Skip links

EGIPAT

KRSTARENJE NILOM OD LUXORA DO ASUANA, KAIRO, SAKKARA I HURGHADA

POLAZAK: 12.02.-19.02.2022.

1. dan LJUBLJANA – HURGHADA

Sastanak putnika s vodičem u zračnoj luci Ljubljana 2 sata prije polaska. Nakon obavljenih formalnosti, let za Hurghadu. Slijetanje u Hurghadu, transfer do hotela 5*, smještaj i slobodno. Večera i noćenje.

2. dan HURGHADA – LUXOR – DOLINA KRALJEVA

Nakon doručka, autobusni transfer do Luxora (nekadašnje Tebe, koja je jedno vrijeme bila prijestolnica starog Egipta) te razgled Doline kraljeva. Tu se nalaze grobnice 63 egipatska faraona, a među njima je i grobnica faraona Tutankamona, jedina neopljačkana i prepuna blaga s kojim je faraon otpraćen u zagrobni život. U nastavku programa razgled hrama kraljice Hatšepsut  te Memnonovih kolosa koji su stajali na ulazu u nekad monumentalni hram Amenofisa III.  Ručak. U nastavku programa slijedi obilazak čudesnog hramskog kompleksa u Karnaku, vjerskom centru starog Egipta, s hramovima posvećenim egipatskim bogovima od kojih je najveći Amonov hram dužine 355 m.  Slijedi ukrcaj na brod 5*, smještaj u kabine, večera i noćenje. Plovidba prema Edfu.

3. dan EDFU – KOM OMBO – ASUAN

Nakon doručka slijedi vožnja kočijama do hrama boga Horusa, najočuvanijeg egipatskog hrama sagrađenog u doba Kleoptare, zadnje vladarice Egipta.  Ručak. Nastavak plovidbe do Kom Omba te razgled hrama posvećenog bogovima Sobeku i Haroerisu. Plovidba prema Asuanu, večera i noćenje na brodu.

4. dan fakultativni izlet ABU SIMBEL

Doručak. Fakultativni izlet autobusom do Abu Simbela te razgled monumentalnog hrama Ramzesa II, najvećeg egipatskog vladara. Ručak. U poslijepodnevnim satima vožnja po Nilu fellucama, tradicionalnim brodovima na jedra. Večera i noćenje na brodu.

5. dan ASUAN – KAIRO

Dolazak u Asuan, doručak. Razgled Asuanske visoke brane, primjer gradnje monumentalnih razmjera. Brana sadrži 18 puta veću količinu materijala od one koja se koristila u velikoj piramidi u Khufu. Brana na stijeni preko rijeke Nil dovršena je 1970. godine, a visoka je 111 metara. Odlazak do Nedovršenog obeliska. Asuan je bio izvor najboljeg granita drevnog Egipta, korištenog za izradu statua i ukrašavanje hramova, piramida i obeliska. Veliki nedovršeni obelisk u sjevernim kamenolomima pružio je dragocjen uvid u to kako su ti spomenici nastali, iako cijeli postupak izgradnje još uvijek nije u potpunosti jasan. Osim natpisa, dovršene su tri strane osovine, duge gotovo 42 metra. S 1168 tona težine, ispunjeni obelisk bio bi najteži komad kamena koji su Egipćani ikad stvorili. U popodnevnim satima ukrcaj u vlak i noćna vožnja prema Kairu.  Večera i noćenje u vlaku.

6. dan KAIRO – SAKKARA

Doručak u vlaku, dolazak u Kairo, glavni grad Egipta i najveći grad u Africi.  Vožnja do platoa Gize gdje se nalaze 3 veličanstvene piramide (Keopsova, Kefrenova i Mikerinova) te tajanstvena Sfinga. Ove građevine svakako su među najstarijim i najpoznatijim građevinama na svijetu (građene u razdoblju 2620 – 2500 g prije Krista). U nastvaku programa vožnja do Sakkare – prostranog drevnog staroegipatskog groblja koje je služilo kao nekropola Memfisu, nekadašnjoj drevnoj prijestolnici Egipta. Najznačajniji objekat u Sakkari svakako je stepenasta piramida posvećena faraonu Džoseru. Uz nju, u Sakkari se nalazi još 16 piramida različitog stupnja očuvanosti.  Smještaj u hotel, večera i noćenje.

7. dan KAIRO – HURGHADA

Doručak. Slijedi posjet Egipatskom Nacionalnom Muzeju u kojem se čuvaju brojna blaga i artefakti prebogate egipatske kulture. Tu se između ostalog nalazi i sadržaj grobnice faraona Tutankamona, a svakako je najblistavija njegova zlatna maska. Slijedi posjet najvećem bazaru u Africi – bazar Khan El Khalili gdje možete iskušati svoje vještine kupnje i cjenkanja s lokalnim trgovcima. Potom slijedi vožnja do Hurghade modernim autobusom (free wifi). Po dolasku u Hurghadu, smještaj u hotel i večera. Odmor do transfera za zračnu luku oko ponoći.

8. dan HURGHADA – LJUBLJANA

Povratni let za Ljubljanu.

REDOVNA CIJENA aranžmana po osobi: 6.490 kn

Doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade (promjenjivo do puta): 1.090 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu/kabinu/kupe:  1.690 kn
Treći ležaj: za odrasle nema popusta, za djecu popust na upit
Cijena aranžmana je rađena na bazi minimum 20 putnika

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Ljubljana-Hurghada-Ljubljana (uključeno 1 komad prtljage max 20kg)
 • vodiča na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja
 • pratnju lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • 2 polupansiona u hotelu 5* u Hurghadi
 • 3 puna pansiona na brodu 5* tijekom plovidbe Luxor – Asuan
 • 1 polupansion i noćnu vožnju vlakom na relaciji Asuan – Hurghada
 • 1 polupansion u Kairu u hotelu 5*
 • sve transfere po programu modernim klimatiziranim autobusom (free wi-fi)
 • razglede i ulaznice prema programu
 • troškove organizacije putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • obavezna doplata u agenciji za zrakoplovne pristojbe 1.090 kn
 • doplata po želji za jednokrevetnu sobu 1.690 kn
 • po želji doplata za paket putnog osiguranja
 • obavezne doplate na licu mjesta  – za napojnice 40 USD, za troškove ulaznu egipatsku vizu 35 USD (putovnica mora vrijediti min 6 mjeseci od ulaska u Egipat)

FAKULTATIVNI IZLETI IZ ASUANA:

obavezna rezervacija u agenciji, plaćanje na licu mjesta – min. 10 putnika

 • Hram Philae 35 EUR
 • Nubijsko selo 35 EUR
 • Abu Simbel 120 EUR

PREDVIĐENI RASPORED LETOVA:

Ljubljana – Hurghada             06:30     11:30
Hurghada – Ljubljana              02:30     05:30

VIZA ZA EGIPAT: POTREBNA

Organizator putovanja će putnicima posredovati u vađenju vize, dok će im viza biti uručena na dan dolaska u Egipat od strane pratitelja putovanja.  Preporučamo putno zdravstveno osiguranje.

VAŽNE NAPOMENE:

 • Potreban negativan PCR test!
 • Kako se koriste charter letovi, moguće su promjene u vremenima letova od prvotno objavljenih.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Egipta te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.
 • Raspored obilazaka je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.
ODGOVORNI ORGANIZATOR: Azur Tours, putnička agencija, Trg bana Jelačića 4, 10000 Zagreb

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Azur Tours