23 godine s Vama

Telefon +385(0)52 215 202
 
 
 
 

 

    FotoGalerije


    Prvenstvo u skijanju 2016


    Maturalna putovanja


    Ekskurzije
 
JESENSKO MINI KRSTARENJE - MSC MUSICA: JADRANSKO MORE, 05.11.-09.11.2017. - DJECA DO 12 GODINA GRATIS!

JESENSKO MINI KRSTARENJE - MSC MUSICA: JADRANSKO MORE, 05.11.-09.11.2017. - DJECA DO 12 GODINA GRATIS!

BRETANJA I NORMANDIJA - 30.09.-08.10.2017.

BRETANJA I NORMANDIJA - 30.09.-08.10.2017.

GARDALAND - JEDNODNEVNI IZLETI: 28.10. MAGIC HALLOWEEN

GARDALAND - JEDNODNEVNI IZLETI: 28.10. - MAGIC HALLOWEEN

Example Frame

Maroko


Best of Morocco

TRAJANJE: 15 dana (14 noćenja)

POLASCI U RAZDOBLJU 15.11.2014.-23.12.2015.


Otkrijte zašto su toliko čarobni minareti Maroka i medine na ovom zanimljivom putovanju sjevernom Afrikom. U Marrakeshu prošećite trgom Djemaa el-Fna gdje vas očekuju zabavljači sa zmijama, mistici i svirači koji traže pažnju. Na obali uživamo u plažama i prekrasnim citadelama Essaouire. Na putu nas očekuju i srednjovjekovni sukovi/tržnice i bazeni za bojanje kože živih boja u Fezu, rimske ruševine grada Volubilisa, safari na devama preko saharskih dina i visoke litice kanjona rijeke Todre.


1. DAN - dolazak u Marrakech

Prvi dan zamišljen je jednostavno kao dan sastajanja te nema organiziranih aktivnosti. Ukoliko se želite opustiti od leta i samostalno istražiti grad, predlažemo Vam rezervaciju dodatnog smještaja koji dan prije početka ture. Kod dolaska provjerite na recepciji kada je dogovoren zajednički sastanak prije ture.

2.-6. DAN - Rabat – Meknes – Chefchaouen – Fes

Prije nego što dođemo u glavni grad Maroka – Rabat, idemo za Casablancu koju je proslavio Humphrey Bogart u romantičnoj drami Casablanca. Ovdje možete posjetiti džamiju Hassana II koja primiti čak 25.000 vjernika. Treći dan naše marokanske avanture posjetit ćemo treći kraljevski grad – Meknes, gdje ćete imati slobodno vremena.Na putu za Chefchaouen posjetit ćemo nalazište rimskog grada Volubilisa, najveće arheološko nalazište u Maroku iz 40. godine. Noćit ćemo u Chefchaouenu gdje možete uživati na užurbanoj tržnici i prekrasnom središnjem gradskom trgu. Uživat ćemo i u vođenoj turi kroz Fez, učeći o fascinantnoj povijesti grada. Fez je najstariji srednjovjekovni grad u svijetu, bogat poviješću i zanimljivim pričama. Njegovi sukovi očaravajući spoj različitih začina, zvukova i boja. Cjelodnevna tura grafom je uključena, dok je opcionalni (i preporučljiv) večernji izlazak u lokalni restoran uz večeru i zabavu. Fez je srednjovjekovni gradf prepun života, boja i dobre atmosfere, treći najveći grad u Maroku i najstariji od marokanskih kraljevskih gradova. Nekada je bio religiozno i kulturno središte Maroka te su mnoge dinastije ovdje doživjele svoje procvat. Medina starog Feza jedna je od najvećih živućih srednjovjekovnih grafova svijeta. Medina se nalazi na UNESCO-voj listi zaštićene baštine, unutar kojih žive generacije lokalnih trgovaca koji prodaju gotovo sve od mesinga do kožnih cipela, keramike i začina. Uske uličice otkrivaju i mnoštvo natkrivenih tržnica gdje se prodaju rukotvorine, voće i povrće i gotovo sve što vam može pasti na um. Medina je zona bez automobila, ali pripazite na magarce ili čudne motorčiće koji se provlače između kupaca i štandova. U Fezu se nalaze i poznati šaroliki bazeni za bojanje kože i štavionice, a kojima se možete diviti nakon cjelodnevnog šopinga. Novi dio grada kontrast je Starom gradu, kroz koji se protežu avenije s mnoštvom kafića gdje se možete opustiti uz kavu i promatrati moderan marokanski život.

7.-10. DAN - Midelt – Sahara Desert – Todra Gorge – Air Benhaddou

Slijedi gradić Midelt - miran naspram užurbanih ulica gradova. Ovdje možemo planinariti, plivati i odmorit prije nego prespavamo u ovoj udaljenom planinskom mjestu. Slijedi ono što će garantirano biti vrhunac vašeg putovanja; odlazimo u pustinju gdje ćemo se uvečer prebaciti na drugi tip transporta – deve. Trekamo na devama u pustinju i uvečer uživamo u berberskom kampu uz lokalne delicije i glazbu, i noćimo pod zvjedzdanim nebom. Uz okomite litice koje ga okružuju, kanjon Todra je marokanski odgovor na Grand Canyon. Općinjeni ljepotom, imamo vremena da istražimo klanac bilo pješačenjem po vrhu ili spuštajući se na dno kanjona, a moguće je isprobati i penjanje po stijenama. Kako se dan bliži kraju, boje kanjona se mijenjaju u pretvaraju u čarobnu zlatnu boju.

11.-14. DAN - Essaouira - Marrakech

Smještena na južnoj atlantskoj obali, Essaouira je miran morski gradić čija se medina nalazi na listi zaštićene baštine UNESCO. Nekada je bila poznata pod imenom Mogador, danas je grad prekrasan primjer utvrđene obalne citadele iz 18. stoljeća te iznimno popularan među umjetnicima uz mnoštvo kulturalnih utjecaja Arapa, berbera, židova, Afrikanaca i Europljana. Unatoč umjerenoj klimi koja jednostavno poziva na odmor i opuštanje, uske ulice ovog plavo-bijelog gradića prepune su umjetničkih galerija i radionica koje vas ipak mogu okupirati tijekom boravka. Essaouira ima i dugu pješčanu plažu koju obožavaju windsurferi, kitesurferi i sand-yahteri. Uvečer možete uživati u ribljim specijalitetima u luci ili prošetati bedemima uz zalazak sunca, što vole i lokalci. Marrakech, najpoznatiji marokanski grad, poznat je kao „biser juga“ te ga okružuju spektakularni vrhunci planine Atlas. Vratite se u prošlost i izgubite se u labirintu sukova i tržnica začina u staroj medini. Prošećite među štandovima koje natkrivaju šarene tkanine štiteći od sunca i kiše. Pronađite svoje put kroz uličice ukrašene lampama od mesinga dok izbjegavate magarce i lokalce na skuterima. Promatrajte umjetnike kako izrađuju svoje umjetnine u svojim trgovinama. Uživajte u šala i razmjenama sa simpatičnim prodavačima, a potom se odmorite uz šalicu tradicionalnog čaja od mente ili marokanske kave. Non-stop akcija očekuje vas na trgu Djemaa el-Fna, ogromnom javnom trgu u staroj medini koji se nalazi na listi UNESCO-a. Promatrajte tijekom dana žonglere, tatoo umjetnike koji crtaju kanom, prodavače napitaka, zabavljače sa zimijama, glazbenike i akrobate, te se počastite svježe cijeđenim sokom od naranče. Uvečer doživite glazbenike, Gnaoua glazbenike, pripovjedače priča, trbušne plesačice i masivan otvoreni restoran u kojem će vas domaćini dočekati komunicirajući na pet svjetskih jezika. Poziv na molitvu s minareta džamije Koutoubije također treba dodati ovoj egzotičnoj atmosferi.

15. DAN - napuštamo Marrakech

Vaša avantura danas se privodi kraju. Ukoliko imate kasni let, možete produžiti svoj boravak u hotelu i nastaviti s dnevnim istraživanjem znamenitosti.


CIJENA: 1.159 EUR
(doplata za jednokrevetnu sobu 269 EUR)

CIJENA UKLJUČUJE:

- smještaj: 13 noćenja u hotelima, hostelima i motelima, 1 noć u kampu u pustinji

- obroci: 14 doručaka, 3 ručka, 5 večera

- izleti: vođena tura Rabatom, Volubilisom i Chefchaouenom, cjelodnevna gradska tura Fezom, camel trek/berberski kamp, tura Marrakechom

- transport: dolazni transfer, javni prijevoz, autobus, privatno vozilo, deve

- osoblje: Tucan Travel pratitelj, lokalni vodiči

Grupa: maksimalno 16 putnika (prosjek grupe je 8-12 putnika)

CIJENA NE UKLJUČUJE:

- internacionalne letove i takse

- takse na unutarnje letove (ukoliko su primjenjive)

- odlazne transfere - do zračne luke

- napojnice na uključenim izletima

- dodatni smještaj prije i nakon ture

- troškove izdavanja viza

- dodatno putno osiguranje

- troškove osobne prirode (hrana, piće, suveniri, napojnice US$35-90 plaćaju se na početku putovanja)

- opcionalne izlete

Napomena:

Na ovoj turi prikupljamo obvezan prilog za napojnice kako bi vam uštedili novce i poštedili vas eventualnih neugodnosti u zemljama gdje su napojnice način života i gdje potreba za napojnicama može biti živcirajuća. Svaki član grupe izdvaja oko US$65 (polasci 2014.) u kasicu za napojnice. Vodič grupe koristi tu kasicu kako bi dao napojnice bilo kojoj osobi koja pruži određenu uslugu cijeloj grupi (npr. vodiči, nosači, vozači, domaćini u hotelu itd.) Vaš vodič nema koristi od ove kasice.

OVLAŠTENI ZASTUPNIK ZA TUCAN TRAVEL: Griffin Travel, turistička agencija, Vinobreška 7, 10000 Zagreb

MOGUĆNOST PLAĆANJA U VIŠE MJESEČNIH RATA