Skip links

ALJASKA

POLAZAK: 26.08.-03.09.2022.

1. DAN ZAGREB – FRANKFURT – ANCHORAGE

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 07:00. Let preko Frankfurta u 09:10 do glavne zračne luke na Aljasci. Slijetanje u Anchorage u 14:05 po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih formalnosti slijedi transfer do hotela u Anchorageu, najvećeg grada 49. države SADa, smještenog na moru, ispod planinskog masiva Chugach. Smještaj u hotel. Razgled grada u kojem živi pola populacije Aljaske. Preporučujemo posjet Anchorage muzeju, kroz čiju postavku možete doživjeti drevnu povijest Aljaske. Noćenje. Slobodna večer za odmor i vlastite aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN ANCHORAGE – SEWARD

Slobodno vrijeme u Anchoragu do podneva. Polazak prema poluotoku Kenai, gdje se smjestio i Kenai nacionalni park. muzej; Po dolasku u slikoviti gradić Seward koji se nalazi na samom ulasku u NP Kenai Fjords odlazak obići ćemo središte grada, te nakon toga posjetiti jedan od najposjećenijih ledenjaka – Exit. Smještaj u hotel u Sewardu. Noćenje.

3. DAN SEWARD & KENAI FJORDS NATIONALNI PARK

Dan ćemo započeti jutarnjom šetnjom Seward lukom, gdje ćemo se ukrcati na jedno od najpopularnijih dnevnih krstarenja Kenai fjord Nacionalnim parkom u trajanju od 6 sati (uz nadoplatu). Imat ćete priliku vidjeti orke, kitove ubojice, morske lavove, tuljane i ostale životinjske vrste uz mnogobrojne ptice. Ručak na brodu. Po završetku krstarenja slobodno vrijeme za uživanje u prirodi i ovom malom gradići. Noćenje.

4. DAN SEWARD – GIRDWOOD (Mt. Alyeska)

Odjava iz hotela. Na putu prema Girdwoodu zaustaviti ćemo se u centru za zaštitu divljih životinje, gdje ćete imati priliku vidjeti sive medvjede, kojote, bizone i orlove.. U Gridwoodu, koji je okružen planinskim vrhovima imati ćemo slobodno vrijeme za uspon žičarom na Mt. Alyesku. Ova regija je inače i poznato skijalište. Nastavak vožnje prema Anchorageu uz samu obalu Turnagain Arm fjorda. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. DAN TALKEETNA – DENALI

Odjava iz hotela, te polazak prema Talkeetni. Na putu ćemo stati u gradiću Wasilla u kojem ćete moći posjetiti muzej posvećen poznatim utrakama psećih zaprega kojima se prevaljuje i preko 1000 milja. Nakon pauze nastavljamo put prema Talkeetni, polaznoj točki ekspedicija koje se penju na Denali, najveću planinu sjeverne Amerike, visine 6194 m. Po dolasku smještaj u hotel i slobodno vrijeme. Rijetko tko se odluči panjati na planinu, ali zato možete uživati u panoramskom letu koje nude lokalne kompanije u trajanju 1 do 2 sata, a koje će vas provesti kroz planinske masive, a možda i spustiti na jedan od glečera, ovisno o vremenskim uvjetima. Želite li dublje ući u divljinu Alaske možete to učiniti i ako se odlučite na krstarenje brzim brodom po rijeci. Noćenje.

6. DAN DENALI NACIONALNI PARK

Odjava iz hotela i vožnja prema Nacionalnom parku Denali. Po dolasku smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za istraživanje parka samostalno ili u sklopu fakultativnog cjelodnevnog izleta Tundra Wilderness, kroz koji ćete moći uživati u 100 km netaknte prirode, staništima divljih životinja i posebnoj flori i fauni nacionalnog parka. Moguće je dogovoriti ručak u obliku paketa (lunch box). Tura traje 7-8 sati. Povratak u hotel. Noćenje.

7. DAN DENALI – FAIRBANKS

Slobodno jutro za uživanje u prirodi i aktivnostima. U popodnevnim satima predlažemo odlazak prema Fairbanksu poznatom Aljaska željeznicom. ( uz doplatu ). Vožnja traje 4 sata kroz koje prolazite kroz 200 km prekrasne prirode. Alternativa željeznici svakako je cestovni prijevoz (uključeno u cijenu ). Po dolasku u Fairbanks, drugi po veličini grad Aljaske sa 30tak tisuća stanovnika smještaj u hotel i večernja šetnja gradom. Ukoliko vremenske prilike budu povoljne, Fairbanks sa okolicom je idealno mjesto za gledanje polarne svijetlosti, te vas pozivamo da nam se pridružite. Izleti koji se dodatno prodaju kreću oko 22 sata i vode vas do 45 minuta van grada i traju čak do 3 sata ujutro, uz topla pića.

8. DAN FAIRBANKS – FRANKFURT

Slobodno jutro za posjet i kupanje u izvorima tople vode, tzv. Hot springs kraću hiking turu, avanturu motornim vozilima ili jednostavnu šetnju sa posjetom lokalnim muzejima ili trgovinama sa suvenirima. Oko 16h transfer prema obližnjoj zračnoj luci i direktan let za Frankfurt u 18:00.

9. DAN FRANKFURT – ZAGREB

Nakon noćnog leta uz obrok i pića dolazak u Frankfurt u 13:25. Nastavak leta za Zagreb u 18:00 s dolaskom u 19:25.

FIRST MINUTE CIJENA po osobi u dvokrevetnoj sobi: 19.990 kn

REDOVNA CIJENA po osobi u dvokrevetnoj sobi: 21.890 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 3.790 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 6.890 kn

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa)
 • boravak na osnovi 7 noćenja u dolje navedenim hotelima u dvokrevetnim sobama
 • sve transfere na putovanju prema programu
 • sve razglede prema programu u pratnji pratitelja putovanja
 • licenciranog pratitelja putovanja iz Zagreba
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 6.890 kn
 • obroke i usluge
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • dodatne ponude i putno osiguranje (preporučamo)

DOPLATE I POPUSTI:

 • Obavezna doplata kod prijave: zrakoplovne pristojbe 3.790 kn (podložne promjenama do datuma izdavanja avio karte)
 • boravišna taksa u iznosu od 8 USD po osobi i danu (plaćanje na licu mjesta)

Informativna cijena vize: 160 USD

Napomena: moguće su promjene satnice kod polaznog i povratnog leta. U slučaju promjene putnici će biti pravovremeno obaviješteni.

Minimalni broj putnika 10, maksimalni broj putnika 18

INFORMACIJE:

Smještaj u trokrevetnim i četverokrevetnim sobama na upit!

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti

 • Od 23. listopada 2021. hrvatski državljani za ulazak u SAD (Sjedinjene Američke države) više NE TREBAJU vizu! Za putovanje u SAD bez viza potrebno je samo odobrenje od elektroničkog sustava za autorizaciju putovanja (ESTA) online. Putnici bi se trebali prijaviti za ESTA najmanje 72 sata prije planiranog putovanja. Putnici bez vize moraju imati putovnice s ugrađenim računalnim čipovima i moraju dobiti ESTA, koji vrijedi do dvije godine za više putovanja u Sjedinjene Države. Putnici bi trebali koristiti samo službenu web stranicu ESTA. Trošak registracije je 14 USD. Mogućnost posredovanja agencije pri registraciji uz trošak od 300 kn + PDV po osobi. Putnici s valjanom američkom vizom nisu dužni napraviti ESTA registraciju. Putnici sa valjanom američkom vizom nisu obavezni raditi ESTA registraciju.
 • Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.
 • Za ulazak u SAD putnici trebaju biti kompletno cijepljeni te moraju imati negativan PCR test nalaz na engleskom jeziku, ne stariji od 72 sata prije ulaska u SAD ili liječničku potvrdu da su unazad tri mjeseca preboljeli COVID-19.
 • Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa. S obzirom na stalne izmjene vezano za epidemiološke mjere i u Hrvatskoj i u inozemstvu, zadržavamo pravo otkaza aranžmana ukoliko će epidemiološka situacija to zahtijevati ili promjene programa na koje putnici ne moraju pristati ukoliko ne žele!
ODGOVORNI ORGANIZATOR: Mondo Travel d.o.o., putnička agencija, Ulica Nikole Tesle 14, 10000 Zagreb

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Mondo Travel