenja u 19:25 sati (zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta). Dolazak u Veneciju predviđen je u 21:15 sati. Ukrcaj u autobus za Pulu (Istru). Dolazak u večernjim satima.

LAST MINUTE CIJENA: 3.280,00 kn – STOP BOOKING – NA UPIT!

(rezervacije i uplate isključivo do utorka 05.04.2022.)

REDOVNA CIJENA: 3.480,00 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • transfer autobusom Pula – Venecija – Pula
 • prijevoz zrakoplovom Venecija – Barcelona – Venecija
 • prijevoz autobusom prema programu
 • 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu ibis Barcelona Plaza de Las Glòries 22
 • trošak jednog komada predane prtljage do 25 kg
 • panoramski razgled Barcelone autobusom
 • sve razglede prema programu
 • boravišnu pristojbu
 • osiguranje putnika od rizika nezgode
 • uslugu voditelja putovanja
 • organizaciju putovanja i jamčevinu

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • zrakoplovne pristojbe i naknade – obavezna doplata 580,00 kn (promjenjivo do izdavanja avionskih karata)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 730,00 kn
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • putno osiguranje (zdravstveno osiguranje za inozemstvo, osiguranje od otkaza putovanja)

POPUSTI:

 • dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju 300,00 kn

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA (plaćanje na licu mjesta ili online; mogućnost promjene cijene do putovanja):

 • izlet na Montserrat 300 kn (min. 15 prijavljenih – prijava i uplata prilikom rezervacije putovanja)
 • park Guell 10 EUR (online cijena)
 • crkva Sagrada Familia s audiovodičem 30 EUR (online cijena)
 • stadion Camp Nou i Museu del FC Barcelona 26 EUR (online cijena)
 • španjolsko selo El Poble Espanyol 11.20 EUR odrasli, 8 EUR djeca 4-12 godina (online cijena)
 • Aquarium 21 EUR odrasli, 16 EUR djeca 5-10 godina (online cijena)
 • Casa Batlló 35 EUR odrasli, 29 EUR djeca 13-17 godina
 • Katedrala 9 EUR
 • Museu Picasso 12 EUR odrasli, 7 EUR mladi 18-25 godina
 • Fondació Miro 13 EUR, besplatno za djecu do 15 godina
 • flamenco show s večerom 50 EUR

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 20

Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.

INFORMACIJE ZA PUTNIKE VEZANE UZ COVID-19:

Putnici koji u Španjolsku dolaze zračnim putem (uključujući i djecu do 12 godina i putnike u tranzitu) dužni su prije putovanja ispuniti obrazac zdravstvenog nadzora putem web stranice Ministarstva zdravstva Španjolske ili putem mobilne aplikacije SpTH.

Uz iznimku djece do 12 godina, svi putnici iz rizičnih zemalja (među kojima je i Hrvatska), prilikom ulaska u Španjolsku, osim SpTH zdravstvenog obrasca, moraju predočiti i jedan od sljedećih dokumenata:

 • potvrdu o potpunoj cijepljenosti (14 dana nakon druge doze ili jednokratnog cjepiva) ili
 • potvrdu o preboljenom COVID-19, izdanu najmanje 11 dana nakon prvog pozitivnog PCR testa, koja je važeća do 6 mjeseci nakon testiranja ili
 • potvrda o negativnom testu na COVID-19, ne starija od 72 sata (PCR) ili 48 sati (brzi antigenski test) od planiranog ulaska u zemlju.

Obavezno je nošenje zaštitnih maski, u otvorenim i zatvorenim prostorima na cijelom području Španjolske.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Španjolsku na službenim stranicama MVEP-a.

ODGOVORNI ORGANIZATOR: Zeatours, putnička agencija, Dobricheva 24, 52100 Pula

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Zeatours