Skip links

ŠVICARSKA PLANINSKA TURA VLAKOVIMA

POLASCI: 06.04.-10.04., 28.04.-02.05.2021.

1. DAN: ZAGREB/RIJEKA – LUZERN – JEZERO VIERWALDSTÄTERSEE

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, turistički peroni 502-506 u 04:00 sata, polazak iz Karlovca u 04:45 sati s benzinske crpke Petrol kod naplatnih kućica (okvirno vrijeme, obavezna prijava kod rezervacije). Polazak sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 06:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju  uz povremeno zaustavljanje putem. Ulaskom u Švicarsku put se nastavlja kroz predivne alpske krajolike, pašnjake i idilična mala mjesta. Kroz tunel St. Gothard dolazimo do obale jezera Vierwaldstäter See. Jezero je poznato kao „kolijevka Švicarske“ i vezano za priču o švicarskom narodnom junaku Wilhelmu Tellu. Posjet jednom od najljepših švicarskih gradova Luzernu. Luzern je grad koji je inspirirao umjetnike, a otmjena promenada uz jezero okružena je velikim hotelima – palačama u art noveau stilu, a danas više od pet milijuna posjetilaca godišnje dolazi u ovaj jedan od najljepših gradova Europe, čaroban u svako doba godine. Rijeka Reuss teče kroz grad  uz srednjevjekovne trgove i kuće fasada oslikanih freskama. Razgled starog grada uz obalu jezera – poznati zatvoreni most – trg Hirschenplatz. Smještaj u hotel u okolici jezera. Noćenje.

2. DAN: LUZERN – VOŽNJA VLAKOM INTERLAKEN EXPRESS – ROMANTIČNI WALLIS – BRIG

Doručak. Ukrcaj na vlak u Luzernu i vožnja uz jezera Vierwalstättersee i Brienzersee i preko planinskog prijevoja Brüningpass. Dolazak u Interlaken, tradicionalni turistički gradić u podnožju poznatog planinskog vrhunca Jungfrau. Iskrcaj s vlaka. Prvi hoteli ovdje su izgrađeni u 19. stoljeću i tu je dolazila europska aristokracija. Šetnja ovim otmjenim mjestom punim luksuznih palača i cvjetnih parkova približiti će Vam tradiciju plemićkih putovanja 19. stoljeća! Nastavak putovanja na romantično područje Wallis puno prirodnih ljepota. Dolazak u gradić Brig, razgled povijesne jezgre: glavni gradski trg – dvorac Kaspara Stockalpera „kralja Simplona“ – kapela sv. Sebastijana – ugodna pješačka i trgovačka zona s ulicom Bahnhofstrasse. Smještaj u hotel u Brigu. Noćenje.

3. DAN: IZLET MARTIGNY – VLAK ST.BERNHARD EXPRESS – ORSIERES

Doručak. Na današnjem izletu posjetiti ćemo Martigny, idiličan gradić okružen vinogradima i voćnjacima i smješten na raskrižju puteva između Francuske i Italije. Ovdje se nalazi Fondacija Pierre Gianadda, jedna od najprestižnijih umjetničkih galerija u Švicarskoj. Razgled grada i kraće slobodno vrijeme za kavu. Ukrcaj na vlak St. Bernhard Express i vožnja vlakom do Orsieresa. Na ovom je području u 11. stoljeću sv. Bernard osnovao sklonište za putnike koji putuju planinskim alpskim prijevojima, i tu su svećenici počeli uzgajati pse bernardince kako bi pomogli putnicima. Vožnja kroz prekrasne planinske predjela i povratak autobusom  u hotel u Brigu. Noćenje.

4. DAN: IZLET ŽELJEZNICA CENTOVALLI – DOMODOSSOLA – LOCARNO

Doručak. Današnja ruta izleta voditi će nas jednim dijelom i graničnim područjem Italije prema Švicarskoj. Nakon vožnje autobusom  kroz lijepe švicarske alpske krajolike ulazimo u Italiju. U Domodossoli se ukrcavamo na romantičnu uskotračnu željeznicu Centovalli. Sat i pol vožnje kroz duboke klance, impresivne slapove, šarene livade i zapanjujuće konstrukcije mostova putem kroz šume kestena vraća nas natrag u Švicarsku u Locarno. „Zlatna obala jezera Švicarske“ je na jezeru Lago Maggiore. Razgledati ćemo povijesno središte ovog omiljenog turističkog mjesta: glavni trg Piazza Grande – Teatro Casino – Torre del Comune – obala jezera. Grad je zaštićen od sjevernih vjetrova i okolica je okružena bujnom vegetacijom oleandera, palmi, smokava, maslina i badema. Povratak u hotel u Brigu. Noćenje.

5. DAN: BRIG – JEZERO LAGO DI GARDA – RIJEKA/ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela u Brigu. Vožnja  kroz Italiju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Zaustavljanje na obali jezera Lago di Garda i posjet romantičnom gradiću Sirmione smještenom na poluotoku na jezeru. Šetnja do starog grada i utvrde Scaligherija. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak puta uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Rijeku/Zagreb u kasnim satima.

polazak 06.04. FIRST MINUTE CIJENA: 3.690,00 kn

REDOVNA CIJENA: 3.890,00 kn

polazak 28.04. FIRST MINUTE CIJENA: 4.190,00 kn

REDOVNA CIJENA: 4.390,00 kn

(FM cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni)

Rok za prijavu: 30 dana prije puta

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • smještaj na osnovi ukupno 4 noćenja s doručkom u Švicarskoj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama:
 • 1 noćenje s doručkom u hotelu 3/4* na području okolice jezera Vierwaldstättersee
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Brigu na području Wallisa
 • rezervaciju i prijevoz željeznicom Interlaken Express od Luzerna do Interlakena
 • rezervaciju i prijevoz željeznicom St. Bernhardt Express od Martignyja do Orsieresa
 • rezervaciju i prijevoz željeznicom Centovalli od Domodossole do Locarna
 • razgledavanja prema programu
 • pratitelja tijekom putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu polazak 06.04.: 790 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu polazak 28.04.: 990 kn
 • moguću doplatu za 3 večere u hotelu u Brigu (doplata moguća isključivo prilikom rezervacije putovanja) – polazak 06.04. : 450 kn
 • moguću doplatu za 3 večere u hotelu u Brigu (doplata moguća isključivo prilikom rezervacije putovanja) – polazak 28.04 : 590 kn
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

TROKREVETNE SOBE:

 • Na ovom programu nije moguća rezervacija trokrevetnih soba.

MOGUĆNOST DOPLATE ZA ODABRANA SJEDALA U AUTOBUSU:

 • Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
  – sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
  – sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

PRAKTIČNE NAPOMENE:

 • Valuta u Švicarskoj je švicarski franak CHF. Moguća je nabavka valute u Hrvatskoj prije početka putovanja ili zamjena na licu mjesta. Ponegdje u suvenirnicama i na turističkim mjestima moguće je plaćanje i u eurima. Preporučujemo nabavku švicarskih franaka prije početka putovanja obzirom da mjenjačnica nema u svakom mjestu tijekom putovanja.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz pojedine programe prema informaciji na dan formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja.

ODGOVORNI ORGANIZATOR: Bravo putovanja, putnička agencija, Zrinjevac 14, 10000 Zagreb

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Bravo putovanja