Skip links

KUBA

HAVANA – VIÑALES – CIENFUEGOS – TRINIDAD – SANTA CLARA – VARADERO

POLAZAK: 01.04.-09.04.2022.

1. dan: ZAGREB – PARIZ – HAVANA

Sastanak putnika s pratiteljem u zračnoj luci u Zagrebu dva sata prije polijetanja zrakoplova avio kompanije Air France. Polijetanje zrakoplova prema Parizu u 06.50 sati s dolaskom u 08.55 sati. Nastavak leta prema Havani u 10.40 sati. Dolazak u Havanu u 14.35 sati prema lokalnom vremenu. Doček lokalnog vodiča koji će dati informacije o Havani iz prve ruke. Havana je glavni i najveći grad Republike Kube, glavna luka te gospodarsko-kulturno i turističko središte. To je najnaseljeniji grad u zemlji. Kao glavni grad službeno je sjedište nadređenih državnih tijela i kubanske vlade, većine nacionalnih tvrtki i udruga. Njegov povijesni centar, koji je UNESCO proglasio svjetskom baštinom 1982. godine, danas je jedan od najbolje sačuvanih arhitektonskih kompleksa u Latinskoj Americi. Prijevoz autobusom do hotela u Havani. Prijava u hotel. Piće dobrodošlice. Noćenje.

2. dan: HAVANA

Doručak u hotelu. Organizirani cjelodnevni razgled grada s ručkom i sat vremena vožnje u old timerima (uključeno u cijenu programa). Vožnja kroz kvartove Miramar i Vedado, do Trga Revolucije uz zaustavljanje za fotografiranje, muzej Prado, sjedište vlade El Capitolio: zgrada izgrađena 1929. godine prema nacrtima arhitekta Eugenija Raynierija Piedra, a prema narudžbi kubanskog predsjednika Gerarda Machada proglašena je nacionalnim spomenikom. Slijedi Gran Theater, Parque Central, Malecon,… Završetak vožnje u staroj Havani. Slijedi pješački razgled, šetnja preko četiri slavna trga: Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja i Plaza San Francisco, na kojima se miješa tradicionalni kubanski život sa turističkim atrakcijama ovog veličanstvenog grada koji oduvijek inspirira sve prolaznike. Ručak u lokalnom restoranu, nakon kojega slijedi odlazak u Muzej ruma, zdravica. Povratak u hotel, noćenje.

3. dan: HAVANA – PINAR DEL RIO – VINALES – HAVANA

Doručak u hotelu. Odlazak na organizirani izlet prema Pinar del Riu, gradu na zapadnom dijelu Kube. Zaustavljanje u Las Barrigonas koji se nalazi na 120 km od Havane otkud se pruža prekrasan pogled na Siera del Rosario i njegova ruralna područja. U dolini Viñales posjet tvornici cigara, gdje ćete saznati nešto više o plantažama duhana, te njegovom putu do gotovih cigara. Zaustavljanje na Horizontes los Jazmines vidikovcu s pogledom na planinu Mogotes, te posjet Muralu pretpovijesti, 12m visokoj slici na stijeni naslikanoj 1961. godine  nakon 4 godine rada 18 umjetnika. Ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka vožnja čamcem kroz vapnenačku špilju Indio kroz koju teče podzemna rijeka. Povratak u hotel, noćenje.

4. dan: HAVANA – CIENFUEGOS – TRINIDAD

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do Cienfuegosa uz pauze za odmor. Prekrasan je grad smješten na južnoj obali Kube. Odlikuje se prekrasnom uvalom, vrlo dobro očuvanim građevinama kao što su Palacio de Valle i poznato kazalište Tomás Terry koje se smatra lokalitetom velike povijesne i arhitektonske vrijednosti i simbolom kulturnog identiteta južnog dijela otoka. Integrirana je u trilogiju najznačajnijih kubanskih kazališta XIX. stoljeća uz “La Caridad” u Santa Clari i “Sauto” u Matanzasu. Simbolom bisera juga i zaštitnim znakom Cienfuegosa smatra se  Palacio de Valle, palača doline građena od 1913. do 1917. godine u neogotičkom stilu. Razgled glavnog gradskog parka Central Park kroz Slavoluk nezavisnosti (jedini na Kubi), ispred kojeg se nalazi spomenik Jose Martiju. Poslije razgleda i šetnje odlazak na ručak u lokalni restoran. U večernjim satima, dolazak u Trinidad. Smještaj u hotel i noćenje.

5. dan: TRINIDAD – SANTA CLARA – VARADERO

Nakon doručka odjava i odlazak u organizirani razgled Trinidada. Trinidad je jedan od najljepših gradova na Kubi, koji je UNESCO proglasio svjetskom baštinom 1988. godine (velika kolonijalna arhitektonska baština XVIII. i XIX. stoljeća). Uske popločane ulice, dragocjene restaurirane zgrade, veličanstvene crkve i fantastična dvorišta u tipičnoj kolonijalnoj atmosferi sami pričaju svoju povijest. Razgled povijesne jezgre, Plaza Mayor, Crkva Presvetog Trojstva (Santisima Trinidad). Slijedi odlazak u Santa Claru, i posjet Che Guevara kompleksu spomenika, mauzoleja i muzeja. Ručak u lokalnom restoranu. U večernjim satima predviđen je dolazak u Varadero, smještaj u hotel. Uslugu all inclusive koju imate u hotelu možete koristiti od prijave.  Smještaj i noćenje.

6.–7. dan: VARADERO – odmor u hotelu

Kubanske plaže na ovom dijelu duge su i do dvadeset kilometara, bijeli pijesak na obali oceana, plavo nebo i palme prizor su karipskog sna u kojem ćete boraviti u hotelu s all inclusive uslugom i odmoriti nakon ovog zanimljivog putovanja. Na licu mjesta mogući dodatni fakultativni izleti. Noćenje.

8. dan: VARADERO – HAVANA – PARIZ

Nakon doručka, odjava iz hotela te slobodno vrijeme do predviđenog transfera prema Havani. Dolazak u zračnu luku te prijava na let prema Parizu u 17.05 sati.

9. dan: PARIZ  – ZAGREB

Dolazak u Pariz u 08.15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 12.25 sati s dolaskom u Zagreb u 14.20 sati.

FIRST MINUTE CIJENA aranžmana po osobi: 9.990 kn

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

 

REDOVNA CIJENA aranžmana po osobi: 10.590 kn

Doplata za zrakoplovne takse (promjenjive su do puta): 2.590 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.790 kn
Cijena aranžmana je rađena na bazi minimum 20 putnika

CIJENA UKLJUČUJE:

 • zrakoplovnu kartu Zagreb – Havana – Zagreb na ekonomskoj klasi
 • noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelima 4* u Havani i Trinidadu te all inclusive u hotelu 5* u Varaderu
 • 4 ručka s jednim pićem u lokalnim restoranima prema programu
 • sve transfere prema programu
 • izlete
 • razglede
 • ulaznice za lokalitete koji se posjećuju
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku iz Zagreba
 • organizaciju putovanja i jamčevinu

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • obaveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe (podložno promjeni od strane avio kompanije) 2.590 kn
 • turističku kartu za Kubu za hrvatske državljane 450 kn (kopiju putovnice dostaviti agenciji)
 • osobne troškove
 • putna osiguranja (zdravstveno osiguranje obavezno!)
 • napojnice 45 EUR (plaćanje na licu mjesta)
 • sve što nije navedeno pod cijena uključuje

COVID UVJETI: od 15.11.2021. svi putnici stariji od 12g. moraju predočiti PCR negativan test ili potvrdu o cijepljenju.

VAŽNE NAPOMENE:

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Kube i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Azur Tours d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Azur Tours-a.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Za kubansku vizu (turističku kartu) potrebna je kopija putovnice (putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma izlaska iz Kube).
 • Osiguranje nije uključeno u cijenu aranžmana. Obavezna je uplata police putnog zdravstvenog osiguranja (pri ulasku u zemlju mogu Vas zatražiti istu). Pristojbe zračnih luka podložne promjenama do dana izdavanja zrakoplovnih karata, a prema uvjetima zrakoplovnih kompanija koji vrijede za grupe, karte za sve putnike izdaju se u jednom danu cca 14-7 dana prije puta.
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
ODGOVORNI ORGANIZATOR: Azur Tours, putnička agencija, Trg bana Jelačića 4, 10000 Zagreb

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Azur Tours