Skip links

ROMANTIČNA BAVARSKA

MÜNCHEN – AUGSBURG – ROSENHEIM

POLAZAK: 30.10.-01.11.2021.

1. DAN

Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 05:00 sati, iz Pazina s „Etradexa“ u 05:30 sati, s tunela Učka u 05:45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 07:00 sati. Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju prema tunelu Karavanke. Nastavak vožnje kroz Austriju prema njemačkoj granici i dalje prema Münchenu. Dolazak u centar grada gdje ćemo razgledati središte Münchena pješice: Karlsplatz, crkva sv. Mihovila, Frauenkiche, Marienplatz sa starom i novom gradskom vjećnicom, Ribljom fontanom i crkvom sv. Petra, Alter Hof, najpoznatiju pivnicu Hofbräuhaus… U večernjim satima preporučamo posjet nekoj od mnogobrojnih gradskih pivnica s bogatom tradicijom i ponudom bavarskih specijaliteta i domaćeg piva. Odlazak prema i smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN

Doručak. Odlazimo na cjelodnevni izlet u Augsburg, jedan od najstarijih i najljepših te povijesno najvažnijih gradova u Njemačkoj. Razgled grada koji je u vrijeme bankarskih i trgovačkih dinastija Fuggera i Welsera bio istaknuto financijsko središte, međunarodna trgovačka metropola i centar umjetnosti: Maximilianstrasse s plemićkim palačama, Rathausplatz s renesansnom gradskom vijećnicom s tornjem Perlach i Augustovim bunarom, rodna kuća velikog dramaturga Bertholda Brechta, kompleks Fuggerei, najstariji socijalni stambeni objekt na svijetu u kojem još uvijek žive mlade obitelji, Katedrala posjete djevice Marije, rodna kuća Leopolda Mozarta, oca slavnog skladatelja, sinagoga koja je preživjela 2. svjetski rat sa židovskim muzejom, crkva Sv. Ane u kojoj je boravio Martin Luther… U popodnevnim satima preporučamo posjet kompleksu Fuggerei, Muzeju obitelji Welser i Fugger ili Muzeju židovske kulture. Povratak u München. Slobodno vrijeme za večeru i šetnju. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN

Doručak. Napuštamo München i odlazimo prema nedalekom Rosenheimu, gradu smještenom na rijeci Inn i njenoj pritoci Magnfall. Razgled središta grada: park skulptura Salingarten, Kulturni i kongresni centar izgrađen na nekadašnjem mjestu samostana i solane, Gillitzerblock, gotička crkva Sv. Duha, srce grada Max-Josefs-Platz s kućama građenim u lnn-Salzach stilu, župna crkva Sv. Nikole s Rieder vrtom, stara gradska vrata Mitteltor s gradskim muzejem, Ludwigsplatz, izložbeni prostor Lokschuppen, gradska vijećnica… Slobodno vrijeme. Preporučamo šetnju parkom Magnfall do Innspitza, ušća rijeke Magnfall u rijeku Inn ili uspon na toranj crkve Sv. Nikole. U ranim poslijepodnevnim satima polazak prema austrijskoj granici i dalje kroz Sloveniju prema Hrvatskoj. U Rijeku i Pulu stižemo u večernjim satima.

REDOVNA CIJENA: 1.200,00 kn

Popust za dijete do 12 godina u sobi s dvije odrasle osobe: 10%

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE:

 • prijevoz turističkim autobusom uz besplatni povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka
 • smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om
 • 2 noćenja s doručkom u hotelu 3/4* u Münchenu
 • posjet Augsburgu i Rosenheimu
 • razglede prema programu
 • usluge voditelja putovanja
 • pripremu i organizaciju putovanja
 • jamčevinu turističkog paket aranžmana

Minimalni broj prijavljenih putnika: 30

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • stručna vođenja u muzejima, crkvama i slično
 • ulaznice

DOPLATE:

 • jednokrevetna soba 400,00 kn

NAPOMENA:

Fakultativne opcije, cijene ulaznica i redoslijed razgleda mogu biti podložni promjenama.

ODGOVORNI ORGANIZATOR: Jadrotours, putnička agencija, Dolac 9b, 51000 Rijeka

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Jadrotours