Skip links

ADVENT GRAZ

GARANTIRANI POLASCI: 09.12.-10.12. – RASPRODANO, 16.12.-17.12.2023. – RASPRODANO

1. DAN

Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 06:00 sati, iz Pazina s „Etradexa“ u 06:30 sati, s naplatne kućice Lupoglav u 06:45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 08:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Pješački razgled središta glavnog grada Štajerske: glavni trg Hauptplatz s gradskom vijećnicom, palača Landhaus, kraljevsko-carska katedrala, župna crkva Stadtfarrkirche, otmjena ulica Herrengasse. Odlazimo gradskom uspinjačom na  panoramski vidikovac Schlossberg iznad Graza visok 123 m s poznatim tornjem sa satom. Smještaj u hotel 4*. Ostatak dana je slobodan za shopping, šetnju uz obalu Mure ili posjet božićnom sajmu. Božićni sajmovi u Grazu nadaleko su poznati. U adventskom ugođaju svečano okićenog trga u starom gradu uz božićne pjesme, štandove s mnogobrojnim prigodnim suvenirima uz miris punča i božićnih kolača uživat ćete u ugođaju adventa u Grazu. Povijesna jezgra Graza jedna je od najočuvanijih u Europi, a u Božićno vrijeme tu su postavljene božićne jaslice od leda izrezbarene od 50 tona čistog leda koje privlače tisuće posjetitelja. Noćenje.

2. DAN

Nakon doručka napuštamo hotel. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za vlastite programe, posjete muzejima: Muzej moderne umjetnosti Kunsthaus, Oružarnica – jedan od najvećih muzeja oružja na svijetu, Muzej percepcije, Dječji muzej Frida i Fred…, šetnju do poznatog otoka-mosta na rijeci Muri sagrađenog 2003. godine kad je Graz bio prijestolnica kulture, a danas je jedno od najpoznatijih modernističkih obilježja grada na kojem možete popiti kavu i kušati neku od mnogobrojnih gastronomskih delicija ili uživanje u blagdanskom uređenju glavnog grada Štajerske. Graz napuštamo u  popodnevnim satima. Vožnja prema Trojanama gdje ćemo napraviti tradicionalnu pauzu za kupnju čuvenih krafni. Dolazak u Rijeku i Istru u večernjim satima.

REDOVNA CIJENA: 135,00 € (1.017,16 kn)

Popust za dijete do 12 godina u sobi s dvije odrasle osobe: 10%

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE:

  • prijevoz turističkim autobusom uz besplatni povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka
  • smještaj u hotelu s 3/4* na bazi noćenja s doručkom dvokrevetnoj sobi s vlastitom kupaonom i WC-om
  • pješački razgled grada
  • usluge voditelja putovanja
  • jamčevinu turističkog paket aranžmana

Minimalni broj prijavljenih putnika: 40

CIJENA NE UKLJUČUJE:

  • stručna vođenja u muzejima, galerijama i crkvama
  • ulaznice: Štajerska oružarnica 10,50 €; Kunsthaus Graz 10,50 €; uspinjača (jedan smjer) 2,70 €

NAPOMENA:

Cijene ulaznica kao i redoslijed razgleda navedeni su informativno i mogu biti podložni promjenama.

DOPLATE:

  • doplata za jednokrevetnu sobu: 40,00 € (301,38 kn)
  • putno zdravstveno osiguranje
  • osiguranje otkaza putovanja
ODGOVORNI ORGANIZATOR: Jadrotours, putnička agencija, Ul. Frana Kurelca 4, 51000 Rijeka

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Jadrotours

Konverzija iz valute HRK u valutu EUR izvršena je primjenom fiksnog tečaja konverzije 1 euro = 7,53450 kuna, sukladno točki II. Odluke Vlade Republike Hrvatske o objavi uvođenja eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj (NN 85/2022).