Skip links

KORZIKA I SARDINIJA

POLASCI: 30.05.-05.06., 24.10.-31.10.2022.

1. dan ZAGREB/RIJEKA – FERRARA – OKOLICA LIVORNA

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora u Zagrebu, peroni 502-506 u 05:00 sati, moguć polazak iz Karlovca s benzinske crpke Petrol kod naplatnih kućica u 05:45 sati (okvirno vrijeme, obavezna prijava prilikom rezervacije programa). Polazak sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke  u 07:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak u Ferraru, jedan od najvažnijih gradova pokrajine Emilia Romagne. Stari renesansni dio grada je upisan na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Šetnja gradskim središtem uz dvorac obitelji Este, katedralu sv. Juraja i židovsku četvrt. Kraće slobodno vrijeme.Put nastavljamo prema toskanskoj obali. Smještaj u hotel u okolici Livorna. Noćenje.

2. dan LIVORNO – BROD – SAINT FLORENT – BASTIA

Rani doručak ili lunch paket za doručak. Odlazak iz hotela u ranim jutarnjim satima i kratka vožnja do luke u Livornu. Ukrcaj na brod. Dnevna plovidba do Korzike. Iskrcaj s broda u luci Bastia na „vratima Korzike“. Nekad malo ribarsko selo danas je najvažnija luka otoka. Razgled grada: stara luka s visokim tipičnim kućama i uskim uličicama – trg Place St. Nicolas, omiljeno šetalište sa spomenikom najslavnijeg sina Korzike Napoleona Bonaparte – gradska vijećnica – crkva sv. Ivana Krstitelja, najveća crkva Korzike – četvrt Terra Vecchia sa starom lukom i Citadelom. Vožnja prema sjevernom poluotoku Cap Corse. Ovaj se poluotok u dužini od 40 km pruža prema sjeveru i dijelom je pod vinogradima. Poznata vina iz oblasti Patrimonio, kao i liker od limuna Cedratina cijenilo je još genoveško plemstvo. Prošetati ćemo šarmantnim ribarskim gradićem Saint-Florent koji je nadomak poluotoka. Slikovita ribarska luka puna je ribljih restorana, slastičarnica i malih trgovina s lokalnim specijalitetima i suvenirima. Smještaj u hotel u okolici Bastie. Noćenje.

3. dan BASTIA – CASTAGNICCIA ZEMLJA KESTENA – CORTE – STIJENE CALANCHE – AJACCIO

Doručak. Vožnja kroz planinsku unutrašnjost otoka do nekadašnjeg glavnog grada otoka i zemljopisnog središta Korzike mjesta Corte. Putem nas prati miris Mediterana i makije i tisuće stabala kestena, a kesteni su stoljećima bili hrana Korzikanaca. Kestenovo brašno koristilo se za pripravljanje hrane, danas su odlične i poznate marmelade od kestena, različiti kolači i poznato pivo s kestenom, koje svakako trebate kušati, kao i palentu od kestena i kestenovu tortu. U srcima mnogih Korzikanca Corte je i danas „glavni grad srca Korzike“ vezan uz život Pasqualea Paolija, političara zvanog generalom korzikanske nacije. Šetnja do starog grada i glavnog trga. Vožnja dijelom područja parka prirode koji obuhvaća 40% površine ovog šumovitog otoka, a kroz regiju Niolo teče najduža korzikanska rijeka Golo. Dolaskom na zapadnu obalu u zaljev Porta započinje putovanje uz poznate ružičaste granitne stijene. UNESCO je zaljev Porta proglasio svjetskom prirodnom znamenitošću, a ime Calanche je korzikanski izraz za zaštićenu luku. Impresivne stijene mijenjaju nijanse ružičaste boje ovisno o dnevnoj svjetlosti u prekrasnom kontrastu prema bojama mora i neba! Smještaj u hotel u Ajacciu/okolici. Noćenje.

4. dan AJACCIO, NAPOLEONOV GRAD – JUŽNA KORZIKA – PORTO VECCHIO

Doručak. Razgled Ajaccia, glavnog grada Korzike i rodnog mjesta Napoleona Bonaparte. Stari dio grada Borgo, moderna trgovačka četvrt uz pješačku zonu, promenada uz luku i široki bulevari, uske uličice starog grada čine šarmantnu kulisu za šetnju, kavu ili kupovinu. U ovom je gradu sve u znaku Napoleona – od spomenika, trgova i ulica do suvenira! Razgled grada: Napoleonova rodna kuća – trg Place General de Gaulle – katedrala – gradska vijećnica – spomenik Napoleonu – trgovačka ulica generala Fescha – Cours Napoleon – luka. Slobodno vrijeme. Preporučujemo posjet muzeju Fesch u gradskom središtu – jednoj od većih europskih zbirki talijanskog slikarstva, koje je skupio kardinal Fesch, nadbiskup Lyona i šogor Leticije Bonaparte – zbirka uključuje djela Boticcelija, Tiziana, Veronesea i Canaletta. Put se nastavlja putovanjem prema jugu Korzike. Pretpovijesno nalazište Filitosa pokazuje ostatke pretpovijesti Korzike s kiklopskim zidinama, nekadašnje ribarsko selo Propriano sada je turističko središte s lijepom plažom, a na obroncima iznad doline Rizzanesse slikovito je mjesto Sartene s visokom granitnim kućama. Dolazak u Bonifacio, najjužniji grad otoka. Grad je na slikovitom položaju na poluotoku na stijeni uz more i u starom gradu možemo doživjeti atmosferu genoveškog srednjeg vijeka. Ispod utvrde na stijeni smjestio se noviji dio grada s lukom, utvrdom Etentard, lukom za jahte i šetalištem na keju Comparetti. Mjesto je poznato po izradi koraljnog nakita. Smještaj u hotel na području Porto Vecchio/Bonifacio. Noćenje.

5. dan BONIFACIO – SANTA TERESA – RAJSKA OBALA – CASTELSARDO – ALGHERO

Doručak. Prijevoz do luke i ukrcaj na brod za Sardiniju. Plovidba od oko sat vremena do luke Santa Teresa Gallura. Iskrcaj s broda na sjevernoj obali Sardinije poznatoj po dugim plažama i visokim stijenama. Mjesto Santa Teresa jedno je od najživljih turističkih mjesta otoka, s nekima od najljepših talijanskih plaža. Vožnja uz rajsku obalu čiji se granitni brežuljci stepenasto spuštaju prema moru. Nekad mjesta tradicionalnog ribarstva danas su mjesta uzgoja školjaka, a unutrašnjost je poznata po velikim šumama hrasta plutnjaka. Posjet mjestu Castelsardo, danas poznatom po tradiciji izrade pletenih košara. Šetnja gradićem ispod velike utvrde. Dolazak u Alghero, grad poznat po izradi koraljnog nakita. Šetnja povijesnom jezgrom: katedrala Santa Maria – Utvrda Maddalena i zidine – kuća obitelji Doria – ulica Principe Umberto. Stanovnici Alghera govore posebnim dijalektom sličnim katalonskom, a i nazivi ulica su dvojezični. Nakon slobodnog vremena u gradskom središtu smještaj u hotel u okolici Alghera. Noćenje.

6. dan ALGHERO – TEMPIO PAUSANIA – NURAGHE – SMARAGDNA OBALA – BROD

Doručak. Vožnja kroz šume hrasta plutnjaka u unutrašnjosti. Od pluta se na Sardiniji proizvode tradicionalni proizvodi poput posuda i kuhinjskog pribora, kao i brojnih suvenira. Zaustavljanje u mjestu Tempio Pausania, glavnom gradu područja Gallura. U okolici Tempio Pausanie vidjeti ćemo megalitske pretpovijesne strukture, zvane Nuraghe. Oko 300 ovakvih pretpovijesnih spomenika nalazi se na sjeverozapadu Sardinije, često u obliku gigantskih grobnica, kamenih krugova i žrtvenih oltara. Dolazak na ekskluzivno područje Smaragdne obale. Poznati talijanski arhitekti su šezdesetih godina dvadesetog stoljeća uredili ovaj luksuzni dio obale vezan za bogate i slavne. Posjet Porto Cervu, jednom od središta jet seta uređenom kao mediteransko selo. Slobodno vrijeme za šetnju ekskluzivnim ljetovalištem. Vožnja do luke Olbia/Golfo Aranci i ukrcaj na brod. Smještaj u kabine. Na brodu je restoran i cafe bar. Odlazak broda u večernjim satima. Noćna plovidba.

7. dan BROD – GENOVA – RIJEKA/ZAGREB

Doručak na brodu. Dolazak broda u Genovu  i iskrcaj s broda Povratak vožnjom kroz Italiju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak  u Hrvatsku u kasnim satima.

FIRST MINUTE CIJENA PO OSOBI (30.05.): 5.390,00 kn

FIRST MINUTE CIJENA PO OSOBI (24.10.): 4.790,00 kn

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

REDOVNA CIJENA PO OSOBI (30.05.): 5.690,00 kn

REDOVNA CIJENA PO OSOBI (24.10.): 4.990,00 kn

Rok za prijavu: 14 dana prije putovanja
Minimalan broj putnika: 40

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • smještaj u hotelima 3*/4* u dvokrevetnim sobama na osnovi 5 noćenja s doručkom
 • 1 noćenje s doručkom u okolici Livorna
 • 1 noćenje s doručkom na Korzici na području Bastie
 • 1 noćenje s doručkom na Korzici na području Ajaccia
 • 1 noćenje s doručkom na Korzici na području Bonifacio/Porto Vecchio
 • 1 noćenje s doručkom na Sardiniji na području Alghera
 • smještaj i prijevoz putničkim brodom u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na brodskoj liniji Porto Torres-Genova/Olbia – Genova na osnovi jednog noćenja s doručkom
 • dnevni prijevoz brodom na liniji Livorno-Bastia
 • dnevni prijevoz brodom na liniji Bonifacio-Santa Teresa Gallura
 • razgledavanja prema programu
 • pratitelja putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodu): 1.490 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu vanjsku kabinu na brodu): 1.690 kn
 • doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu, po osobi: 290 kn
 • doplatu za 5 večera u hotelima (doplata moguća isključivo prilikom rezervacije putovanja), po osobi: 690 kn
 • boravišnu pristojbu (plaćanje na hotelskoj recepciji u nekim hotelima na Sardiniji): cca. 2 EUR po osobi i danu (točna obavijest u završnom pismu)
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike (cijene ulaznica mogu biti podložne promjeni): Napoleonova rodna kuća 7 EUR, Muzej Fesch Ajaccio 8 EUR, Nuraghe na Sardiniji od 2 EUR na više
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno zdravstveno osiguranje

Trokrevetne sobe: na ovom programu nije moguća rezervacija trokrevetnih soba.

VAŽNO! PODACI POTREBNI PRILIKOM REZERVACIJE ARANŽMANA:

Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, mjesto rođenja, državljanstvo, broj putovnice ili osobne iskaznice. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri  prilikom rezervacije.
– sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn
– sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi  100 kn

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:

 • Za  državljane RH viza za Italiju i Francusku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

NAPOMENE:

 • Preporučujemo uzeti manji kofer ili torbu za noćenje u kabinama na brodu. Vaš veći kofer ostaje u prtljažniku autobusa koji isto tako ide na brod. Brodski prijevoznici rezerviraju pravo promjene satnice brodova i rute plovidbe.
 • Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz  pojedine programe  prema informaciji na dan  formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći  nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili  za osobe koje zahtjevaju  upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja.
 • Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između jednog i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.
 • Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.
ODGOVORNI ORGANIZATOR: Bravo putovanja d.o.o., Zrinjevac 14, 10000 Zagreb

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Bravo putovanja