25 godina s Vama

Telefon +385(0)52 215 202
 
 
 
 

 

    FotoGalerije


    Prvenstvo u skijanju 2016


    Maturalna putovanja


    Ekskurzije
 
GARDALAND - JEDNODNEVNI IZLETI: proljeće 2020.

GARDALAND - JEDNODNEVNI IZLETI: proljeće 2020.

Example Frame

Skijalište


Visoravan Paganella je područje Trentina koje se nalazi samo 20-ak minuta vožnje automobilom nakon izlaska s autoceste A22 Modena-Brennero. Paganella je idealno mjesto za odmor i izrazito je posjećena tijekom zime, ali i ljeta, a rijetka ljepota krajolika privlači mnoge poznate sportske ličnosti. Tri glavna centra su Andalo, Molveno i Fai della Paganella, čiji su dio i park prirode Dolomiti Brenta, planinski masiv Paganella i Monte Fausior. Andalo se nalazi na 1.040 metara n.v., između parka prirode i masiva. U mjestu se nalazi veliki broj smještajnih kapaciteta i sportskih aktivnosti koje će zadovoljiti i najveće sportske entuzijaste.

KAKO STIĆI DO ANDALA:

Ukoliko dolazite iz smjera Trsta, autocestom nastavite prema Veneciji, zatim prema Veroni. S autoputa A4 na čvoru Verona Nord preusmjerite se na A22, smjer Brennero. Vozite do izlaza s autoputa Mezzolombardo. Nakon 18 km stižete do Andala.

SKIJALIŠTE

Zona skijališta na Paganelli ima sjajne snježne uvjete na 50 km staza, a skijalište je stopostotno pokriveno sustavom umjetnog zasnježivanja. Staze imaju najmodernije i brze ski liftove i žičare, koje su međusobno povezane i mogu prevoziti do 26.000 ljudi na sat: dvije nove kabinske žičare, četiri sedežnice s četiri mjesta, dvije sedežnice za dvije ili četiri osobe, te jedan ski lift. U dnu žičare nalazi se poligon za početnike koji zatim prelaze u tzv. plavu zonu na višem predjelu. Za iskusnije skijaše tu je crna staza Olimpionica 2. Na skijalištu je uređen i mali snowpark s desetak elemenata, postoje staze za skijaško trčanje, moguće su ture na krpljama i turno skijama, a u Andalu je izgrađen sportski centar s bazenom i klizalištem. Na skijaškim stazama ima dosta raznovrsnih restorana, a na vrhu skijališta nalazi se rifugio La Roda gdje se u restoranu poslužuju tipična jela iz Trentina uz domaće vino.


Više informacija u svezi skijališta možete naći na web stranicama: www.paganella.net