27 godina s Vama

Telefon +385(0)52 215 202
 
 
 
 

 

    FotoGalerije


    Prvenstvo u skijanju 2016


    Maturalna putovanja


    Ekskurzije
 
MSC VIRTUOSA - ZAPADNI MEDITERAN, 16.04.-20.04.2021., CIJENA SMJEŠTAJA U KABINI VEĆ OD 999,00 KN PO OSOBI + LUČKE PRISTOJBE

MSC VIRTUOSA - ZAPADNI MEDITERAN, 16.04.-20.04.2021., CIJENA SMJEŠTAJA U KABINI VEĆ OD 999,00 KN PO OSOBI + LUČKE PRISTOJBE

GARDALAND - JEDNODNEVNI IZLETI: proljeće 2021.

GARDALAND - JEDNODNEVNI IZLETI: proljeće 2021.

Example Frame

Predbožićna Bratislava


PREDBOŽIĆNA BRATISLAVA
BEČ - GRADIŠĆE
11.12.2020. - 13.12.2020.


1. DAN

Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 04:00 sata, iz Pazina s „Etradexa“ uz 04:30, s tunela Učka u 04.45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 06:00 sati. Vožnja turističkim autobusom preko Slovenije (Ljubljana, Maribor, Šentilj) i Austrije (Graz) u pravcu Beča. Po dolasku u Beč slijedi panoramska vožnja uz vođenje našeg pratitelja: RINGSTRASSE, OPERA, HOFBURG, PARLAMENT, SPOMENIK MARIJI TEREZIJI, BELVEDERE, VOTIVKIRCHE, DUNAVSKI TORANJ I HUNDERTWASSERHAUS. Nakon panoramskog razgleda grada slijedi šetnja do KATEDRALE SV. STJEPANA i RATHAUSA (GRADSKE VIJEĆNICE) gdje se održava bogati i atraktivni Božićni sajam s jaslicama u prirodnoj veličini ili slobodno vrijeme za shopping i individualne programe. U ranim večernjim nastavak putovanja prema 60-tak kilometara udaljenoj Bratislavi. Smještaj u hotel s 3* u strogom centru grada. Slobodno vrijeme za odmor ili individualno upoznavanje s gradom i posjet božićnom sajmu. Noćenje.

2. DAN

Nakon doručka odlazak na pješački razgled glavnog grada Slovačke koji započinjemo 100m iznad Dunava gdje se nalazi Bratislavský hrad, dvorac koji je igrao važnu ulogu u mađarskoj i slovačkoj povijesti. S ovog mjesta pruža se pogled na cijelu Bratislavu, a za lijepog vremena mogu se vidjeti tri države, Austrija, Mađarska i Slovačka. Spuštamo se prema Katedrali sv. Martina iz 14st. i nastavljamo razgled: Van Gogh murali - dio ulične umjetnosti grada, Academia Istropolitana - prvo slovačko sveučilište koje je osnovao kralj Matija Korvin, Hviezdoslavovo námesti - najveći trg Bratislave, zgrada Slovačkog narodnog kazališta, poznate skulpture „Čumil“ i „Schöne Nazi“, glavni trg sa starom gradskom vijećnicom i Rolandovom fontanom, Primacijalna palača - mjesto gdje je Napoleon potpisao Presburški sporazum, Františkanske námestie, Mihaelov toranj - jedini preživjeli toranj gradskih zidina... Slobodno vrijeme za za uživanje u adventskom ugođaju s mnoštvom štandova, ručak u tradicionalnim slovačkim restoranima, odlazak do najvećeg shopping centra Slovačke, „Eurovea“ ili posjet jednom od mnogobrojnih muzeja Bratislave. Preporučamo posjet muzeju povijesti grada gdje možete vidjeti kolekciju sakralnih skultpura, originalni interijer, gotičku kapelicu, zatvorske čelije iz srednjeg vijeka, popeti se na toranj od kuda se pruža panorama grada ili popiti kavu u kafiću uređenom u stilu međuratnog perioda. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN

Doručak. Odlazak prema glavnom gradu Gradišća, Željeznom, ime koje je dobio zbog povijesti rudarstva i trgovine željeznom rudom. Grad je više od 300 godina bio sjedište plemićke mađarske obitelji Esterházy, pod čijim je pokroviteljstvom u Željeznom živio i skladao Joseph Hyden, jedan od najpoznatijih austrijskih skladatelja, čiji se grob nalazi u crkvi Bergkirche. Naš razgled završit ćemo fakultativnim posjetom baroknoj rezidenciji obitelji Esterházy, najprominentnijoj građevini u gradu, te dobiti uvid u život jedne od najimućnijih mađarskih obitelji. Mala i velika kineska dvorana, dvorana zrcala, kapelica i Hyden koncertna dvorana, o kojoj se po pitanju aktustike priča samo u superlativima, samo su neke od prostorija koje ćemo imati prilike vidjeti. U rano popodne krećemo prema Hrvatskoj i nakon kraćih zaustavljanja za odmor stižemo u Rijeku i Pulu u večernjim satima.

CIJENA PO OSOBI: 1.090,00 kn

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE:

- prijevoz turističkim autobusom uz besplatni povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka

- smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om

- 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Bratislavi

- posjet Beču i Gradišću

- usluge stručnog pratitelja

- priprema i organizacija putovanja

- jamčevina turističkog paket aranžmana

Minimalni broj prijavljenih putnika: 35

CIJENA NE UKLJUČUJE:

- stručna vođenja u muzejima, crkvama i slično

DOPLATE:

- Esterházy palača 12 EUR

- doplata za jednokrevetnu sobu: 450,00 kn

- putno zdravstveno osiguranje

NAPOMENA:

Cijene ulaznica su navedene informativno i redosljed razgleda može biti podložan promjenama.

DOBRO JE ZNATI:

U Slovačkoj i Austriji vrijedi valuta EURO.

ODGOVORNI ORGANIZATOR: Jadrotours, putnička agencija, Dolac 9b, 51000 Rijeka

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti: www.jadrotours.hr/opci-uvjeti

MOGUĆNOST PLAĆANJA U VIŠE MJESEČNIH RATA