Skip links

ANKARA I KAPADOKIJA

ANKARA – JEZERO TUZ – AVANOS – GÖREME – ZELVE – DOLINA DEVRENT – DERINKUYU

POLASCI: 15.04.-19.04., 04.05.-08.05., 24.10.-28.10.2022.

1. dan ZAGREB – ISTANBUL – ANKARA

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1054 u 09.00h s očekivanim dolaskom u 12.15h po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Ankaru na liniji TK 2154 u 14.00h. Po dolasku u 15.00h, obavljanje pograničnih formalnosti i prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora i večere predlažemo odlazak do četvrti Kizilay, epicentra poslovne i društvene scene grada, s mnogim dizajnerskim trgovinama, robnim kućama, restoranima s turskim specijalitetima te noćnim klubovima i barovima. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan ANKARA

Nakon doručka odlazak na razgled turske prijestolnice. Na početku ćemo posjetiti najznačajniju znamenotost grada – Mauzolej Mustafe Kemala Atatürka (Anitkabir), utemeljitelja moderne turske države kojeg godišnje obiđe više od 15 milijuna ljudi. Mauzolej je monumentalni spomenik sagrađen 1953. godine, u kojem se nalazi Atatürkov grob – veličanstveni 40 tona težak sarkofag smješten u Dvorani časti. Potom odlazak do Muzeja Republike, smještenog u zgradi bivšeg turskog parlamenta, u kojem se čuvaju važne fotografije, dokumenti i dr. iz turskog rata za neovisnost. Sijedi razgled i Augustovog hrama; Rimske kupelji; Julijanovog stupa; Ulus Meydani, spomenika Atatürku; Citadele s gradskim zidinama; Državne koncertne dvorane te džamije Kocatepe u neoklasičnom osmanskom arhitektonskom stilu. Ostatak poslijepodneva slobodno za osobne programe. Večera, noćenje.

3. dan ANKARA – JEZERO TUZ – KAPADOKIJA/AVANOS

Doručak te polazak autobusom prema unutrašnjosti Turske, do starovjekovne regije Kapadokije koju karakteriziraju jedinstveni mjesečevi krajolici, podzemni gradovi, pećinske crkve i kuće isklesane u stijenama. Na putu kratko zaustavljanje uz jezero Tuz (Tuz Gölü – slano jezero), drugo po veličini u Turskoj i pravi prirodni fenomen jer zimi je svijetloplave boje, a ljeti crvene zbog prisustva posebne vrste algi koje u sezoni cvjetanja mijenjaju boju u crveno i tako izazivaju ovu neobičnu pojavu. Po dolasku u hotel, prijava i smještaj u sobe. Večera i noćenje.

4. dan KAPADOKIJA

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni obilazak regije: Avanos – centar terakote, smješten na obalama rijeke Kızılırmak koje obiluju crvenom glinom od koje lokalno stanovništvo izrađuje tradicionalne kućanske predmete i ukrase te se u industriji koristi za građevinske blokove i crijep; Göreme, najspektakularnije i najpoznatije mjesto među dolinama Kapadokije. Cijeli grad je muzej na otvorenom – nekadašnje redovničko središte s dobro očuvanim crkvama isklesanim u stijenama i ukrašenim freskama iz doba Bizanta; Zelve – jedna od najranije naseljenih i posljednje napuštenih dolina koja je najpoznatija po „vilinskim dimnjacima“, stijenama u obliku gljiva; dolina Devrent, poznata po svom lunarnom krajoliku i neobičnim stijenama u obliku životinja; selo Cavusin, jedno od najstarijih naselja u tom području s crkvom sv. Ivana Krstitelja iz 5 stoljeća. Povratak u hotel. Večera, noćenje.

5. dan AVANOS – KAYSERI – ISTANBUL – ZAGREB

Ranim jutrom nudimo doživljaj za pamćenje! Mogućnost fakultativnog odlaska na spektakularni let balonom iznad prekrasnih krajolika Kapadokije (okvirno vrijeme polaska iz hotela u 05.30h). Povratak u hotel na doručak te odlazak u posjet Derinkuyu, („duboki bunar“) impresivnom gradu ispod površine zemlje, seže čak do 85 m dubine. Sagrađen je u 8. ili 7. st. p.n.e. i sve je do 1963. godine bio čuvan od očiju javnosti.  Slijedi prijevoz do zračne luke Kayseri. Po dolasku, prijava za let za Istanbul na liniji TK2013 u 15.00h. Dolazak u 16.30h te nastavak putovanja za Zagreb na letu Turkish Airlinesa, TK 1055 u 18.15h. Očekivani dolazak u Zagreb u 19.20h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

ULTRA FIRST MINUTE CIJENA (15.04.): 4.990 kn

ULTRA FIRST MINUTE CIJENA (04.05., 24.10.): 4.590 kn

Napomena: ultra first minute cijena vrijedi do 60 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!

FIRST MINUTE CIJENA (15.04.): 5.190 kn

FIRST MINUTE CIJENA (04.05., 24.10.): 4.790 kn

Napomena: first minute cijena vrijedi do 30 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!

REDOVNA CIJENA (15.04.): 5.390 kn

REDOVNA CIJENA (04.05., 24.10.): 4.990 kn

Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.590 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.290 kn

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa; Zagreb – Istanbul – Ankara / Kayseri – Istanbul – Zagreb)
 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • smještaj u Ankari u hotelu Anemon Ankara 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 polupansiona;
 • smještaj u Kapadokiji u hotelu Avrasya 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 polupansiona
 • razglede prema programu u pratnji lokalnog licenciranog vodiča na hrvatskom jeziku
 • voditelja putovanja iz Zagreba
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata 1.590 kn (promjenjivo do izdavanja karata)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 1.290 kn
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
 • doplate za fakultativne sadržaje kao i obroke koji nisu predviđeni programom
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • putno osiguranje (preporučujemo)

POPUST ZA DIJETE NA POMOĆNOM LEŽAJU:

Dijete od 2 do 11 godina: 1.500 kn

Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi: Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet. Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

FAKULTATIVNA PONUDA (cijene po osobi, minimum prijavljenih 10 osoba):

 • Paket ulaznica: 290 kn (Mauzolej M. K. Atatürka, Muzej Republike, Augustov hram, Rimske kupelji, Julijanov stup, Državna koncertna dvorana, Göreme, Zelve, Derinkuyu)
 • let balonom u Kapadokiji: 1.150 kn

RED LETENJA:

TK1054   ZAGREB              ISTANBUL            09:00   12:15
TK2154   ISTANBUL          ANKARA               14:00   15:00
TK2013  KAYSERI               ISTANBUL            15:00  16:30
TK1055   ISTANBUL          ZAGREB                18:15   19:20
*sve lokalna vremena

NAPOMENE:

 • Viza nije potrebna za državljane Republike Hrvatske. Putna isprava: putovnica koja za hrvatske državljane (ako je riječ o običnoj putovnici) mora biti valjana još najmanje 150 dana od datuma ulaska u Tursku.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 30 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi 1 komad ručne prtljage do 8 kg unjeti u zrakoplov.
 • U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja, kao i u slučaju promjene radnog vremena znamenitosti, muzeja i sl.
 • Kategorizacija smještaja u Turskoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.
 • Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz studenog 2021. i mogu biti podložne promjeni.
 • O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr
ODGOVORNI ORGANIZATOR: GO putnička agencija d.o.o., Ljubičin prolaz 2, 10430 Samobor

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti GO putničke agencije