Skip links

ADVENT BRNO-BEČ

POLASCI: 08.12.-10.12. – JOŠ 5 MJESTA, 15.12.-17.12.2023.

1. DAN

Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 04:00 sata, iz Pazina s „Etradexa“ uz 04:30 i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 06:00 sati. Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju i Austriju s usputnim zaustavljanjima. Po prelasku austrijsko-češke granice dolazimo u Mikulov, grad u Moravskoj koji od svog osnutka u 12. stoljeću pripada plemićkoj obitelji Liechtenstein. Šetnja atraktivnim srednjevjekovnim uličicama s mnogobrojnim vinskim podrumima s bogatom ponudom lokalnih vina preko povijesnog gradskog trga s crkvom Svete Ane i grobnicom obitelji Dietrichstein do čuvenog dvorca koji dominira nad gradom još od 13. stoljeća. Slobodno vrijeme do polaska prema Brnu gdje stižemo u kasnim popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Odlazak do centra grada s pratiteljem putovanja. Slobodno vrijeme za individualno upoznavanje s gradom i uživanje u božićnom sajmu. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN

Nakon doručka slijedi razgled glavnog grada Moravske u kojem je većina ulica u centru grada pješačka zona: Dvorac Špilberk koji dominira gradom, Trg Namesty Svobody, Zeleni Trg, Katedrala Svetog Petra i Pavla u srcu starog grada, Kapucinski samostan, Crkva Sv. Jakova. Za Brno kažu da niti jedan posjetitelj ne smije propustiti legendarnog Zmaja od Brna u Starogradskoj vijećnici kao i nenadmašni portal velikog arhitekta Antona Pilgrama. U popodnevnim satima preporučamo posjet Labirintu ispod zelene tržnice gdje se šetnjom kroz povijest može svjedočiti kakvim su različitim svrhama mnogobrojni podrumi nekada služili. Atraktivan je i posjet kosturnici u kripti crkve Sv. Jakova. U večernjim satima preporučamo posjet nekoj od mnogih gradskih pivnica ili možda vijetnamskih restorana pošto je Brno poznato po svojoj koloniji Vijetnamaca. Noćenje.

3. DAN

Nakon doručka napuštamo Brno i krećemo prema Beču gdje ćemo uz vođenje našeg pratitelja autobusom obići najvažnije atrakcije: Ringstrasse, Opera, Hofburg, Austrijski parlament, spomenik Mariji Tereziji, Belvedere, Votivkirche, Dunavski  toranj, Prater….Nakon panoramskog razgleda slijedi šetnja do katedrale Sv. Stjepana i Rathausa (gradske vijećnice) gdje se održava bogati i atraktivni Božićni sajam s jaslicama u prirodnoj veličini. Slijedi slobodno vrijeme za individualne programe. U kasnim popodnevnim satima krećemo prema Hrvatskoj i nakon kraćih zaustavljanja za odmor stižemo u Rijeku i Istru u kasnim večernjim satima.

REDOVNA CIJENA: 220,00 € (1.657,59 kn)

Popust za djecu do 12 godina s dvije odrasle osobe u sobi: 10%

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE:

 • prijevoz turističkim autobusom uz besplatni povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka
 • smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnoj sobi s vlastitom kupaonom i WC-om na bazi 2 noćenja s doručkom
 • razgledi prema programu
 • organizacija putovanja i voditelj putovanja
 • jamčevina turističkog paket aranžmana
  Minimalni broj prijavljenih putnika: 35

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za muzeje i ostale atrakcije
 • stručna vođenja u muzejima, galerijama i crkvama
 • putno zdravstveno osiguranje
 • osiguranje otkaza putovanja

DOPLATE:

 • obvezna doplata za turističku pristojbu 2,50 € (po osobi/noć) – može biti podložno promjenama)
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 60,00 € (452,07 kn)
ODGOVORNI ORGANIZATOR: Jadrotours, putnička agencija, Ul. Frana Kurelca 4, 51000 Rijeka

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Jadrotours

Konverzija iz valute HRK u valutu EUR izvršena je primjenom fiksnog tečaja konverzije 1 euro = 7,53450 kuna, sukladno točki II. Odluke Vlade Republike Hrvatske o objavi uvođenja eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj (NN 85/2022).