25 godina s Vama

Telefon +385(0)52 215 202
 
 
 
 

 

    FotoGalerije


    Prvenstvo u skijanju 2016


    Maturalna putovanja


    Ekskurzije
 
GARDALAND - JEDNODNEVNI IZLETI: proljeće 2020.

GARDALAND - JEDNODNEVNI IZLETI: proljeće 2020.

Example Frame

Skijalište


Malo mjesto Passo Tonale nalazi se na 1883 metara n.v. te je okruženo s dvije strane skijaškim stazama i žičarama sve do 3000 metara, što ovo mjesto i skijalište čini odličnim izborom za odmor na snijegu. Praktički sav hotelski smještaj i privatni apartmani nalaze se vrlo blizu staza, a postoji i besplatan ski bus koji povezuje mjesto sa skijalištem. U samom mjestu, koje se nalazi uz cestu između dvaju planinskih masiva, ima caffe barova, restorana i trgovina, a ne nedostaje ni noćne zabave u diskotekama. Na početku doline Valcamonica smjestilo se turističko mjesto Ponte di Legno, tipični alpski grad. Mjesto je mirno, a nalazi se na 1258 metara n.v.

KAKO STIĆI DO PASSO DEL TONALE/PONTE DI LEGNO:

Ukoliko dolazite iz smjera Trsta, autocestom nastavite prema Veneciji, a zatim prema Veroni. S autoputa A4 na čvoru Verona Nord preusmjerite se na A22, smjer Brennero i vozite do Trenta. Pratite putokaze za mjesto Mezzolombardo, zatim Cles, Mezzana i doći ćete do prijevoja, odnosno mjesta Passo Tonale. Spustite li se preko prijevoja, samo nekoliko kilometara dalje, doći ćete do mjesta Ponte di Legno.

SKIJALIŠTA

Zanimljivo skijalište Passo Tonale nalazi se između dolina Val di Sole i Valcamonica, dok je jedan dio u parku prirode Adamello Brenta. Zajedno sa skijalištem iznad mjesta Ponte di Legno ima ukupno 100 km povezanih staza svih težina. Staze su povezane kabinskom žičarom, a prijevoz traje oko 15 minuta. Uz spojnu stazu nalazi se poligon za vožnju psećom zapregom. Zbog svog položaja, skijalište je izuzetno bogato snijegom tijekom cijele sezone. Žičare su moderne, brze i udobne, dok većinom prevladavaju sedežnice s kupolama za zaštitu od vjetra. U podnožju skijališta postoji mogućnost najma ski opreme i kupovine u trgovinama sportskom opremom, besplatan parking, ured za prodaju ski karata, dok roditelji s djecom mogu koristiti posebnu stazu za sanjkanje i dječji vrtić na snijegu. Tu je i staza za noćno skijanje koja je otvorena dvaput tjedno. Osim toga, skijaši mogu uživati u stazama za skijaško trčanje, klizanju i vožnji motornim sanjkama. Ljubitelji adrenalina svakako će se oduševiti skicross i freestyle parkom. Za razliku od skijališta Passo Tonale, susjedno skijalište Ponte di Legno zaštićeno je od vjetra. Snijeg se dugo zadržava na stazama koje su vrhunski uređene, no dosta su zahtjevne i primjerenije su iskusnim skijašima.


Više informacija u svezi skijališta možete naći na web stranicama: www.pontedilegnotonale.com