25 godina s Vama

Telefon +385(0)52 215 202
 
 
 
 

 

    FotoGalerije


    Prvenstvo u skijanju 2016


    Maturalna putovanja


    Ekskurzije
 
LONDON, 04.10.-07.10.2018./18.10.-21.10.2018., 4 DANA/3 NOĆENJA, DIREKTAN LET IZ PULE, HOTEL U CENTRU GRADA

LONDON, 04.10.-07.10.2018./18.10.-21.10.2018., 4 DANA/3 NOĆENJA, DIREKTAN LET IZ PULE, HOTEL U CENTRU GRADA

BERLIN, 05.10.-08.10.2018., 4 DANA/3 NOĆENJA, DIREKTAN LET IZ PULE, HOTEL U CENTRU GRADA

BERLIN, 05.10.-08.10.2018., 4 DANA/3 NOĆENJA, DIREKTAN LET IZ PULE, HOTEL U CENTRU GRADA

MIRISI I OKUSI SLAVONIJE I BARANJE, 19.10.-21.10.2018., 3 DANA/2 NOĆENJA, UKLJUČEN RUČAK I DEGUSTACIJE

MIRISI I OKUSI SLAVONIJE I BARANJE, 19.10.-21.10.2018., 3 DANA/2 NOĆENJA, UKLJUČEN RUČAK I DEGUSTACIJE

GARDALAND - JEDNODNEVNI IZLETI: 01.09., 29.09. (Oktoberfest), 27.10. (Halloween)

GARDALAND - JEDNODNEVNI IZLETI: 01.09., 29.09. (Oktoberfest), 27.10. (Halloween)

Example Frame

Bretanja-i-Normandija


BRETANJA I NORMANDIJA
Bourg-en-Bresse, Bourges, Blois, Villandry, Angers, Quiberon, Locronan, St. Malo, Mont Saint Michel, Cancale, Dinan, Bayeux, Arromanches les Bains, Caen, Honfleur, Le Havre, Mulhouse
30.09.2017. - 08.10.2017.


1.DAN

Polazak iz Rijeke s Jelačićevog trga u 06:00 sati. Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju i Italiju prema Tunelu Mt Blanc (Trieste, Venezia, Verona, Brescia, Milano, Novara, Aosta). Dolazak u Bourg-en-Bresse u Burgundiji u kasnim popodnevnim satima. Smještaj u hotel 3*. Nakon kratkog odmora odlazimo do nedalekog centra grada. Slobodno vrijeme za šetnju slikovitim gradićem ili za večeru u nekom od tipičnih burgundskih restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

2.DAN

Nakon doručka krećemo prema prema centralnoj Francuskoj i stižemo u Bourges. Razgled monumentalne katedrale Sv.Stjepana iz XII stoljeća i slobodno vrijeme za šetnju srednjevjekovnim starim gradom. Nastavljamo vožnju prema Bloisu, gradu koji leži na obali Loire. Smještaj u hotelu s 3*. Odlazak do dvorca Blois, sjajne rezidencije renesansnih kraljeva Francuske. Fakultativni razgled dvorca. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

3.DAN

Doručak. Krećemo prema zapadu i stižemo u Villandry gdje ćemo razgledati dvorac iz 16. stoljeća koji je sagradio ministar financija kralja Francoisa I, Jean de Breton i prekrasne terasaste vrtove gdje se u savršenom skladu boja izmjenjuju gredice zasađene ukrasnim biljem i sezonskim povrćem. Nastavljamo vožnju prema Angersu, sjedištu Anžuvinske dinastije i dvora dobrog kralja Renea, na obali rijeke Maine. Slijedi posjet katedrali Svetog Mauricija iz 12. stoljeća i angerskoj tvrđavi koju je početkom 13. stoljeća sagradio kralj Louis IX Sveti: tapiserija Apokalipse, kapela, bedemi... Vozimo se dalje prema ušću Loire u Atlantik i prekrasnoj Bretanji. Smještaj u hotelu s 3* u Quiberonu na samom vrhu 15km dugog i 1 km širokog poluotoka koji zatvara lagunu Morbihan. Preporučamo kušanje ribljih specijaliteta u nekom od mnogobrojnih restorana na obali. Noćenje.

4.DAN

Doručak. Krećemo na put misterioznom Bretanjom kroz područje Finistera što u doslovnom prijevodu znači “kraj svijeta”, podučje koje je uvijek bilo odvojeno od francuske, pa i bretonske svakodnevice, posljednje utočište Druida pred nailazećim Kršćanstvom. Posjet Locronanu koji se uzdiže na uzvisini odakle se pruža prekrasan pogled na bretonski okoliš. Šetnja gradićem gdje vrijeme kao da je stalo prije nekoliko stoljeća i gdje je R. Polanski snimao dijelove filma “Tess”. Nastavljamo vožnju prema nedalekom Guimiliau gdje ćemo upoznati crkveno dvorište, bretonsku specifičnost, najvećim dijelom iz 15. i 16. stoljeća s klesanom kalvarijom, kosturnicom i krstionicom prekrivenim stoljetnim lišajevima. Nastavak vožnje prema našem današnjem odredištu, prekrasnom St Malou, nekad gusarskom središtu, gradu na morskoj obali okruženom impresivnim zidinama gdje je rođen Francois Rene Chateaubriand, otac francuskog romantizma. Smještaj u hotelu s 3* u centru grada. Slobodno vrijeme za šetnju prekrasnim gradom sa specifičnom bretonskom gradnjom i mnogobrojnim restoranima gdje preporučamo kušanje palačinki od crnog brašna i prvoklasnog piva. Noćenje.

5.DAN

Nakon doručka odlazimo u posjet Mont Saint-Michelu, „čudu zapadnog svijeta“, veličanstvenom samostanu-gradiću podignutom u zaljevu pod jakim utjecajem plime i oseke. Ovo mjesto godišnje bilježi više od 3,5 milijuna posjetitelja. Vožnja lokalnim autobusom od terminala do ulaza u spomenički kompleks i zidine te pješice glavnom ulicom i mnogobrojnim stepenicama do crkve i samostana koji predstavljaju vrhunac gotičke gradnje 13. stoljeća. Slobodno vrijeme za razgled, slikanje i kupovinu suvenira. Odlazimo obalnom cestom duž plaže poznate po pješčanom jedrenju do gradića Cancale. U najpoznatijem francuskom centru uzgoja kamenica zadržati ćemo se dovoljno dugo da možete uživati u kulinarskim blagodatima Atlantika i ovisno o rasporedu oseke i plime doživjeti zanimljivu “berbu” kamenica pomoću traktora. Nastavljamo vožnju do nedalekog Dinana, gradića na brežuljku nad rijekom Rance, okruženog izvanredno očuvanim 3 kilometra dugim srednjevjekovnim zidinama. Šetnja slikovitim uličicama i zidinama. Povratak u St. Malo. Noćenje.

6.DAN

Doručak. Putovanje se nastavlja kroz prekrasne zelene normandijske krajolike. Posjet gradiću Bayeux s vrlo zanimljivom povijesnom jezgrom u kojoj se nalazi i muzej s tapiserijom kraljice Matilde koja prikazuje osvajanje Engleske od budućeg engleskog kralja, normanskog vojvode Williama Osvajača (najduža sačuvana tapiserija na svijetu). Posjet spomen groblju gdje su sahranjeni pripadnici britanskih postrojbi poginuli u borbama tijekom operacija iskrcavanja na normandijskim plažama tijekom kasnog proljeća 1944.g. Nastavak vožnje prema “plažama iskrcavanja” do slikovitog mjesta Arromanches les Bains gdje su odmah po iskrcavanju 6.6.1944. saveznici počeli graditi pontonsku luku Mulberry B čiji se ostaci i danas mogu vidjeti na pješčanoj plaži i koja je imala važnu ulogu tijekom daljnjih ratnih operacija . Zadržavanje za kupovinu suvenira i posjet muzeju „Iskrcavanja u Normandiji“. Smještaj u hotelu 3* na području plaza u nedalekom Port-en-Bessinu. Noćenje.

7.DAN

Doručak. Vožnja do Caena gdje ćemo posjetiti slikovitu otvorenu tržnicu s nevjerojatno bogatom ponudom domaćih proizvoda. Na području čuvenom po uzgoju jabuka i proizvodnji jednog od najpoznatijih francuskih žestokih pića i jabukovače posjetit ćemo destileriju Calvadosa gdje ćete moći vidjeti tehnologiju proizvodnje i imati mogućnost kupovine autohtonih proizvoda. Odlazimo do gradića Honfleura na ušću rijeke Seine u more. U ovom starom ribarskom gradiću počinje normandijska rivijera gdje vikendima i ljeti masovno dolaze Parižani. Vožnja obalom do Trouveillea i Deauvillea (Nice i Cannesa na obalama La Manchea). Prijeći ćemo rijeku Seinu čuvenim Normandijskim mostom nakon čega stižemu u Le Havre. Smještaj u hotelu s 3*. Noćenje.

8.DAN

Nakon doručka napuštamo Normandiju i krećemo u smjeru Pariza i dalje prema Alsaceu gdje ćemo posjetiti Mulhouse, drugi najveći grad ove zanimljive regije. Slobodno vrijeme za večeru i šetnju centrom grada koji leži na obalama dvije rijeke, Ill i Doler. Odlazimo do Ottmarsheima, gradića nedaleko švicarske i njemačke granice. Smještaj u hotelu s 3*. Noćenje.

9.DAN

Doručak. Vožnja autobusom kroz Švicarsku (Luzern, Bellinzona, Lugano) prema Italiji (Como, Milano, Verona, Venecija) i Sloveniji. Dolazak u Rijeku i Pulu u večernjim satima.

REDOVNA CIJENA: 4.890 kn
FIRST MINUTE CIJENA: 4.590 kn
(vrijedi za uplate do 01.08.2017. ili popunjenja mjesta predviđenih akcijom)

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE:

- prijevoz turističkim autobusom

- smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om

- 8 noćenja s doručkom u hotelima s 3* prema programu

- usluge stručnog pratitelja

- priprema i organizacija putovanja

- jamčevina turističkog paket aranžmana

Minimalni broj prijavljenih putnika: 30

CIJENA NE UKLJUČUJE:

- troškove ulaznica, stručna vođenja u muzejima, crkvama i slično

DOPLATE:

- obvezna doplata na licu mjesta za turističku pristojbu: 2 EUR (po osobi/noć) – podložno promjenama

- doplata za jednokrevetnu sobu: 1.800,00 kuna

- putno zdravstveno osiguranje

- osiguranje otkaza putovanja

ODGOVORNI ORGANIZATOR: Jadrotours, putnička agencija, Dolac 9b, 51000 Rijeka

MOGUĆNOST PLAĆANJA U VIŠE MJESEČNIH RATA