Skip links

IRAN

NA TRAGOVIMA PERZIJSKOG CARSTVA I BAJKI TISUĆU I JEDNE NOĆI

POLAZAK: 30.04.-09.05.2022.

1.dan: ZAGREB ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci 90 minuta prije polijetanja. Polijetanje za Istanbul u 20:15 h (let TK 1056) s dolaskom u 23:20 h po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja za Teheran u 01:25 h (let TK 878).

2.dan: TEHERAN

Slijetanje u Teheran u 06:00 h, transfer do hotela na doručak i početak razgleda: Arheološki odjel Nacionalnog muzeja, palača Golestan (nekadašnja kraljevska palača danas pod zaštitom UNESCOa). Smještaj u hotel i kratki odmor. Nastavak razgleda: Muzej čuvenih perzijskih tepiha. Večera, noćenje.

3.dan: TEHERANQOMKASHANISFAHAN

Nakon doručka polazak na put prema Isfahanu. Usputno zaustavljanje u drugom po važnosti religijskom centru Qomu  (vanjski razgled svetišta Fatime)i Kashanu, gradu kojeg zovu i “pustinjskim biserom”: posjećujemo čuvene vrtove Fin  (UNESCO) s paviljonima i hamamom kao i jednu od povijesno zaštićenih palača u gradu (kuća Tabatabae ili kuća Borujerdi). U predvečernjim satima dolazak u Isfahan, večera, noćenje.

4.dan: ISFAHAN

Doručak. Slijedi cjelodnevni razgled jednog od najljepših gradova svijeta. Prijestolnica šaha Abbasa I sa svojom džamijom Imam koja dominira gradom, ogromnom kupolom od zelene keramike i dva minareta, remek djelo islamske arhitekture, smještena na 500 m dugom trgu NasqeJahan. Tu se nalazi i palača A’li Qapu te džamija Sheikh Lotfollah. U poslijepodnevnim satima posjet Armenskoj četvrti s katedralom Vank i obližnjim biskupskim dvorom. veličanstvena Jome džamija (UNESCO) a mostovi na rijeci Zayande zaokružit će sliku ovog grada iz bajki tisuću i jedne noći. Večera, noćenje.

5.dan: ISFAHANYAZD

Nakon doručka slobodno vrijeme za šetnje i kupovinu. Polazak autobusom prema još jednom dragulju iranske kulture drevnom gradu Yazdu. Usputno zaustavljanje u Narin Qate (utvrda) čiji ostaci su visoki 40 metara. Unatoč tome što je građena prije 2000 godina, mogže se vidjeti sustav dovoda vode ugrađen u masivne zidove. Po dolasku u Yazd večera i smještaj u hotel.

6.dan: YAZD

Poslije doručka cjelodnevni razgled grada, središta Zoroastrizma, vjere koja slavi vatru. Posjet suvremenom hramu Zaratustre gdje gori vječni oganj, zatim Kule tišine gdje su pticama izlagana tijela mrtvih Zoroastrijaca (pokop mrtvih nije dozvoljen jer bi zemlja bila onečišćena). Razgled veličanstvene Jamme džamije iz 14.stoljeća s najvišim minaretima i lijepom keramikom, svetište “dvanaest Imama”. Razgled čuvenog “muzeja vode” u kojem je prikazana višetisućljetna tradicija vodoopskrbnih sustava iranskih gradova. Šetnja starim dijelom Yazda sa Badgirima (rashladnim tornjevima) i labirintom uskih ulica, posjet gradskom bazaru. Večera, noćenje.

7.dan: YAZD PASARGADESHIRAZ

Nakon doručka polazak autobusom prema Shirazu. Zaustavljanje u Pasargadeu (UNESCO), prijestolnici Arhemenidskog carstva koju je utemeljio Kir Veliki. Po dolasku u Shiraz, razgled mauzolejadžamije ShaheCheragh. Večera, noćenje.

8.dan: SHIRAZ PERSEPOLISNAGSH E ROSTAM

Doručak u hotelu: odlazak u Persepolis, veličanstveno sjedište najvećeg perzijskog kralja Darija I. Razgled ruševina s kraljevskom palačom i basreljefima iz 4.st.p.n.e. Slavu Persepolisa prekinuo je Aleksandar Veliki razorivši ga 330 godine p.n.e. Nastavak autobusom preko planinskih prijevoja do starih središta Perzijskog carstva: NagsheRostam, ogromnih grobnica posljednjih Ahemeniskih vladara Darija I, Darija II i Kserksa I uklesanih u stijene. Povratak u Shiraz , posjet slavoluku posvećenom kuranu. Putnici i hodočasnici vjeruju da prolazeći ispod slavoluka primaju blagoslov svete knjige koji ih štiti na putovanju. Večera u gradu, noćenje.

9.dan: SHIRAZ

Poslije doručka polazak na cjelodnevni razgled Shiraza, grada vrtova i pjesnika: posjet jednom od čuvenih gradskih vrtova (Eram garden ili Narenjestan garden) Nastavljamo posjetom mauzoleju pjesnika Hafeza kao i džamiji Nasir olMulk s fasadom obloženom raznobojnim komadićima stakla. Razgled džamije Vakil (površine 8.660 m2) i šetnja čuvenim Vakil bazarom, jednim od najljepših u Iranu . Oproštajna večera u gradu, transfer do zračne luke.

10.dan SHIRAZ ISTANBUL ZAGREB

Polijetanje za Istanbul u 03:05 h ujutro (let TK 885) s dolaskom u Istanbul u 05:40 h po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja letom za Zagreb u 07:00 h (TK 1053) s dolaskom u Zagreb u 08.05 h.

FIRST MINUTE CIJENA aranžmana: 11.870 kn

(za rezervacije do 25.02.2022.)

 

REDOVNA CIJENA aranžmana: 12.470 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.980 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.380 kn

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu
 • smještaj u hotelima više turističke klase
 • polupansione tijekom čitavog boravka u Iranu
 • transfere
 • prijevoz udobnim autobusom
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • razglede s ulaznicama prema programu
 • hrvatskog vodičapratioca tijekom čitavog putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • zrakoplovne pristojbe : 1.980 kn (podložne promjenama)
 • troškovi vize: 50 EUR
 • napojnice: 50 USD prikuplja ih vodič tijekom putovanja
 • obavezno zdravstveno putno osiguranje

VIZA:

Hrvatski državljani moraju imati vizu za ulazak u Iran koja se dobija u Iranskom veleposlanstvu u Zagrebu ili po ulasku u Iran . Detalje oko ishođenja vize dat će vam vaša agencija. Prema trenutnim pravilima iranskih vlasti, vizu za Iran mogu zatražiti samo osobe cijepljene protiv Covid19. Uz Covid potvrdu obavezan je PCR test (do 96 h prije ulaska u zemlju).

NAPOMENE:

 • Cijena je rađena na bazi grupe od min. 10 putnika.
 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda izvođenja programa.
ODGOVORNI ORGANIZATOR: I.T.C. d.o.o., putnička agencija, Petrinjska 9, 10000 Zagreb

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti ITC Travel