25 godina s Vama

Telefon +385(0)52 215 202
 
 
 
 

 

    FotoGalerije


    Prvenstvo u skijanju 2016


    Maturalna putovanja


    Ekskurzije
 
BARCELONA - 09.04.-12.04.2020., PUTOVANJE ZRAKOPLOVOM, ORGANIZIRANI TRANSFER IZ PULE, SMJEŠTAJ U HOTELU 3* CENTRU GRADA

BARCELONA - 09.04.-12.04.2020., PUTOVANJE ZRAKOPLOVOM, ORGANIZIRANI TRANSFER IZ PULE, SMJEŠTAJ U HOTELU 3* CENTRU GRADA

LONDON - 07.05.-10.05.2020., PUTOVANJE ZRAKOPLOVOM IZ PULE, SMJEŠTAJ U HOTELU 3* CENTRU GRADA

LONDON - 07.05.-10.05.2020., PUTOVANJE ZRAKOPLOVOM IZ PULE, SMJEŠTAJ U HOTELU 3* CENTRU GRADA

TORINO, MILANO I MAGIČNI KRAJOLICI REGIJE PIEMONTE - 19.06.-22.06.2020., PUTOVANJE AUTOBUSOM, SMJEŠTAJ U HOTELU 3*

TORINO, MILANO I MAGIČNI KRAJOLICI REGIJE PIEMONTE - 19.06.-22.06.2020., PUTOVANJE AUTOBUSOM, SMJEŠTAJ U HOTELU 3*

PARIS I DISNEYLAND - 26.06.-29.06.2020., PUTOVANJE ZRAKOPLOVOM IZ PULE U POLASKU, SMJEŠTAJ U HOTELU 3* CENTRU GRADA

PARIS I DISNEYLAND - 26.06.-29.06.2020., PUTOVANJE ZRAKOPLOVOM IZ PULE U POLASKU, SMJEŠTAJ U HOTELU 3* CENTRU GRADA

GARDALAND - JEDNODNEVNI IZLETI: 12.04., 01.05., 11.06., 22.06.

GARDALAND - JEDNODNEVNI IZLETI: 12.04., 01.05., 11.06., 22.06.

Example Frame

Nantes-Bordeaux


NANTES - DVORCI LOIRE - BORDEAUX
TOURS - AMBOISE - BLOIS - CHAMBORD - POITIERS - COGNAC
30.05.2018. - 03.06.2018.
(5 dana, putovanje zrakoplovom, s organiziranim prijevozom)


Kada razmišljamo o Francuskoj, zasigurno prvo pomislimo na Pariz, no ova velika zemlja nudi i mnoga druga mjesta i gradove vrijedne posjeta. Francuski šarm i radost življenja provlače se posvuda, pa će vas tako slikoviti gradovi Nantes, Tours i Bordeaux očarati svojom specifičnom arhitekturom, običajima i gastronomijom. Poseban i bajkovit doživljaj svakako pruža dolina Loire, često zvana „vrt Francuske”, začarana zemlja vinograda, cvijeća i zelenih brda s preko 300 prekrasnih dvoraca francuskih kraljeva. Svaki dvorac ima svoju priču, a najpoznatiji i najglamurozniji svakako je dvorac Chambord. Dolina je poznata i po odličnim sirevima te 800 km dugoj vinskoj cesti. Ne propustite kušati tradicionalne francuske delicije kao što su kruh Baguette i pecivo Croissant, slastice Crème Brûlée i Soufflé, pitu Tarte Tatin, te šarene kolačiće Macarone.

1. dan, PULA - NANTES, 30.05.2018.

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Pula u 07:30 sati kod šaltera informacija. Prijava na let kompanije Volotea. Polazak zrakoplova za Nantes u 09:05 sati. Slijetanje u zračnu luku Aéroport Nantes Atlantique u 11:35 sati. Po dolasku u Nantes, grad na rijeci Loire na zapadu Francuske, odlazak u panoramski razgled grada. Nantes je poznat po svojim zelenim površinama, gdje treba istaknuti čuveni Jardin des plantes de Nantes. Radi se o poznatom botaničkom vrtu koji se nalazi na Rue Stanislas Baudry. Pored brojnih zelenih površina u Nantesu imate priliku razgledati veliki broj kulturno-povijesnih znamenitosti od kojih se izdvaja poznati Château des ducs de Bretagne (dvorac knezova Bretanje). Pored dvorca treba istaknuti i poznatu Katedralu Notre-Dame de Bon-Port. Nakon razgleda slijedi transfer autobusom do hotela na području Nantesa. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan, NANTES - TOURS, 31.05.2018.

Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Toursu, kojeg zovu „Le mini Paris“, rodnog mjesta pisca Balzaca. Grad je smješten na donjem toku rijeke Loire, između Orléansa i atlantske obale. Regija oko Toursa poznata je po vinima i lokalnom govoru koji je najbliži standardnom francuskom jeziku. Po dolasku u Tours, odlazak u razgled znamenitosti starog dijela grada gdje ćemo vidjeti katedralu sv. Gracijana, baziliku sagrađenu iznad groba sv. Martina, živopisni trg Place Plumereau s kućama iz 15. stoljeća i ugodnim restoranima. Nakon razgleda odlazak do hotela na području Toursa. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan, TOURS - AMBOISE - BLOIS - CHAMBORD - TOURS, 01.06.2018.

Doručak. Polazak na cjelodnevni izlet dolinom Loire. Loire je najduža francuska rijeka, a na njezinim je obalama francusko plemstvo izgradilo brojne dvorce i ladanjska imanja. Odlazak u posjet dvorcu Amboise poznatom po kralju Francoisu I i boravku Leonarda da Vincija. Uz renesansni izgled dvorca, kojeg su mu dali talijanski graditelji, zadržani su i mnogi elementi kasne gotike. U blizini gotičke kapele s grobnicom Leonarda da Vincija nalazi se Clos-Lucé, muzej sa zbirkom različitih naprava i strojeva izrađenih prema njegovim skicama i crtežima. Posjet dvorcima nastavljamo odlaskom do grada Blois. Razgled renesansnog dvorca s prekrasnim balkonima i stepeništem ukrašenim njegovim osobnim znakom - salamandrom. Nakon razgleda, nastavak vožnje do renesansnog Chamborda, koji je François I sagradio kao svoju stalnu lovačku bazu. Spektakularno dvostruko stepenište pripisuje se Leonardu da Vinciju. U popodnevnim satima povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, TOURS - POITIERS - COGNAC - BORDEAUX, 02.06.2018.

Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Poitiersu, gradu s prekrasnim romaničkim crkvama. U razgledu povijesnog središta grada vidjet ćemo krstionicu Saint-Jean iz 4. stoljeća, najstariju crkvu u Francuskoj, zatim crkvu Notre Dame la Grand, najstariju romaničku crkvu u Europi, crkvu Saint Iler le Grand, katedralu sv. Petra. Nastavak putovanja prema Cognacu, gradu smještenom na rijeci Charente. Grad je dao ime jednom od najpoznatijih svjetskih vrsta vinjaka (brandy) ili eau de vie („voda života”). Vinjak je alkoholno piće koje mora biti proizvedeno u određenim područjima oko Cognaca, i to prema posebnim, strogo određenim odredbama kako bi dobio ime konjak. Po dolasku u Cognac, odlazimo u šetnju starim gradom. Srednjovjekovna četvrt Vieux Cognac proteže se od Tours Saint-Jacques do crkve Saint-Léger. U uskim kamenim ulicama nalaze se mnoge neobične građevine izgrađene između 15. i 18. stoljeća, s bogato uređenim fasadama i skulpturama vodoriga (fr. gargouille), izrezbarine u obliku zmajeva. U keltskoj i germanskoj mitologiji spominju se kao bića koja se kreću po noći, a danju se skamenjuju. Nalaze se na krovovima crkava i drugih većih građevina, a svrha im je da odvode i izbacuju vodu koja se nakuplja na krovovima tijekom oborina. Nakon razgleda polazak prema Bordeauxu, smještenom na rijeci Garonne. Zbog svog povijesnog središta, grad se često naziva „biserom Akvitanije” ili „uspavanom ljepoticom”, što se odnosi na nedovoljnu valorizaciju kulturnih spomenika grada u prošlosti. Odlazak do hotela. Smještaj. Noćenje.

5. dan, BORDEAUX - VENECIJA - PULA, 03.06.2018.

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u razgled znamenitosti grada: Place de la Comedie, esplanada Quinconces, Quartier des Chartrons, gotička katedrala St. Andre pod zaštitom UNESCO-a, Musee d'Aquitaine, kazalište, Burza. Bordeaux je u svijetu najpoznatiji po svojim vinogradima, pogotovo od 18. stoljeća, koje se smatra zlatnim dobom grada. Kulturno zaštićeni dio grada jedan je od najvećih u Francuskoj, zbog čega je Bordeaux označen kao „Francuski grad umjetnosti i povijesti”. Ovdje studira blizu 80.000 studenata na jednom od najvećih kampusa u Europi. Slobodno vrijeme u gradu. U poslijepodnevnim satima u dogovoreno vrijeme polazak autobusom prema zračnoj luci Bordeaux Merignac. Prijava na let kompanije Volotea. Polazak zrakoplova prema novom voznom redu u 18:35 sati. Dolazak u Veneciju predviđen je u 20:30 sati. Po slijetanju u zračnu luku Marco Polo, ukrcaj u autobus za Pulu (Istru). Dolazak u Pulu (Istru) očekuje se u noćnim satima.

REDOVNA CIJENA PO OSOBI: 4.580,00 KN
LAST MINUTE CIJENA PO OSOBI: 4.080,00 KN - 4 MJESTA!

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

- transfer autobusom Venecija - Pula

- prijevoz zrakoplovom Pula - Nantes, Bordeaux - Venecija

- prijevoz autobusom prema programu

- 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3/4* u Nantesu

- 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3/4* u Toursu

- 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3/4* u Bordeauxu

- trošak jednog komada predane prtljage do 20 kg

- sve boravišne pristojbe

- sve razglede prema programu

- pratitelja putovanja

- osiguranje putnika od rizika nezgode

- organizaciju putovanja i jamčevinu

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

- zrakoplovne pristojbe i naknade - obavezna doplata 890,00 kn (promjenjivo do izdavanja avio karata)

- doplatu za jednokrevetnu sobu 990,00 kn

- ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje

- karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu

- osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje

- putno osiguranje (zdravstveno osiguranje za putovanja u inozemstvo, osiguranje od otkaza putovanja)

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA:

(plaćanje na licu mjesta; mogućnost promjene cijene do putovanja)

- dvorci Loire: Chambord 13 EUR, Amboise 11,70 EUR, Blois 12 EUR

- ulaznice u Bordeauxu: vinski muzej i tematski park Cité du Vin - razgled i degustacija 25 EUR

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 25


ODGOVORNI ORGANIZATOR: Zeatours, putnička agencija, Dobricheva 24, 52100 Pula

POSEBNA POGODNOST: MOGUĆNOST PLAĆANJA DO 12 MJESEČNIH RATA!