Skip links

BUDIMPEŠTA

GARANTIRANI POLAZAK: 30.10.-01.11.2021.

1. DAN

Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 05:00 sati, iz Pazina s „Etradexa“ u 05:30 sati, s tunela Učka u 05:45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 07:00 sati. Vožnja turističkim autobusom kroz Gorski Kotar prema Zagrebu i dalje u pravcu Čakovca i graničnog prijelaza Goričan. Vožnja kroz Mađarsku prema Budimpešti s usputnim zaustavljanjima. Dolazak u Budimpeštu u popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i fakultativan odlazak javnim prijevozom na upoznavanje grada s našim turističkim pratiteljem. Noćenje.

 2. DAN

Nakon doručka odlazimo na autobusno/pješački razgled grada tijekom kojeg ćemo vidjeti najpoznatije budimpeštanske znamenitosti: Trg heroja, Andrassy aveniju ispunjenu neo-renesansnim vilama i kućama, zgradu Mađarske nacionalne opere, baziliku sv. Stjepana, neogotičku zgradu mađarskog Parlamenta, poznate dunavske mostove, Budimski dvorac, gradsku uspinjaču, crkvu Matije Korvina, slastičarnicu Ruzwurm, jednu od najstarijih u gradu, Ribarsku utvrdu, Citadelu… U popodnevnim satima organiziramo fakultativnu brodsku vožnju u trajanju od sat vremena uz prigodnu čašu pjenušca. Slobodno poslijepodne. Preporučamo šetnju glavnom pješačkom zonom Budimpešte, Vaci ulicom. Navečer organiziramo fakultativni odlazak na večeru u tipičnom mađarskom restoranu – Čardi s ciganskom glazbom i folklorom. Noćenje.

 3. DAN

Nakon doručka odlazimo do Trga heroja gdje se nalaze gradski park, Vajdahunyad dvorac, Szecenyi kupke i zoološki vrt koji se prostire na preko 15 hektara površine gdje su životinje useljene u prava secesionistička remek djela. Slobodno vrijeme za šetnju i istraživanje. U rano popodne napuštamo Budimpeštu i odlazimo prema Hrvatskoj uz usputna zaustavljanja. U Rijeku i Pulu stižemo u večernjim satima.

REDOVNA CIJENA: 1.000,00 kn

Popust za dijete do 12 godina u sobi s dvije odrasle osobe: 10%

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE:

  • prijevoz turističkim autobusom uz besplatni povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka
  • smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om
  • 2 noćenja s doručkom u hotelu 3*
  • panoramski razgled Budimpešte autobusom
  • usluge voditelja putovanja
  • priprema i organizacija
  • jamčevina turističkog paket aranžmana

Minimalni broj prijavljenih putnika: 35

CIJENA NE UKLJUČUJE:

  • stručna vođenja u muzejima, crkvama i slično
  • vožnja brodom po Dunavu 15 EUR; večera u čardi s pićem i folklornim programom 25 EUR (plaćanje na licu mjesta u eurima)

DOPLATE:

  • jednokrevetna soba 300,00 kn

NAPOMENA:

Fakultativni izleti, cijene ulaznica kao i redoslijed razgleda mogu biti podložni promjenama.

DOBRO JE ZNATI:

U Mađarskoj vrijedi nacionalna valuta Forinta. Forinte možete nabaviti i u našim bankama.

ODGOVORNI ORGANIZATOR: Jadrotours, putnička agencija, Dolac 9b, 51000 Rijeka

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Jadrotours