Skip links

CINQUE TERRE

FERRARA – BOLOGNA

POLAZAK: 07.05.-09.05.2021.

1. DAN

Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 05:00 sati, iz Pazina s „Etradexa“ u 05:30 sati, s tunela Učka u 05:45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 07:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i  Italiju uz zaustavljanja na autocesti radi odmora. Dolazak u Ferraru, jedan od najljepših talijanskih gradova umjetnosti, nekadašnjeg sjedišta obitelji Este gdje ćemo razgledati povijesnu jezgru: Castello Estense, Palazzo dei Diamanti, Katedrala, Palazzo del Municipio, Sinagoga. Slobodno vrijeme za ručak i šetnju srednjevjekovnim ulicama. Nastavak puta prema Toskanskoj rivijeri. Smještaj u hotel s 3*. Večera. Noćenje.

2. DAN  

Nakon doručka odlazimo na cjelodnevni izlet u Nacionalni park Cinque Terre. Ovaj park prirode sačinjen od uskog djela ligurske obale na kojem je smješteno pet malih gradića omeđenih strmim stijenama i dio su svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a. Vlakom krećemo na razgled koji započinjemo s gradićem Rio Maggiore, zatim nastavljamo do Manarole. Preko Corniglie smještene na litici s koje seže pogled na cijeli zaljev dolazimo do Vernazze s prekrasnom utvrdom i lučicom. Obilazak živopisnih mjesta završit ćemo Monterossom – šarmantnim ljetovalištem – najsjevernijim od pet gradića. Na povratku prema hotelu put nas obalom Ligurskog mora. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. DAN

Nakon doručka napuštamo obalu i krećemo prema Bologni, glavni grad pokrajine Emilia-Romagna, čuven po jednom od najstarijih europskih sveučilišta. Tijekom šetnje gradom upoznat ćemo neke znamenitosti grada poznatog po nadimku “Bologna rossa” zbog intenzivnog korištenja cigle tijekom gradnje i nadaleko čuvenog po 38 km arkada koje su oduvijek čuvale stanovništvo od lošeg vremena: Katedrala sv. Petronija, Palazzo Comunale, Palazzo del Podesta, Fontana di Nettuno, dva tornja (Asinelli s 98 m. i Garisenda s 48 m. visine)… Slobodno vrijeme za individualne razglede nakon čega nastavljamo put. Nakon slobodnog vremena za ručak i šetnju gradom krećemo prema Rijeci i Puli gdje stižemo u večernjim satima.

FIRST MINUTE CIJENA: 1.200,00 kn

(vrijedi za prijave i uplate do 31.03.2021. ili do popunjenja mjesta na akciji)

REDOVNA CIJENA: 1.300,00 kn

Popust za dijete do 12 god. (u sobi s 2 odrasle osobe) 10%

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE:

 • prijevoz turističkim autobusom uz besplatni povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka
 • smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om
 • 2 polupansiona u hotelu 3*
 • razgledi po programu
 • posjeti Ferrari i Bologni
 • usluge voditelja putovanja
 • pripremu i organizaciju putovanja
 • jamčevinu turističkog paket aranžmana

Minimalni broj prijavljenih: 40 putnika

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznica i karta za vlak u nacionalnom parku 17 EUR (plaćanje na licu mjesta – može biti podložno promjenama)
 • ostale ulaznice i stručna vođenja u muzejima, crkvama i galerijama

DOPLATE:

 • obvezna doplata na licu mjesta za turističku pristojbu 1-2 EUR (po osobi/noć) – može biti podložno promjenama
 • jednokrevetna soba: 400,00 kn
 • putno zdravstveno osiguranje

NAPOMENA:

Cijene ulaznica su navedene informativno, a redoslijed razgleda može biti podložan promjenama zbog voznog reda vlaka. Za ovo putovanje dovoljna je važeća osobna iskaznica.

ODGOVORNI ORGANIZATOR: Jadrotours, putnička agencija, Dolac 9b, 51000 Rijeka

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Jadrotours